Wlan Hack

Ziga

Pripravnik
17. sep 2007
39
0
6
Potreboval bi nujno pomoc.

Trenutno se nahajam v nemciji in tukaj bom zelo dolgo. Wlan signal, ki ga ujamem je sledece od Swisscom ta je placliv in pa ene par zasebnih ki pa so zakenjeni. Prosim kak nasvet kako bi se prklopu ne da bi placevel. 17€ za 24h je kr mal velik tako da nebi.

Tnx

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Iskalnik omrežja je vgrajen v Winse, bolj naprednega pa lahko iz interneta potegneš.

Drugače pa Linksys, D-Link, Asus, Netgear, skoro ni šanse da dobiš slabo kartico.

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.367
88
48
Citat:
Uporabnik DrM007 pravi:
Tisti ki se spoznate:
http://www.mimovrste.com/katalog/1140/usb

Katero izmed USB wireless kartic se splača kupit (ne nujno s tega linka, ta je samo zato, da ne govorimo na suho)? Pri eni izmed zgornjih dobiš še iskalnik omrežja? Je to uporabno?

lp
USB Kartica

Nisem 100%, če je prava, ampak po ceni sodeč naj bi bila. Jaz sem to uporabljal pred kratkim, dokler nisem imel neta doma in sem se šlepal preko wlana.
Je v garanciji in jo pradajam za polovično ceno, če te zanima več na PM

pisatelj

Pripravnik
14. nov 2007
172
0
16
Ce je omrezje zasciteno z WPA oz z WPA2 pol pozabi, se sploh ne trudit ker se ne da (oz se da ampak mors to nardit znotraj omrezja ki ga hekas, tko da je to nemogoce).

Ce mas pa ksno omrezje k je zasciteno z WEP, pol bi se pa se dalo shekat. Google ti bo vec povedal o wep cracking/hacking-u.

Glede na to da majo v Nemciji tudi zakonsko tole mal bolje postimano (lastnik wlan tocke odgovarja za vse kar se nardi preko nje, to velja tud za vdore), tko da bi sklepu da ima velika vecina vsaj WPA zascito.

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Pa ti si fukjen. A veš, da je to kaznivo dejanje, za katerega te v nekaterih državah EU vržejo u ječo? Če sti tolk škrt, da ti je problem plačat tistih nekaj eurov za net ga pač ne uporabljaj, bedak.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
jao! a ni 17€ mal preveč??? kaj vse je ilegalno pa vseen to vsi počnemo! pa ne vem, v kateri državi bi te zaprl, če bi si mal signala spodosdil, da maile pregledaš? verjetno tam, kjer je veliko zaporov, ker drugače bi po šivih pokal!

prov občudujem nekatere, kako ste lahko tok pošteni, da se vam zdi tole skrajno ilegalno?!

ti bi se verjetno krivega počutu, če ne bi vsak mesec dobu položnice za rtv, vsak dan bi pa obzorja duha gledal...

ccc...

Ziga

Pripravnik
17. sep 2007
39
0
6
No upam da si vesel. Zal si nisem moral sposodt nomenega omrezja sem pa zato placu 150€ za cel mesec. Zej mi pa ti povej kaj bi ti naredu, ce bi lahko zberu med 150€ al pa 0€.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Izbral bi naročnino na xDSL za 20€
rolleyes-1.gif

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Hotel ne nudi nobene cenejše možnosti za dostop do interneta? Sicer so pa hotelske mreže pogosto tako narejene, da je ves njihov promet usmerjen preko nekega proxy strežnika, ki nato skrbi za zaračunavanje in omejevanje uporabnikov (podobno kot neowlan). V takem primeru ti čisto nič ne pomaga, če bi se "pohekal" v wireless omrežje. Kar se pa tiče crackanja wep omrežij... to je seveda možno s primernim softwareom, a poleg tega potrebuješ tudi primerno mrežno kartico (saj ne podpirajo vse teh funkcij, ki so potrebne za krekanje wep-a). Pri WPA pa res lahko takoj odnehaš. Sicer pa lahko na vrata sosednjega bloka nalimaš listek, da te naj pokliče lastnik tega pa tega omrežja... verjetno bi te za nekaj malega evrov spustil na omrežje.