Wireless radio on/off scheduler na routerju

matt

yeeeehaaaaw
20. jul 2007
866
0
16
Zdravo!

Kot napisano v naslovu, zanima me ali obstaja kakšen scheduler, program, firm ware addon, ki bi urejal kdaj je prižgan radio za wifi. Rad bi nastavil, da se mi wireless na routerju vklopi vsak dan recimo ob 9:00 in ugasne ob 16:00.

tip routerja: Lynksys by Cisco WRT160NL.

LPM;

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Kolikor vem lahko to s tomato firmwarom narediš. Verjetno pa podobno podpira tudi DD-WRT.

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.574
9
38
Diasablaš wi fi od ure od in točno določene dneve mislim da ima osnovni fw to opcijo.Samo malo se mora previti čez menije .Starši to počnejo redno ,da preženejo otroke spat oz stran od računalnika .
evil.gif

Nazadnje urejeno:

matt

yeeeehaaaaw
20. jul 2007
866
0
16
Verjemi, da osnovni FW nima te opcije, ker če bi imel, tega tukaj nebi spraševal. Kar pa se tiče otrok in staršev, ne vidim povezave z mojim vprašanjem....

Torej... Še vedno enako vprašanje... Kaj je best practice?

LPM;

zakon

Guru
16. maj 2008
8.813
840
113
toti Maribor
Kako, da nima. Jaz imam TP-LINK TL-WR741ND in na strani, kjer urejaš nastavitve imam to opcijo. Prilagam sliko, da ne bo kdo rekel, da ni res.
v1l-Zajeta.jpg

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik matt pravi:
Zdravo!

Kot napisano v naslovu, zanima me ali obstaja kakšen scheduler, program, firm ware addon, ki bi urejal kdaj je prižgan radio za wifi. Rad bi nastavil, da se mi wireless na routerju vklopi vsak dan recimo ob 9:00 in ugasne ob 16:00.

tip routerja: Lynksys by Cisco WRT160NL.

LPM;

DD-WRT firmware ima to možnost. Tvoj router je podprt.

matt

yeeeehaaaaw
20. jul 2007
866
0
16
Ok, DD WRT je gor, jaz sem spet online. Sem se namučil s teorijo in prvim flashanjem s custom firmwarom.... Router je preživel. Sedaj pa nastavitve. Call me effing stupid, a po drugem pregledu celotnega interfacea ne najdem ekrana, kjer bi nastavil pravilo za "vžiganje in ugašanje" wirelessa.

Any ideas?

LPM;

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Pojdi na Wireless, Advanced wireless settings, Radio Time Restrictions. Daj na Enable, pa se ti bo pokazal urnik

matt

yeeeehaaaaw
20. jul 2007
866
0
16
Kje že?
smile-1.gif
. Sem pobrskal mal okol...zadeva očitno nima te funkcije...
965063-wireless.jpg

Priponke

• 965063-wireless.jpg
    965063-wireless.jpg
    163,6 KB · Ogledi: 205

matt

yeeeehaaaaw
20. jul 2007
866
0
16
patetika, da odgovarjam sam sebi
hysterical-1.gif

DD-WRT's wireless scheduling is available only for Broadcom routers(see picture below) but missing from Atheros builds.
radio-sheduling-broadcom%5B5%5D.gif

še CPU v mojem routerju: Atheros AR9130 rev 2 (0xb8) .

Šit ne...

matt

yeeeehaaaaw
20. jul 2007
866
0
16
Kaj čmo, človek se vseskozi uči... Zdej iščem žrtev, ki mi predela skripto v cronu... to je zaenkrat edina rešitev, da stvari pridem do dna ..... Na netu je sicer dober opis poteka, a o tem pač nimam pojma 1%.....žal...

0 17 * * * /opt/usr/sbin/wireless-on.sh
0 23,0-16 * * * /opt/usr/sbin/wireless-off.sh

Torej ima kdo kakšne izkušnje s tem? Dam za pir...

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Torej naredi pravila za routanje glede na cas in doloci svojemu racunalniku fiksen IP, za katerega bo route vedno postavljen, za ostale (DHCP, ce imas to za mularijo oziroma ce te skrbi, da so dovolj brihtni, da bi sami zamenjali IP ce bi naredil ravno obratno) pa naj imajo casovno omejena pravila.

matt

yeeeehaaaaw
20. jul 2007
866
0
16
1. nimam frocu....
2. spet ne vem kaj hočeš povedat, se mi zdi, da sem natančno razložil kaj želim doseči. Ponavljam še enkrat.

Želim, da router managira vklop in izklop radija od določenih časih, pri tem pa ne tika klasične žične povezave, ki mora biti zaradi z žico priključenega Squezzebox boom radija/budilke vedno online. Pa sej je jasno napisano. Smo že tudi vse razjasnili. Edina rešitev za scheduler je skripta napisana v cronu, ki jo uvozim v DD-WRT.

To je to.

Vseeno hvala za odgovor, mal sm že živčn, ker sem od 17.00 do sedaj naredil ekspertizo iz flashanja routerja, nastavitev, pebral pol interneta teorije na to temo...

Rešitev je na dlani. Rabim še piko na i. Če bi kdo tole napisal, je tukaj zelo uporaben link: http://g300nh.blogspot.com/2010/06/wireless-schedule-with-cron-job.html . Zanimivo, da je vsebina stara manj kot 14 dni:).

LPM;