Wireless problem na Dell-u N5010

claus

Zelenc'
24. jun 2008
25
0
1
Novo mesto
Upam, da mi lahko kdo pomaga pri naslednjem problemu....
Na mojem Dell-u imam nasneto Windows 7-ico 32Bit in nikakor ne morem najti pravih gonilnikov za wireless.
Na Dell-ovi strani so samo za 64Bit in tiste mi zavrne inštalacijo.
Kakšna ideja, kje dobit prave gonilnike?

LP, Claus

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.479
449
83
Če proizvajalec ne izdaja lastnih gonilnikov lahko uporabi branded gonilnike prenosnika z enako mrežno (ko najde proizvajalca in model), fino če je takisto Dell. Kar žal zahteva nekaj iskanja. sicer pa prvi link na guglu najde tole

A sam OS ti pa mrežne ne prepozna?

off: po napisanemu sodeč Dell ne podpira 32bit OS na mašini? Zakaj hudiča izbirat nepodprto kombinacijo, za katero že vnaprej veš, da bo v najboljšem primeru potrebna zayebancija z goniliniki & co, v najslabšem pa zadeva sploh ne bo delala?

claus

Zelenc'
24. jun 2008
25
0
1
Novo mesto
Mrežne? Mrežna je od realteka in mi dela ker sm tud povezan zdej prek kabla.
Glede brezžične mi pa sploh nič ne piše vsaj tam v upravitelju naprav ne.
Sm pa tu klical uvoznika in "kao" iščejo gonilnik...

claus

Zelenc'
24. jun 2008
25
0
1
Novo mesto
Citat:
Uporabnik blazko pravi:off: po napisanemu sodeč Dell ne podpira 32bit OS na mašini? Zakaj hudiča izbirat nepodprto kombinacijo, za katero že vnaprej veš, da bo v najboljšem primeru potrebna zayebancija z goniliniki & co, v najslabšem pa zadeva sploh ne bo delala?
32bit Windows 7 mam doma licenčne, zato sem jih pa nasneu gor....
Kaj potem to pomen, da rabim 64bit Windowse?

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.479
449
83
Uradno verjetno da. Z drugimi besedami - proizvajalec ti ne bo nudil nikakršne podpore pri težavah z 32bit OS.
Neuradno se lahko potrudiš in najdeš rešitev, ki skoraj zagotovo obstaja.

A si pogledal link zgoraj?

claus

Zelenc'
24. jun 2008
25
0
1
Novo mesto
Sem ja, sej sem jo tud že prej najdu, pa ne bo nekak tapravo.
Mi je pa zdej reku en gospod pri uvozniku naj grem na intlovo stran in si probam zdownloadad gonilnike....
Fešta uglavnem
smile-1.gif

EDIT:
Zdej sm klical na servis in zgleda da je hardwerska napaka na Wirelessu a.k.a. sploh ne dela :S
Zgleda da bom mogu pelat nov prenosnik na servis. Zakon :D

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik claus pravi:
Citat:
Uporabnik blazko pravi:off: po napisanemu sodeč Dell ne podpira 32bit OS na mašini? Zakaj hudiča izbirat nepodprto kombinacijo, za katero že vnaprej veš, da bo v najboljšem primeru potrebna zayebancija z goniliniki & co, v najslabšem pa zadeva sploh ne bo delala?
Licenca velja za 32 in 64 bit. (razne OEM variant, ampak tisto potem tak al tak ne velja za novi laptop)

Sicer je malo hecno, da greš lasten 64-bitni Windows instlairat, če je ta že bil gor...

Kartica sicer je baje Intelova, torej www.intel.com
Imajo tam tudi neki program, ki ugotovi, kaki sistem imaš in ti svetuje driver.

claus

Zelenc'
24. jun 2008
25
0
1
Novo mesto
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik claus pravi:
Citat:
Licenca velja za 32 in 64 bit. (razne OEM variant, ampak tisto potem tak al tak ne velja za novi laptop)

Sicer je malo hecno, da greš lasten 64-bitni Windows instlairat, če je ta že bil gor...

Kartica sicer je baje Intelova, torej www.intel.com
Imajo tam tudi neki program, ki ugotovi, kaki sistem imaš in ti svetuje driver.
Semizdi, da si me narobe zastopu.
Jst zraven prenosnika nisam dubu nobenega OS-ja.
Meu sem pa doma 32bitno Win 7-ico in sem jo instaliral.
Sej sem gledal, da se da upgreadad na 64bitno verzijo ampak zaenkrat bom pustu.
Na Intel-ovo stran sem pa tud že šel in dal tisto avtomatsko zaznavanje in ni zaznalo nič.
Zgleda, da je res kartica "skurjena" ker je nikjer ne zazna, tudi v upravitelju naprav piše neznano..
Jutri gre u glavnem računalnik na servis... žalostno ampak bo pa vsaj delalo pol - upam
smile-1.gif

Pa hvala vsem za nasvete
wink-1.gif

LP, Claus

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Lahko še na brzino Ubuntu CD poženeš (brez instalacije), da preveriš, če tam tudi ne zazna.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Cakaj, a imas klicajcek v Device Managerju pri kaksni na[pravi ali sploh nimas brezzicne mrezne omenjene nikjer ? C je slednje, potem preberi navodila - pri nekaterih prenosnikih je posebej stikalo ali kombinacija tipk ali opcija v BIOSu, ki omogoci brezzicno (in potem bodo morda Windowsi sami nasli gonilnik).

PinoLavatrice

Pripravnik
21. okt 2010
175
0
16
Za zdaj še butale
čaw,
preveri v biosu, če je wireless sploh vklopljen.
sem že mel primere, ko je bilo v biosu izklopljen wireless.

oz, če/ko je wifi vklopljen bi morala goreti modra lučka.

Nazadnje urejeno: