WinXP - logon problem

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Na mašini je bil virus. Disk sem dal v drugo mašino, pobrisal Temp direktorije od admina in uporabnika in preskeniral z Aviro. Najdenih je bilo nekaj virusov, ki so bili uspešno očiščeni. Ko sem disk zmontiral nazaj, se windowsi naložijo samo do logon screena. Ko se poskusim prijaviti kot uporabnik z geslom, mi napiše, da se nalagajo osebne nastavitve, takoj nato pa, da shranjuje nastavitve in se vrne na prijavni zaslon. Poskusil sem tudi z varnim zagonom in administratorskim računom, vendar se dogaja isto.

Je kakšna rešitev? Izbrisati uporabnika in admin geslo?

Nebi rad mašine ponovno nalagal, saj je gor neki program za gledanje kamer, za katerega že dolgo ni več instalacijskega CDja, pa tudi nihče ne ve čigav je.

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
v start-run ali zaženi vpiši control userpasswords2 pa enter tam imaš za gesla ,spreminjanje, dodajanje ,zbrisanje ,itd...

Nazadnje urejeno:

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
control userpasswords2 . Ali pa pri ponovnem zagonu pritiskaj ctrl+alt+del se ti prikaže za urejanje passworda

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Ne pridem do desktopa!

Sem pobrisal gesla, blokiral račun uporabnika, vendar še vedno ne gre čez prijavno okno.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ni dovolj dobro pocisceno - se bos moral malo bolj potruditi. Za navadne zemljane je to tocka, kjer je ucinkoviteje instalirati vse skupaj nanovo (prej pa quick format). Jaz take stvari popravljam samo sebi in res dobrim kolegom, ker gre vec casa, kot za instalacijo vsega na novo (= gladko en dan ... ce so res zelo pomembni podatki, programi in nastavtve, potem se splaca, sicer je to neumnost).

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Se strinjam, da bi bila ponovna instalacija boljša rešitev. Vendar tukaj to ne pride v poštev, saj lahko za sabo potegne kar precej evrov. Bom dal še enkrat disk v drugo mašino in preskeniral, tudi z malwarebytes. Je še kakšna druga rešitev?

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ce ni kaksen res banalen primerek, bos v vsakem primeru popravljal rocno. MWB in podobna orodja pocistijo kaksnih 75%, ostalio je potem na tebi, brez rocnega posredovanja ne bo nikoli cisto.

Hijackthis (googlaj !) je izredno uporabno orodje, z nekaj zdrave pameti in uporabo task managerja bo zadeva hitro spet kot prej. Ce je problem v reinstalaciji programov (kar sklepam iz tvojega odgovora), potem je rocno popravljanje edina opcija - in tudi najbolj ucinkovita, ker so danasnji "virusi" res butasto napisani (mene bi bilo sram dati tak zmazek od programa od sebe). Je pa res, da ce nisi skatle navajen in ne ves kateri procesi naj bi na njej normalno tekli, os imel precej tezav pri identifikaciji (ker marsikateri malware prevzame ime kaksnega pogostega procesa, npr. driverja od Intelovega graficnega chipseta ali kaj podobnega) in torej moras vedeti katerega tocno ubiti in odstraniti, sicer se lahko zgodi kaj neprijetnega.

Razumi pa da gre hitro 8+ ur za rocno popravljanje. Ce spoznavas napad sproti, je to morda vseeno drazje, kot bi bila reinstalacija oz. ponovna instalacija iz slike diska. Sam ves kako stvar stoji ...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Da te potolažim. Če daš disk v drugo mašino in ga čistiš opraviš delo samo na pol. Zakaj? Ker ti tako čiščenje ne počisti registra na okuženi inštalaciji... Zakaj? Ker ta register na okuženem disku ni aktiven... Aktiven register je seveda čist in AV program ne bo našel ničesar...

Tako da bodisi reinštaliraj (hitreje&ceneje) ali pa čisti pri živi mašini. Pa da ne boš mislil da govorim na pamet...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Verjetno je kaki zagosnki fajl (Shell recimo) preusmerjen na virus, ki pa ga več ni.
Autoruns, Spybot bi znali pomagat. (Spybot zna pregledati register od "drugega" PC)

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Po nobeni varianti se ni bilo možno prijaviti, tako da tudi pregled registra ne pride v poštev. Hvala vsem za trud. Smo se dogovorili, da naredim clean install in zadeva rešena. Me pa vseeno matra kaj je bilo.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Hja, ker ne bereš kaj pišem: Pregled registra je možen z drugega PC-ja (ali na istem, s tem da zaženeš sistem s CD-ja)

PS: Kako pa si gesla pobrisal?

Nazadnje urejeno:

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Poznam zadevo, vendar sem že prej naredil clean install, saj se na to nisem spomnil. Kar je, je.

p.s. Hirens boot CD vsebuje velikoooo orodij, tudi za brisanje gesel in izklop uporabnikov. DOS še ni mrtev, linux pa še manj
cool-1.gif

@ TUPLI: Na računalnik se nisem mogel logirati, zato se tudi ni povezal v mrežo.