Winsows tablica

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Zanimam se za nakup tablice o katerih pa nimam! kaj preveč pojma. Najraje bi vzel Windows tablico, ker mi je UV všeč. Stestiral sem edino iPad, zato ga dam za primerjavo. Zahteve:

1) velikost tablice - nekaj v velikosti iPada.
2) debelina in teža - spet nekaj v zgornjem okviru
3) cena: precej nižja od iPada
4) uporaba: za s'rfanje na kavču, zamenjava za Thinkpad na letališčih, v hotelih.

Predlagate še kakšno Android tablico? Navdušen nad Androidom nisem ampak bi že preživel, če bi bila tablica ok in bi lepo sedla v roke. iPad odpade, ker mi nista všeč OS in cena, sicer je kar ok tablica.

Predlogi? Sploh kdo ima Windows tablico ali bom pionir?
smile-1.gif

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Tudi sodelavec ima omenjenga Asusa, ga vprašam kako je zadovoljen. Jaz sem se na njim igral cca 10 mninut in sem bil tudi impresioniran, ker zadeva poganja polne windowse 8, tako da celo Photoshop gor lavfa
grin1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
Kaj mene moti, očitno hiba windowsov... Občasno se zgodi, da touch tipkovnica nekaj šteka in če recimo zelo hitro tipkam, mi potem meče ven "kvake", umlate recimo če dam O pol pa I al I pol pa O...in je nadležno, ker moram prav počasi potem tipkat. Pomoje je to neka SW napaka, ampak se mi ne da preveč ukvarjat s tem, mogoče celo obstaja rešitev
smile-1.gif

KrNeki99

Fizikalc
3. sep 2007
886
25
28
Ljubljana
To ni napaka to je feature. Pomeni da pritisnes in potegnes po gumbu. Probaj zgornjo vrsto crk pritisnit tak da potegnes gor, pa se bodo stevilke pisale

lp

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
Vem to ja, ampak meni se zgodi, če hitro tipkam....mogoče misli, da vlečem prst, pa zato ponudi drugo črko...ne vem...

Ponavadi rešim problem tako, da grem v eno drugo okno, se vrnem nazaj in nadaljujem normalno...

KrNeki99

Fizikalc
3. sep 2007
886
25
28
Ljubljana
ja pol pa mozno da je kak bug. Sicer sam nisem tega opazil. Katero tablico imas ? (pri meni SurfaceRT in SurfacePRO)

edit: aha vidim Asus T100... probam ko pridem da ce se ga da zmesti. Kater app najpogosteje ?

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
Citat:
Uporabnik KrNeki99 pravi:
ja pol pa mozno da je kak bug. Sicer sam nisem tega opazil. Katero tablico imas ? (pri meni SurfaceRT in SurfacePRO)

edit: aha vidim Asus T100... probam ko pridem da ce se ga da zmesti. Kater app najpogosteje ?

IE metro, najpogosteje opazim, ko tipkam tu...ampak ni vedno, pa sploh ne vem kak bi reproduciral napako...kar random se dogaja

mihagr

Fizikalc
25. avg 2007
405
26
28
Ljubljana
@ Resolver

Že od decembra imam asus t100ta s 64gb diskom. V celem času tastature nisem rabil več kot eno uro, ko sem se še privajal.
Baterija ~10ur -filmi, internet, glasba. Vse dela OK, dobiš legalen operaciski sistem, legalen Office. Asus je zelo ažuren, kar se tiče
SOC (system on a chip) posodobitev. Cena je bila 429€ v Ljubljani.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik Megapixel pravi:
Samsung ativ tab 3. Odkar imam posodobljene Win 8.1 deluje gladko in zanesljivo. Cca 500 € pred parimi meseci.

Wau! Nepričakovano veliko predlogov. Asus mi je všečen, Samsung tudi. Moram dobit v roke in sprovat.

Kaj pa katera izmed Lenovo Thinkpad tablic? Ima kdo?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
Če ti ni AT predaleč, skoči v mediamarkt, tam sem videl še največ razstavljenih windows tablic.

Je pa pri meni podobno, kot je že nekdo omenil, tipkovnice, torej fizične, sploh ne uporabljam, čeprav je pri nakupu bila odločilna
smile-1.gif
je pa fajn met občasno, ampak bi komot shajal s kakšno usb...tablica je le tablica.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.494
5.790
113
evo jaz imam verjetno največje sranje od win tablic acer iconia w3 in ni šanse da menjam za android.
u je dejansko računalnik v vsem pomeni, delaš lahko vse in ne samo pripomoček za net.
kaki problemov s tipkovnico ni opazit.
se pa šele pri uporabi na tablici vidi kak fajn je win 8.1, šele tu se pokaže da metro dejansko je uporabn.

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
HP Elitepad 900, brez pripomb po letu uporabe.

Ker se obeta Elitepad 1000, bo 900 kmalu naprodaj.

LP