Windowsi se ne zaženejo

danielt

Fizikalc
3. jun 2008
1.062
18
38
Ko pržgem pc se winsi naložijo, vendar na koncu ko bi moglo bit namizje, je na ekranu viden samo kustor miške na črni podlagi in nič drugega. Med nalaganjem se pokaže una stran kjer te vpraša kako češ pognat winse (normaly safe mode, safe mode - networking), vendar je vedno enako. MBR sem fixal, pa tud nč ne pomaga
confused-1.gif

Any idea?
17758-icon_confused.gif

LP

ps.
a lahko disk (fizično) ven vzamem, ga prklopim na en drug pc , prekopiram ( da rešim podatke) in pol ga spet vrnem v prvotno kišto in tam sformatiram in na novo naložim xpje?
je to izvedlivo?

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
To je imel brat pred dvema tednoma (na XP).
Rešil z reinstalacijo. (Viste)

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Citat:
a lahko disk (fizično) ven vzamem, ga prklopim na en drug pc , prekopiram ( da rešim podatke) in pol ga spet vrnem v prvotno kišto in tam sformatiram in na novo naložim xpje?
je to izvedlivo?

Je izvedljivo.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Če prideš do kurzorja... a Ctrl+Alt+Del že prime, da ti pokaže taskmanager? Če ja, greš na prvi zavihek, New task in poženeš explorer.exe
Mogoče se ti pokaže namizje
grin1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Citat:
Uporabnik danielt pravi:
A je možno uštimat brez šraufanja?

Ja če ga hočeš disk fizično dat v drug računalnik, pol ne gre brez šraufanja
grin1.gif

Imaš pa še vedno možnost s kakšnim liveCDjem in zunanjim diskom (torej s pomočjo liveCDja prekopiraš podatke na zunanji disk). Namesto zunanjega diska lahko vzameš tudi kakšno drugo particijo na disku (če jo imaš, seveda).

danielt

Fizikalc
3. jun 2008
1.062
18
38
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
Če prideš do kurzorja... a Ctrl+Alt+Del že prime, da ti pokaže taskmanager? Če ja, greš na prvi zavihek, New task in poženeš explorer.exe
Mogoče se ti pokaže namizje
grin1.gif

kurzor (na popolnoma črnem) ekranu dela .... in popolnoma nč drugega

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Hja, če ti ne odpre task managerja (niti v safe modu), poj nimaš kej... tak kot so ti že napisal, ali disk ven pa v drugo mašino ali pa z Live CDjem. Upam da ti rata rešit stvari
smile-1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Kaj pa oni repair si že probal ? Je podobno kot nova inštalacija, le da ponovno namesti le nekatere sistemske datoteke (torej vsi ostali podatki ostanejo).

danielt

Fizikalc
3. jun 2008
1.062
18
38
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Kaj pa oni repair si že probal ? Je podobno kot nova inštalacija, le da ponovno namesti le nekatere sistemske datoteke (torej vsi ostali podatki ostanejo).

probal brezuspešno ....
cry12bpy.gif

kako poteka to z live CDjem??

k sm provu dat disk v moj pc pa ga ni prepoznalo, pol pa še z mojim sm se maj pomatral da sm ga nazaj spravu v red
crazy1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Potegneš dol bilokateri linux liveCD, recimo ubuntu, ga zapečeš in poženeš (ona prva opcija - nekaj glede brez spremembe za obstoječ sistem).
Potem pa boš nekje v meniju videl vse diske (v bistvu particije), potem pa pač skopiraš stvari nekam
smile-1.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.703
9.917
113
40
MB
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
(a to je tebi že kdaj delalo
rolleyes-1.gif
Sam vprašam...)

na xp nikol ni delalo, probal večkrat, na visti pa sem rešo že par mašin z repairom
smile-1.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.703
9.917
113
40
MB
hja so ti že povedali, da bo treba najbrz disk v drugi računalnik pa skopirat podatke tega pa formatirat.

kak pa se je to sploh zgodilo ? si spreminjal konfiguracijo? al kr tak z lepega ?

plexix

Fizikalc
10. sep 2007
914
154
43
Poskusi tudi z ERD commanderjem, lahko uporabiš restore point in povrneš na zgodnejši čas, ko je še ti PC dela.

Če bo šlo skozi, pa hitro malo preveri z antivirusom in kaknim spy programom.

Lp,

danielt

Fizikalc
3. jun 2008
1.062
18
38
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
hja so ti že povedali, da bo treba najbrz disk v drugi računalnik pa skopirat podatke tega pa formatirat.

kak pa se je to sploh zgodilo ? si spreminjal konfiguracijo? al kr tak z lepega ?

kaj se je zgodio ne vem, prnesli so mi ga za pogledat kaj je ....
pa niso znali nč povedat kaj je blo...

ko sm dal disk v drug - moj pc ga ni najdlo ...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik danielt pravi:

kaj se je zgodio ne vem, prnesli so mi ga za pogledat kaj je ....
pa niso znali nč povedat kaj je blo...

ko sm dal disk v drug - moj pc ga ni najdlo ...
Windows je včasih izbirčen glede prepoznavanja diskov in podatkov gor.
Linux je manj.