Windows7 ne zazna SATA diska

Leska

Pripravnik
8. sep 2007
268
0
16
V sistem Windows7 sem hotel dodati še en disk, nek 1TB WD.
Ko pogledam v BIOS se disk vidi pravilno (tip, kapaciteta), ko pa pogledam v Raziskovalca ga ni videti, čeprav mi je pri prvem zagonu javljal, da je "naprava uspešno konfigurirana" (ali nekaj podobnega).
SATA kabel sem priključil na 2 različna porta (v BIOSu vidna kot SATA2 in SATA3), pa je na obeh ista težava.
A bi rabil kakšne posebne drajverje al počnem kaj druzga narobe?
redface-1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Je disk nov? Ker obstaja velika verjetnost, da na njem ni ustvarjene nobene particije (ali pa je takšna, ki je windowsi ne prepoznajo - linux, OS X), zato ti ga v raziskovalcu ne zazna.
Odpri program "Disk Management", nahaja se na nadzorni plošči pod "Administrative Tools" pod rubriko "Computer Management".

Leska

Pripravnik
8. sep 2007
268
0
16
Tnx, sem uspel najti (imam SLO winse) in potrdil inicializacijo (vsaj upam, da sem to naredil prav): sedaj je slika taka (priloga).
V Raziskovalcu se pa še vedno ne vidi ...
1453515-q.gif

Priponke

• 1453515-q.gif
    1453515-q.gif
    83,5 KB · Ogledi: 308

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Kot sem predvideval - na disku ni nobene particije (tam ko ti piše nedodeljen). Klikni na tisti nedodeljen prostor (levi ali desni gumb, nisem prepričan) in izberi "New simple volume" oz. kakorkoli je to v SLO.
Potem pa samo next stiskaj. Pa particijo seveda nastavi na NTFS (FAT32 ne podpira večjih datotek kot 4GB). Pa tudi quick format izberi, ker "navadni" format bo trajal kar precej časa.