Windows takoj po prijavi zmrzne

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
Pozdrav

Zanima me, kaj bi bilo narobe, da mi Windows 7 Ultimate 64bitna zmrzne takoj po prijavi v sistem. POkaže se namizje, miška vse, nato lahko eno sekundo nekaj delam, potem pa vse zmrzne. Se prav nič ne premika, in se ne odzove na prav nobeno tipko, razen na tipko za izklop računalnka
evil.gif

Probal sem restore sistem, na čas, ko je le ta še deloval, vendar ne pomaga. To sem naredil v Safe mode. V Safe mode windows deluje noramlno. Sem pa en dan nazaj nalagal gor ene driverje za bluetooth. Samo na začetku ni štekalo, tudi danes zjutraj ne, potem pa je začelo.

Imam pa dual boot z Linux, ki pa mi delajo super
smile-1.gif

Ima kdo kakšno idejo?

Hvala.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Če se ti da, reinstaliraj.

Lahko, da je neka malenkost, ampak najti jo, je finta. Mogoče ti uspe v enem dnevu, mogoče niti v enem tednu. Kak maš čas...

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
Ja, časa mam polno, tudi za format. Samo je pa en malo večji problem. Gor imam slike, ki jih nebi rad izgubil, zunanjega diska pa nimam, oz. bi se ga moral nekje sposoditi.

mihagr

Pripravnik
25. avg 2007
394
23
18
Ljubljana
pritisni Ctrl-Alt_Del, izberi Task Manager, File, Run (new) in napiši "Explorer.exe". Ali se je pojavilo namizje? Če je potem pomeni, da imaš v startup nekaj svinjarije (Run, Regedit (HK current user, software, microsoft, windows, current version, run ali pa HKLocal Machine, software, microsoft, windows, current version, run) ali pa kakšen gonilnik, ki si ga pred kratkim naložil (največkrat grafika).
Tako boš lahko vsaj rešil svoje stvari, potem pa format, itd...
Če se namizje ne naloži imaš pa večji problem!

Nazadnje urejeno:

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
Ne, saj namizje se pokaže. Nato pa takoj zmrzne. Tako je, ko normalno zaženem Windows, in ne prime nobena tipka, oz. kombinacija tipk. Ali to misliš, naj naredim v Safe mode? Tam dela vse.
Ja, sem ene driverje nalagal, od Bluetootha, samo potem je še en dan delalo, zdej pa ne več.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.121
4.094
113
Najprej odinstaliraj driverje v varnem načinu, če po odstranitvi tistih za BT ne bo delalo pa še ostale "pomembne" .. recimo grafična (lahko se je driver sam posodobil), zvočna, ...

Ko boš obupal (zmanjka idej) potem pa naredi format!
evil.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
1.) Če so ti podatki pomembni, jih bakupiraj čim prej nekam.
2.) Imaš eno ali dve particiji?
- če dve, daj slike in vse kar bi rad ohranil na drugo, prvo pa med reinstalacijo formatiraj
- če ne pa lahko:
-- narediš drugo particijo in nadaljuješ po zgornji alineji
-- skopiraš pomembne stvari v neko mapo recimo C:\pomebno in med instalacijo vse drugo zbrišeš

Kot prvo pa preglej za viruse. Recimo online testi brez komplikacij:
- CureIT - http://www.freedrweb.com/cureit/?lng=en
- HouseCall - http://housecall.trendmicro.com/
- Eset online scanner - http://www.eset.com/online-scanner

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
Imam eno particijo.

kako pa pregledam za virusi, lahko v Safe mode? Ker če zaženem normalno ne dela nič.

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
Ok, sem pregledal za virusi, pa ni nič odkrilo. Potem sem probal še driverje od BT odstranit, jih ni hotelo. POtem sem se spomnil, da bi lahko dal Restore System, za 2 točki nazaj. In sedaj deluje. Hvala!

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
Misliš da si upam. :D No, mogoče jih dam še enkrat, preden bom naredil format sistema. enkrat drug teden, ko dobim zunanji trdi disk.
smile-1.gif
Saj bom povedal, kako se bo izteklo :D

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Postavi sistem, vse si nastimaj, uporabi ghost.. pol se pa igraj z driverji
smile-1.gif

Za BT se ne bi cudil, da so v p... driverji.. ceprav imam z bluesoleil se nekak OK izkusnje..

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Verjetno je OK, samo za boljse hitrosti, glej da ima raje eSATA port... ce ga ima tudi tvoj comp..

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Skoda.. no, jaz bi vseeno z eSato kupil, saj ponavadi imajo oba porta.. pa v prihodnosti ti bo esata prav prisla
smile-1.gif

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
Prqavzaprav ja, sem sedaj videla da ga ima... :D Ima ga stacionarni, prenosnik pa na žalost nima. Se da mogoče kupiti kako razširitveno kartico za ta priključek, za prenosnik?