Windows Phone 7.5 in delovanje MMS-ov

sad

Guru
24. avg 2007
21.179
9.814
113
MMS-i na Izimobilu ne delujejo. Se da kako rešit? Izimobil žal nima rešitve, baje je težava v samem operacijskem sistemu.

I

Izbrisan uporabnik 3287

V operacijskem sistemu? Buce. Si ze pogledal na dev-u?

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Meni so še vedno delali, tako da ne rolaj o težavah OS-ja, ker potem bi blo to povsod na veliko napisano.

Če maš HTCja lahko v Marketplace-u pogledaš za HTC Connection Setup.

sad

Guru
24. avg 2007
21.179
9.814
113
Samsung.

Mobitel, Tušmobil, Simobil, vse dela brez kakšnih nastavitev. Izimobil NE DELA. Za nastavljat (brez kakšnega dodatnega programa) pa ni nikjer, zgolj APN za internet povezavo. Btw. ta dela bp.

PS: Windows Phone ''navdušenci'' ni treba takoj izgubit živcev, če nekdo omeni težavo v WP operacijskem sistemu.
wink-1.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Samo potrdil, kar sem želel dopovedat.

Se pravi dela na vseh drugih operaterjih sam na izimobilu ne in je težava na Microsoftu?
confused-1.gif

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Naloziti moras program ConnectionSettings

Thank you for contacting HTC regarding your HTC Trophy

I understand that you are currently experiencing difficulties with sending MMS messages.

Firstly I would like to apologise for the current inconvenience you are having with your HTC phone.

In order to be able to assist you further, please provide the following additional information,

- If possible please try a different SIM card in your phone to see if the same issue occurs.

- Please try your current SIM card in your phone to see if the same issue occurs.

- Please double check the MMS settings which may have been changed during the update,
NOTE, you may need to require the correct MMS settings from your current network provider.

Step 1:
From the Home screen, tap the right arrow.
Note: It is not possible to configure the MMS settings directly, but instead they must be configured using the HTC Connection Set up tool.
Step 2:
Tap Connection set up.
Step 3:
If the correct settings are found automatically, tap done.
If the settings are not correct, tap ...
Step 4:
Tap Manual select.
Step 5:
Tap Country.
Step 6:
Scroll down and tap the required country.
Step 7:
Tap Carrier
Step 8:
Scroll down and tap the required Carrier.
Step 9:
Tap done.
Step 10:
Wait while the settings are applied.
Click Next to continue.
Step 11:
Tap Done.
Step 12:
The MMS settings have now been applied.

I look forward to receiving the above information so that I may respond to your query fully.

Thank you for contacting HTC Support

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.147
4.129
113
Pa sej izimobil ima enake nastavitve kot mobitel (in verjetno tudi debitel), razen "imen" ni nič drugače. Se strežniki so pomojem enaki.

In kaj ne deluje? Pošiljanje, prejemanje, oboje? So sploh aktivirani MMSji?

sad

Guru
24. avg 2007
21.179
9.814
113
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Samo potrdil, kar sem želel dopovedat.

Se pravi dela na vseh drugih operaterjih sam na izimobilu ne in je težava na Microsoftu?
confused-1.gif
Vidim, da ste Apple/Android in sedaj še WP navdušenci popolnoma enaki
frown-1.gif
. Niti najmanjše pripombe, da bi bilo z ultra super duper OS-om kaj narobe. Ker če je, takoj v luft. Sem ti že prej napisal.
Ja, pri večjih mobilnih operaterjih zadeva dela samodejno, pri "virtualcih" se pa zatakne. http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1022833
Za Debitel ne vem, Izimobil ima svoje nastavitve, tako za net kot za MMS.

sad

Guru
24. avg 2007
21.179
9.814
113
Aja, pošiljanje nisem probal, prejemanje ne dela. MMS-i so seveda aktivirani, saj so prej normalno delali v prejšnjem telefonu. Kot rečeno, sem že z Izimobil tech supportom predebatiral in žal ne morejo pomagat, ker naj bi moral Microsoft njihove nastavitve noter vpisat v svojo bazo. Seveda se bo to morda zgodilo čez par let. Torej iščem kakšno alternativo, po možnosti brez, da bi moral telefon flešat. V Samsung Appsih imam zgolj dve aplikaciji, kateri sta brezvezni in nič kar bi imelo veze s povezavami, itd. Očitno je to vezano na slovenski Live ID. Fajn ne?
rolleyes-1.gif

Ravno tako sem že govoril s Samsung tech supportom (JanusTrade), kjer sem dobil odgovor, da naj telefon ugašam/prižigam dokler ne bo potegnil nastavitev dol
grin1.gif
. Hm... Ker jih ni, bi bilo to seveda zaman.