Windows password unlocker - windows geslo reset

nadebudnez

Pripravnik
4. okt 2010
243
0
16
Sestra je na prenosniku (Windows 7) pozabila geslo.
Rabil bi program "Windows password unlocker". Kje bi ga lahko dobil? Na partisu ga ni.

Sem probal razbiti geslo z Ophcrack pa ni šlo

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Uporabi konboot iz CD.
S tem boš šel mimo gesla in nato samo pod računi odstraniš geslo pa je zadeva rešena
wink-1.gif

nadebudnez

Pripravnik
4. okt 2010
243
0
16
@popotnik:
sem prišel noter v Windows
sedaj bi rad zbrisal račun, vendar kako?

Je administratorski račun. Vidim ga, nimam pa opcije za Delete

22. jul 2007
1.401
59
48
Ustvari en nov račun in ga nastavi kot administratorja, tega pa ponastavi, na navadnega uporabnika in ga potem pizkusi pobrisati, če bo šlo....

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Če je to edini račun na PC potem si aktiviraš administratorskega in boš lahko preko njega pobrisal

Odpreš cmd kot skrbnik in vnesi to komando net user administrator /active:yes

potem se odjaviš iz tega računa in se prijaviš pod administratorja in boš imel možnost odstranit geslo.

nadebudnez

Pripravnik
4. okt 2010
243
0
16
Če ne bo šlo z tistim kar ti je amacar poslal gre pa s tem 100%

http://db.tt/eDPcYwBr

Zapečeš na cd in ga vstaviš v PC

Nastaviš naj se program zažene iz PC in daj naj poišče datoteko SAM

Ko ti bo našlo datoteko SAM boš videl ime računa, kjer je geslo in tam daš da ga naj odstrani ( če se ne motim je že privzeto X zraven, da naj odstrani geslo)

potem stisneš enter ali nekaj takega mislim, da ti celo piše kaj moraš stisnit in ko to konča Pc ponovno zaženeš in odstraniš CD in boš šel v windowse brez gesla, ker je odstranjeno.

že iščem SAM datoteko....

no, zdaj pa je napisalo, da jo je našel

vendar potem error 14 in da ne more delati s to SAM datoteko

bom probal še to: 1705138 - 17.02.2013 00:14

nadebudnez

Pripravnik
4. okt 2010
243
0
16
ne razumem najbolj tega:
"Če je to edini račun na PC potem si aktiviraš administratorskega in boš lahko preko njega pobrisal

Odpreš cmd kot skrbnik in vnesi to komando net user administrator /active:yes

potem se odjaviš iz tega računa in se prijaviš pod administratorja in boš imel možnost odstranit geslo. "

Na prenosniku je en administratorski račun npr. "sestra"

S pomočjo "konboot" pridem v Windows, brez da bi vnesel geslo za user "sestra"

in kaj naj potem naredim?

nadebudnez

Pripravnik
4. okt 2010
243
0
16
tega userja "sestra" namreč ne smem zbrisati, ker je na tega userja vezanih veliko programov oz. bližnjic na namizju

samo geslo mu moram resetirati

bomo jutri

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.175
490
83
nadebudnez, kje se ti ustavi pri 110511.iso, ker namreč s tem programom mi je uspelo do sedaj izbrisati geslo še na vsakem računalniku. Pravkar sem preveril še pri sebi na win8 64bit in deluje brez problema.

Po tem videu naredi, pa more delati:

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Naredi kot ti je svetoval amacar pa mora it skoz.
Ce slucajno ne bi slo, ko si v sestrinem racunu, gres na start, pripomocki in z desnin kliknes na ukazno vrstico in zazenes kot skrbnik in vpises zgornjo komando in stisnes enter. Ponovno zazenes pc in se ti bo sedaj pojavil se en racun in gres v ta racun ter preko njega izbrises geslo na sestrinem racunu.

P.s.
Pri ZS imas gumb odgovori in mi ni jasno zakaj moras zs lepit na javni del foruma.
Doloceni programi se ne smejo objavljat na forumu.

nadebudnez

Pripravnik
4. okt 2010
243
0
16
@popotnik: oprosti, v tem zs nisem opazil nič takega, pač link do programa, je že nekaj linkov do programov v celi temi, objavil sem zato, ker če bi po tej poti ratalo, v temi na koncu ne bi bilo jasno, kaj je rešilo problem (za ostale bralce s podobnimi problemi)

bom danes kasneje probal še po obeh zadnjih postih od popotnika in amacarja

Imam pa dodaten problem. Včeraj sem preko svojega računalnika z Windows 7 ultimate 64b iskal program "Windows password unlocker". Našel sem neko stran, ga potegnil dol. Bil mi je sumljiv pa sem v želji, da rešim problem vseeno tvegal.
Zdaj pa opažam, da se mi Windows nalaga 3x dlje kot običajno. Kot, da se mi je naložila neka programska zalega.

S katerim programom naj preiščem svoj pc, če imam kaki virus, trojanca, malware...?

nadebudnez

Pripravnik
4. okt 2010
243
0
16
V System restore opažam, da sem včeraj 16.2. ob 21:56 dobil Windows update (Critical update)

a bi restoral na točko pred tem (13.2.2013 ) ?

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Ze drugic v tem tednu mislim da avtor teme zeli program in sprasuje kje ga dobiti.

Samo vpises v najlubsi iskalnik in takoj dobis zadetke:
http://windows-password-unlocker.en.softonic.com/

Ali je mogoce 15e vec vredno kot nekaj ur zajebavanja? Da ne omenjam, da avtor dobi placilo za svoje delo.

Je sploh dovoljeno na tem forumu sprasevati po piratskih zadevah?