windows mobile exchange

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.915
654
113
A je mogoče komu uspelo naštimat exchange na svojem WM telefonu.
Ker jaz sem probal na dveh WM telefonih, pa mi vsakič javi samo "Error syncronysing".
sprasujem se.gif

airj

Pripravnik
29. sep 2008
450
0
16
Obvezno moraš uvozit certifikat, ki si ga naredil na exchange serverju in sicer v .DER formatu. Do tega certifikata prideš tudi, če do svoje pošte dostopaš preko OWA, kjer te ravno tako sprašuje za namestit certifikat. No tam ga namestiš in ko potem ko imaš nameščenega, ga izvoziš iz trusted root certifikate store v zgoraj napisani obliki.

airj

Pripravnik
29. sep 2008
450
0
16
To je že po defaultu nastavljeno, če se prav spomnem.. hmm, sm res že pozabil

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.915
654
113
Exchange je 2007, fora je pa v tem da tisti ki dostopajo z nokiami nimajo nobenih problemov.
Bom probal s certifikatom.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.915
654
113
Sem izvozil certifikat in ga naložil na tel. Mi ga tudi prikaže v Settings->System->Certificates->Intermediate:sigen-ca
Vendar pa še vedno ne dela.
rolleyes-1.gif

Bom jutri probal še na HTC Touch Pro, ki ima originalen ROM, ker moj Touch Dual ima en rom iz xda.

airj

Pripravnik
29. sep 2008
450
0
16
Ne dela ti zato, ker ti certifikat shrani v intermediate store. Ta tvoj certifikat mora bit shranjen v trusted root. Bojda na WM 6.1 je nekaj spremenjeno in se self-signed certifikati ne shranijo v trusted root, pač pa samo v intermediate. Za tak primer obstaja en programček na spletu, ki ti ta certifikat prenese v pravilno shrambo. Zakaj ti ne dela s certifikatom od sigence, pa ne vem, zelo verjetno ni pravilno kreiran. Poskusi poiskat ta program, ki ga potem zaženeš na telefonu.

Tisti, ki dostopajo z nokio nimajo teh težav, ker se ta klient od nokie obnaša rahlo čudno... prijavo na exchange dela preko OWA, zato niti ne rabi certifikata. Isto kot ga ne nujno potrebuješ na namiznem PC-ju, če dostopaš preko OWA na exchange.

airj

Pripravnik
29. sep 2008
450
0
16
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Nic ni po defaultu nastavljeno... S pomocjo Googla najdi en vodic, kako se vse skupaj nastavi...
smile-1.gif
...

Jst ga ne rabim, hvala
smirk-1.gif
Mobile access na exchange je že po defaultu vključen, vsaj pri meni je vedno bil.