Windows booting - blue screen

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Težave imam z Winsi XP, saj se bootajo zelo čudno. Do logina pride BP. Po vpisu passworda pa se velikokrat pojavi samo modro ozadje in nič drugega. Nekajkrat (ko se mi ni mudilo, vmes sem se šel tuširat recimo) sem pustil ta blue screen in se je kasneje vse ostalo prikazalo normalno. Lahko torej sklepam, da se slej ko prej "sestavi". Vprašanje - zakaj traja toliko časa??? Računalnik je praktično nov - HP 8510p, 2 GB rama, dualcore proc itd.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ahhhh, HP
crazy1.gif

Meni dela isto na laptopu. (nw8440)
Sicer ne čaka tak dolgo, okoli minute.
Se pač navadiš.
Ali reinstaliraš.

pisatelj

Pripravnik
14. nov 2007
172
0
16
Meni je defrag (O&O) pohitril nalaganje windowsov za celo minuto (od zagona do trenutka ko se pojavi namizje). Je pa res da, pred tem, sistem ni bil vsaj 2 leti nic defragmentiran.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Imam tudi IBM-a, precej starejšo konfiguracijo, pa se boota 100x hitreje.

Pri HP-ju ni minuta, ampak včasih tudi do kar 10-15. To ni normalno.
ne-ne-1.gif

Še nekaj - se da kako aktivirati restart funkcijo? Ker moram v takih primerih hard ugašati komp, kar sigurno ni OK.

martin

Pripravnik
9. avg 2007
132
0
16
men v takih primerih pomaga, da ubijem proces explorer.exe in ga ponovno zalaufam. vse v task managerju ( Ctrl-Shift-Esc)

tud restart lahko od tam narediš.

lpm

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik martin pravi:
men v takih primerih pomaga, da ubijem proces explorer.exe in ga ponovno zalaufam. vse v task managerju ( Ctrl-Shift-Esc)

tud restart lahko od tam narediš.

lpm

To sem rabil! Najlepša hvala, več od 5 zvezdic ti ne morem dat. Še eno (neumno?) vprašanje - ko ubijem explorer.exe, kako ga spet zaženem (Run->explorer.exe?)? Kako od tu naredim restart?
redface-1.gif

martin

Pripravnik
9. avg 2007
132
0
16
v Task managerju File / New task (Run) / explorer <enter>

za restart imas pa v Shutdown meniju

lpm

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik stein pravi:
ctrl-alt-del vedno prime
wink-1.gif

V mojem primeru ne. Se da kje nastavit, da se komp resetira ob dvakratnem pritisku te kombinacije tipk?

Zdaj se mi včasih obesi tudi ob ugašanju.
bonk.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Da, explorer.exe zaženeš na ta način. Pametno je pred operacijo, ki jo počneš zagnan taskmanager. Ko ubiješ explorer.ex prideš do taskmanagerja s kombinacijo ALT+TAB.
PA čimpreje reinštaliraj sistem, ker tole ni zdravo kar ti počne... Meni je NX8220 počel isto. Po ponovni namestitvi pa je nehal
aplauz.gif

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Da, explorer.exe zaženeš na ta način. Pametno je pred operacijo, ki jo počneš zagnan taskmanager. Ko ubiješ explorer.ex prideš do taskmanagerja s kombinacijo ALT+TAB.
PA čimpreje reinštaliraj sistem, ker tole ni zdravo kar ti počne... Meni je NX8220 počel isto. Po ponovni namestitvi pa je nehal
aplauz.gif

Problem je, ker je mašina službena.
frown-1.gif