Windows 8 tablets

Company

Pripravnik
7. okt 2007
787
6
18
Čedalje bolj me matra, da bi si omislil eno Windows 8 tablico (ne RT), da lahko uporabljam vse programe, ki sem jih navajen z del. postaje. Nekako mi je v oko padlo tale od Samsunga . Vem, da ni še v prodaji v Sloveniji. Pa vseeno, ali ima kdo tukaj kakšne izkušnje s katerokoli Win 8 tablico? Kako se to obnese v praksi?
LP!

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Imam Acer W500, ki se odlično obnese. Tablica je prišla z Win7, decembra pa sem jo nadgradil na Win8. Poleg Win8 imam na spominski nameščen še Linux in Android x86 4.0 (trojni boot). Večinoma jo uporabljam v Win8, ker v njim deluje vsa strojna oprema brez najmanjše težave. Imam tudi originalno dock tipkovnico z našimi črkami. Nabavo fizične tipkovnice ti priporočam, ker potem tablica ni samo tablica, ampak tudi netbook. Za tiste bolj šparovne bi mogoče priporočil Acer W510. Prednost Win tablic je ta, da si ne rabiš beliti glave s kompatibilnostjo dodatnih naprav, ki jih želiš uporabljati z njo, npr. DVB-T ključka, tiskalnika ipd.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Nisem veliko nalagal, to kar sem, dela. Zdej bom naštel enih par, ki mi padejo na pamet, in sicer imam aplikacijo od svoje banke, pa en Angry Birds HD, nek firewall, eno za backup apk-jev in še druge. Za točna imena bi moral preklopiti na Android, pa se mi sedaj ne da. Tudi o tem katero točno verziji androida imam nisem siguren, mislim da je 4.0.3. Namreč v androidu je nisem uporabljal že nekaj časa.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Kar se tiče pa samega Androida. Dela mi vse, razen BT, ki tudi dela ampak bolj ne kot ja. Včasih sploh ni na voljo za vklop. Wifi ne detektira ad-hoc točke za povezavo na internet prek telefona (Nokia N9), kar ni nič novega pri Androidih. Win8 teh problemov nima, niti ne potrebuje nobenih dodatnih posegov.

Nazadnje urejeno:

Company

Pripravnik
7. okt 2007
787
6
18
Lepo. Hvala za komentarje. Mene je zamikal Acer Iconia Tab W700 64GB. Ima pa eno slabo stran, to je, da nima SD card readerja, se pravi, da je treba vse imeti na USB ključku, ki pa štrli...
LP!

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Citat:
Uporabnik Company pravi:
Lepo. Hvala za komentarje. Mene je zamikal Acer Iconia Tab W700 64GB. Ima pa eno slabo stran, to je, da nima SD card readerja, se pravi, da je treba vse imeti na USB ključku, ki pa štrli...
LP!

Če je port ob strani ali zgoraj, potem to ni nek problem tudi za večje ključke. Imaš tudi ključke-adapterje za microsd kartice. Pri W500 sta oba porta spodaj, kar je problem, kadar je tablica v etuiju, ki je hkrati tudi namizno stojalo. Ne vem kako je to rešeno pri W700.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Mislm, da je to moja zadnja PC kišta, ki jo mam doma.Čez kaki 2 leti, ko bom menjal, bom skoraj zagotovo vzel kar tablico, pa jo doma priključiš na lcd, drugače pa ti služi tudi kot lahek prenosni pc. Win win
smile-1.gif