Windows 8.1, sesuvanje ob desnem kliku

CyberShot

Pripravnik
2. jun 2008
523
0
16
Maribor
Od včeraj naprej mi Windows 8.1 kroužla živce ob desnem kliku. Ne glede na to kam kliknem (namizje, mapa, datoteka,..), se vsakič explorer.exe sesuje in ponovno naloži. Virus ni. V Safe mode-u deluje normalno.

Probal sem že pogooglat, ampak večina rešitev je z regeditom, verjetno pa obstaja lažja pot.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
S kaj navijal PC?

Ja naredi system restore ali pa daj tisto popravljanje Windowsov.

Nazadnje urejeno:

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Citat:
Uporabnik CyberShot pravi:
Sumim na korupcijo datotek, ampak le-tega ne znam odpraviti z microftovimi navodili.

Preveri RAM, nato pa še disk. Če na disku javlja kakšne napake, probaj najprej zamenjati podatkovni kabel in stestiraj ponovno.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Oblastniki vohljajo po naših računalnikih in ker je na oblasti leva opcija, se simpatiziranje z desnimi ne tolerira, pa magari če so samo kliki
wink-1.gif

Resno: ena ideja, ki jo lahko poizkusiš je ustvarjanje novega profila (uporabnika). Najprej za test in če bodo stvari delovale v novi profil zmigriraš nastvavitve, datoteke ipd. iz starega profila, ki ga potem izbrišeš. Za točen postopek uporabi gugla, v osnovi pa gre zgolj za kopiranje imenikov in datotek iz stare mape (v c:\users\...) v novo. Vsaj upam, da je v Osmici ostalo enako, čeprav tega nisem počel nikoli, sploh ne, če se uporablja windows live / outlook account.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Možno, da kak plugin crash-a, ki se prikazuje v kontekstnem meniju. V registryu lahko urejaš, kaj se naj tu kaže. Poskusi jih selektivno izklapljati, da najdeš tistega, ki dela težave.

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Vse nujne datoteke, ki jih rabiš, imej na zunanjem disku ali na drugi particiji, da boš ob takšni napaki, ki jo imaš, na novo windows naložil ... Jaz raje windows gor na novo naložim, če mi kaj začne zajebavat. Napako bom mogoče iskal cel dan, windows pa z inštalacijo gonilnikov traja vse skupaj eno uro, tako da rajši windows na novo naložim ...

Probaj to, če se bo ponovilo, potegni iz neta drugo verzijo windowsa, pa probaj še enkrat. Če bo isto, pa imaš težave v samem računalniku.

CyberShot

Pripravnik
2. jun 2008
523
0
16
Maribor
Rešeno na podoben način, kot je EmprtyHead predlagal, sicer že nekaj časa nazaj. Nima smisla izgubljati časa. Jasno, da je ponovno nalaganje rešilo problem.

Podobne teme