Windows 7 virus - celozaslonsko obvestilo policije

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.829
113
Ob ponovnem zagonu enega računalnika se mi pri prijavi na računalnik pojavi zgolju okno CMD (command prompt) in nič drugega.
Sem fasal virus? Tudi varni zagon ne pomaga nič in se isto zgodi. Torej prazen ekran, zgolj CMD odprt. Kaj naredit?

Nazadnje urejeno:

zakon

Guru
16. maj 2008
8.815
842
113
toti Maribor
Za začetek daj notri repair disk ali DVD z windowsi in zaženi repair boot. Če to ne bo pomagalo probaj z istim DVD-jem popravit sistemske datoteke. Lahko je tudi kaj z strojno opremo.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Repair boot nima nic s tem... Imho se ti starta v safe mode cmd only. Ce napises explorer v cmd in pritisns enter se kej zgodi?

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.829
113
Se normalno naložijo Windows 7
confused-1.gif
.
Se da to rešit? Zdajle skeniram za virusi, ampak dvomim, da bi bilo kaj takega...

Nazadnje urejeno:

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.829
113
No, sem malo pogledal po spletu in našel rešitev:
http://www.tomshardware.com/an...ove-trojan.html
Koda:
 Run regedit and go to HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\WindowsNT\CurrentVersion\Winlogon and look for a shell key with a value of cmd.exe and delete it.
Kot sem še malo pogledal je to posledica virusa - celozaslonskega obvestila s strani policije, da uporabljam nezakonito pridobljene datoteke
grin1.gif
. Protivirusni program mi je to očitno počistil, vendar to sranje pusti za sabo ta simptom. Je pa hec v tem, da se mi je to pojavilo že več kot teden dni nazaj, simptoma pa ni bilo, zato ker vedno uporabljam hibernacijo in reboot zgolj parkrat na mesec, da počistim zadevo.

Upam, da bo to še komu pomagalo, sedaj bom pa za vsak slučaj dal še ene par offline skenerjev čez...

PS: Sem še naslov malo popravil, da bo bolj odražal vsebino.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Meni je bolj čudno, zakaj po že precej mesecih prisotnosti tega virusa AV programi sploh ne zaznajo virusa, kaj šele da bi ga odstranili.

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.829
113
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Meni je bolj čudno, zakaj po že precej mesecih prisotnosti tega virusa AV programi sploh ne zaznajo virusa, kaj šele da bi ga odstranili.
Kolikor se spomnil mi je mcse zadevo takoj odstranil, ostal je še ta simptom.

Podobne teme