Windows 7 toolbar možnosti

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Je kako mogoče urediti toolbar mape, da bi kazal samo .exe datoteke (po možnosti, da jim uredim še vrstni red po svoje)?

Imam recimo mapo, kjer uporabljam v mapi 15 različnih programov (vsak svoj .exe). V tej mapi je še kup map z bazami podatkov in drugih datotek. Želim, da bi kliknil na toolbar "ime mape" in mi prikaže le .exe datoteke in jih direktno zaganjam. Sedaj vidim vse in je težko skakt gor/dol in iskat pravi .exe.

17. dec 2010
1.174
0
36
125
Res ne vem ... to sem tudi jaz že enkrat iskal, pa nisem ničesar našel ...

Obstaja pa ena "preobleka" ali nekaj ... imenuje se Talisman, vsaj nekoč se je, uporabljal pa sem ga na Win XP. Tam je se spremenilo vse ... od namizja, orodne vrstice, itd ...tudi toolbar si silahko sam naredil in notri shranil vsega boga ... Je pa bilo možno dobiti samo trial verzijo.

Tu je en taki link s slikami ...
http://www.lighttek.com/talisman.htm

Kje pa ga je možno dobiti, pa ne vem .. Niti ne bom iskal.

Nazadnje urejeno:

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
ena varjanta je da vsem fileom in folderjem v tisti mapi nastavis hidden atribut, ali pa da uporabis zamenjavo za explorer ki zna filtrirat prikazano, q-dir nej bi to znal (nism probu)

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
V tej tvoji mapi narediš novo mapo z imenom "programi".
V to mapo "programi" pa dodaš bljižnice/shourtcute od tvojih .exe programov (desni klik in ustvari bljižnico).
To mapo "programi" potem pripneš v toolbar.
Nisem trenutno na win mašini in ne morem probat. Po spominu pa bi reku, da more delat.