windows 7 shutdown

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Imam eno staro mašino p4 na katero sem naložil win 7. Dela tipi topi in hitro za kar se rabi (sharanje prastarega laserca na lpt portu). Težava je, ker ne dela shutdown/reboot/sleep. Če karkoli izberem se enostavno resetira in potem ko bi moral začet nalagat windowse ostane samo črn ekran. Treba je tiščat gumb, da se ugasne in ko ponovno zaženeš vsakič teži s safe modom in potem ko prideš v windowse teži z minidumpom in posiljuje z iskanjem rešitve, ki je itak ne najde. Bios na mašini je tazaden (star kot zemlja), driverjev novejših sigurno ne bo, xpjev ne mislim tlačit gor in iščem pametnejše predloge kako rešit zagato. Softver ni kriv, ker je gor edini inštaliran softver google chrome.

LP

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Ja, bi preživel z xpji. Pravzaprav imam primarno gor ubuntu, ki printer shara super. Ampak hočem sprobat win7 in imam očitno čisto tehničen problem, ki ga želim rešit.

LP

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
Potem pa sorry za offtopic.
d055.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Imas morda izkljucen ali cudno nastavljen power saving mode v BIOS Setupu ? Malo poeksperimentiraj, ACPI bi moralo delovati, ce ni tega, bos najbrz potreboval za Windows ustrezne driverje za APM (ne vem ali obstaja to za Win7, glede na to, da pravis, da je skatla obupno zastarela).

Res je nesmiselno, da rines v Win7 s starim (= nepodprtim) HW. Genericni gonilniki morda delujejo v vecini primerov, lahko pa da si ravno ti tak "srecnez", da imas kombinacijo, ki bo povzrocala tezave. Jaz sem imel vcasih en racunalnik, ki je edini, pri katerem Linux ni zmogel resetirati skatle (shitdown -r je imel prakticno enak rezultat kot halt, razlika je bila le, da je shutdown napisal, da bo zdaj resetiral skatlo ... a je seveda nikoli ni). Ne prej, ne kasneje nisem srecal kaksnega s podobno tezavo.

Lepo daj gor WinXP ali W2K (karkoli pac je prislo originalno zraven oz. imas na voljo ...), ko bos navelican eksperimentiranja, pa bo menda ja delalo normalno ?

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Živ,

Sem šel najprej preverit v biosu, pa zgleda vse ok. Sem tudi ugotovil, da v safe modu shutdown dela normalno, tako da apci nastavitve niso krive. Gotovo je kriv driver za grafično (radeon 7000 agp), ker sem natlačil gor takšnega za xp-je. Saj načeloma naj bi delalo, ampak očitno pri meni ne. Bom pustil tako kot je, itak imam primarno ubuntu.