Windows 7 se je spremenil iz Ultimate v Starter

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Sodelavec si je na Asus EEE dal Windows 7 Ultimate 7600 RTM in naložil SLO jezik. S ustreznimi ''prijemi'' je vse skupaj aktiviral in en teden dela vse normalno. Nato pa je opazil, da je start menu postal malo drugačen in naenkrat piše, da ima Starter verzijo
confused-1.gif

Gugl nič ne najde, kak hudiča je sploh možno kaj takega?

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
morda se je naložila in aktivirala kakšna zaščita proti njegovim "prijemom" aktiviranja.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Še vedno piše, da so windowsi aktivirani. Pa tudi ne verjamem, da bi te M$ za kazen degradiral v nižjo različico. Starter niti na DVD-ju ni
tongue-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.269
7.051
113
meni zaenkrat dela OK, pa tudi nimam kupljenih...

lahko, da so windowsi sami zagnali, da ima netbook in dali na starter verzijo? kar bi bilo sicer uber sick
smile-1.gif

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Sej to je še edina razlaga, da je sistem zaznal, da je Asus EEE in dal ''primerno'' različico. Ampak po enem tednu? Možno edino, da se je prenesel kak update in ''porihtal'' zadevo.

Sej pravi, da ga ne moti (nisem edino vprašal če se res ne da menjat ozadja), ampak kaj pa v primeru, da kupiš Ultimate, zanj odšteješ 200€ (ali koliko že stane), potem se ti pa čez noč spremeni v pol cenejšo verzijo
tongue-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.269
7.051
113
mogoče zato, ker si dal gor rtm verzijo, katera ja namenjena izdelovalcem strojne opreme in ima "morda" takšno funkcijo..

če bi nekdo kupil legalno ultimate, pa skoraj ne verjamem, da bi se kaj takega zgodilo

saj starter verzija ni tako švohna, aera se itak ne rabi, drugo pa ni pretirano slabše?

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
saj starter verzija ni tako švohna, aera se itak ne rabi, drugo pa ni pretirano slabše?

Veš kaj sem jaz ugotovil (sicer na Visti) - da je Aero precej hitrejši. Ker je za razliko od "navadnega" vmesnika strojno pospešen. In to na zelo povprečnem prenosniku.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.521
7.043
113
bomo videli. jaz sem dala home premium na asus 1008, retail verzijo. iz retail verzij ni po moje variante, da bi računalnik kar sam dal na starter. starter ima eno veliko pomankljivost, zaradi katere edine ga nočem na nobenem računalniku, in sicer da lahko poganja le 3 programe naenkrat. kaj naj s tem?

btw
bi vse verzije windows 7 delale enako dobro na netbooku. torej če dela home premium dobro, bi delala tudi ultimate enako dobro ali ni nujno? je ultimate verzija bolj zahtevna kot ostale?

Nazadnje urejeno:

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Starter nima omejitve za poganjanje 3 programov naenkrat. O tem so razmišljali, pa sami ugotovili, da je bedasto.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.521
7.043
113
polej pa OK.

mi kdo zna odgovoriti na drugo vprašanje? so vse verzije enako zahtevne ali ultimate bolj kot home premium, ta pa bolj kot starter?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Veš kaj sem jaz ugotovil (sicer na Visti) - da je Aero precej hitrejši. Ker je za razliko od "navadnega" vmesnika strojno pospešen. In to na zelo povprečnem prenosniku.
Na Win7 so spet vklopili "strojno" za classic look. Mojstri...