Windows 7 in deljenje datotek

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.977
40
48
Do netbookovega diska nikakor nisem mogel priti z druge naprave v lokalnem omrezju, ceprav je bil v properties od NIC ta pravi protokol obkljukan in IP druge naprave je bil pozegnan kot trusted.

Ko mi je ze zmanjkalo idej, sem nasel se tole kozmetiko: V Network and Sharing Center sem sel na "Change advanced sharing setting", znotraj katerega sem moral vklopiti "Turn on file and printer sharing".

Mi zna kdo razloziti, kaj naj bi ta zadeva (ce izpustimo ocitno
smile-1.gif
) v ozadju sploh naredila? Namrec, vcasih je bilo dovolj, ce si imel v lastnostnih mrezne oznaceno tole dvoje:
-Client for Microsoft Networks
-File and Printer Sharing for Microsoft Networks
in pa eventuelno se vklopljeno NetBIOS, ce si hotel uporabljati imena.
V tem primeru ocitno to ni zadoscalo.

Lokos

Pripravnik
17. okt 2007
383
0
16
faktor-x.blogspot.com
Pozdravljeni

Imam problem z deljenjem datotek med dvema domačima računalnikoma. Na obeh imam windows 7 in ne morem dostopat do datotek ne z PC1 na PC2 in obratno. Poizkusil sem že vse kar najde google pa mi striktno javlja "You do not have permission to access \\doma-pc\c. Contact your network administrator to request access."
Oba računalnika sta nastavljena na home network. V advantced sharing settings imam vklopljeno network discovery, file and printer sharing in izklopljen password protected sharing. Vse ostalo je tako kot je bilo po difoltu. Ne vidim razloga zakaj mi to javlja in zakaj nebi moral dostopati in prenašati datotek z enega na drug PC. V XPjih je bilo to mnogo lažje 2× klik in je delalo.
Imam morda kdorkoli rešitev za ta problem ker že obupujem? Hvala

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik Commodore pravi:
Do netbookovega diska nikakor nisem mogel priti z druge naprave v lokalnem omrezju, ceprav je bil v properties od NIC ta pravi protokol obkljukan in IP druge naprave je bil pozegnan kot trusted.

Ko mi je ze zmanjkalo idej, sem nasel se tole kozmetiko: V Network and Sharing Center sem sel na "Change advanced sharing setting", znotraj katerega sem moral vklopiti "Turn on file and printer sharing".

Mi zna kdo razloziti, kaj naj bi ta zadeva (ce izpustimo ocitno
smile-1.gif
) v ozadju sploh naredila? Namrec, vcasih je bilo dovolj, ce si imel v lastnostnih mrezne oznaceno tole dvoje:
-Client for Microsoft Networks
-File and Printer Sharing for Microsoft Networks
in pa eventuelno se vklopljeno NetBIOS, ce si hotel uporabljati imena.
V tem primeru ocitno to ni zadoscalo.

V Windows Firewallu je odprla ustrezne porte.

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.977
40
48
Ne verjamem -- glede na to, da je Windows FW ugasnjen, ker uporabljam Comodo (kjer pa je bilo vse pravilno nastimano)...
smile-1.gif

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
OK, potem morajo biti vključeni servisi: Computer Browser, Server, TCP/IP NETBIOS helper in Workstation, Prvi mora biti startan in je lahko na Manual, ostali pa pognani in na Avtomatic.

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.977
40
48
OK, to pa je možno, da zadeva izklopi/vklopi katerega ali vse od omenjenih servisov. Bom naslednjič, ko bo na Public Network, pogledal, če so ustavljeni.