windows 7 64 bit problem

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.095
1.271
113
42
V čem je fora da moji windowsi 64 bitni kr naenkrat laufajo 32 bitne programe? Saj tko si jaz to predstavljam. Vse dela počas pa ko odprem Task manager pr chromu recmo pa še kakemu drugemu programu piše zrave *32 kar prej nikol ni. Da ne rečem da ko odprem 5 okna vse zašteka oz. izpade tako kot da je cel pomnilnik zaseden.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Programi so takšni kot so. Noben se še spontano ni spremenil iz 64-bitnega v 32-bitnega (beri: vedno je bilo tako kot si komaj sedaj opazil).
Računalnik ti počasneje dela zaradi nečesa drugega, saj razlika med 32- in 64-bitnimi različicami ni tako velika. Pri pomnilniku pa je celo obratno, saj ga 32-bitni programi načeloma porabijo manj.

Sicer pa mainstream verzija 64-bitnega Chroma sploh ne obstaja (enako velja tudi za Firefox). Pri obeh se da dobiti neke beta/nightly verzije, ki so 64-bitne in so precej nestabilne, plus Flash načeloma tam ne dela (mogoče zdaj že obstaja 64-bitni Flash plugin, včasih ga še ni bilo).

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.095
1.271
113
42
A je možno da se je zgodilo nekaj s pomnilikom pa windowsi zato raje zalaufajo 32 bitne?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Windowsi laufajo to kar si inštaliral. Program ne more biti 32- in 64-biten hkrati. Seveda bi lahko inštaliral obe različici istega programa, ampak še vedno ko zaženeš program zaženeš enega od njih. Ta odločitev je seveda tvoja (katero bližnjico klikneš).

Velika večina programov je še vedno 32-bitnih. Še več, pri downloadih ti skoraj vedno ponudi 32-bitno verzijo, čeprav obstaja tudi 64-bitna (potem pa moraš it na neko dodatno stran, kjer imaš vse fajle in ročno poiskati x64 verzijo).

Nehaj se obremenjevat glede 32 vs. 64, saj to nima velikega impakta na performance. Računalnik ti skoraj sigurno šteka zaradi nečesa drugega. Pa še glede velike porabe pomnilnika... Chrome je zelo velik porabnik pomnilnika. Če imaš odprtih malo več zavihkov ti hitro naraste poraba pomnilnika tudi na par giga.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.095
1.271
113
42
Vem vem. Samo včasih je delal še kej zraven. Zdej pa težko še kej prižgem zraven Chroma. Iz dan na noč se je to zgodilo brez kakih posegov. Dodatni programi ne delajo, Samo tko kot da bi delal samo s pol močjo. Strojno torej?

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.455
9.748
113
EU
Aktiviraj task manager (ctrl+alt+del) in poglej kateri procesi tečejo. Poglej zasedenost procesorja. Zaženi v meniju start (msconfig) in odkljukaj stran odvečne procese iz ozadja. Zagnali se bodo samo na tvojo zahtevo in ne ob zagonu winzov.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.695
6.467
113
Ali so se ti namestili kakšni dodatki v Chrome?

Poglej pod Nastavitve - Razširitve in izklopi (odstrani kljukico), česar ne poznaš / potrebuješ. Če klikneš na koš pa se popolnoma odstrani.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.606
2.419
113
Pomurje
Win7 isti problem pri FF. Sesuva se mi flash player in mi procese postavlja na novo po vsakem sesutju, kar pomeni da imam včasih po 20 ali več istih procesov od flasha.

Odinštaliral flash in FF, zadeva se ni popravila. Zajebava pa to od zadnjih posodobitev od pred cca 1 mesecem.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.563
467
83
off t ampak vseeno
zadnja posodobitev Flasha je v FF katastrofa (dobil sem jo sinoči)
danes se mi je vsaj 15* že sesul

Sicer verjetno zaradi istega vzroka a ob različnih akcijah in na različnih WWW straneh. Z njim predvajam net radio, ki teče v svojem izvodu FF... (WIN 8.1 64 bit)

Ob namestitvi pa na flash strani nekaj trobezljanja o povečani varnosti in še MCAfee-ju je treba preprečit namestitev...
so si lansirali novo luknjo za dostop do sistema?

Ampak brez Flasha mi nekako nikakor ne gre. ??!

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.095
1.271
113
42
Men ni jasno. Cpu je porabljen celih 9 % in računalnik skoz zmrzuje. Dans mi je dvakra t prou kresnu. Mors ekran pa nek dump memory nevem kva je pisal..

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Men ni jasno. Cpu je porabljen celih 9 % in računalnik skoz zmrzuje. Dans mi je dvakra t prou kresnu. Mors ekran pa nek dump memory nevem kva je pisal..

Ni vse v procesorju...
Če ti disk šrota na veliko ali pa celo zmrzne (recimo problemi s SATA kontrolerjem, lastne izkušnje) bo računalnik prav tako neodziven (vsaj programi ki čakajo na operacijo iz diska).

gr69

Guru
15. dec 2009
11.640
2.690
113
še v SLO - ampak komaj
Kakšen nasvet kako SATA kontroler "preveriti"? Imam sicer sistem na SSDju, podatke pa na "klasičnem" in podobne simptome kot avtor.

Sistem na friško naložen - teden dni je bilo OK sedaj pa spet (neodzivnost) - task manager pa ne pokaže "nič" (ne laufa nič takega, kar bi bremzalo) - restart ga za kako uro pravi k sebi potem pa je spet slow motion.
crazy1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Meni se je ravno po inštalaciji SSDja začelo to pojavljati. Meni lučka za disk gori neprekinjeno pa vse skupaj stoji za ~1 min. Poglej v Event Viewer, meni je tam neke errorje pisalo glede diska (da se je naprava disconectala pa nekaj v tem stilu).

Zadevo je rešil tale registry fix: http://forum.crucial.com/t5/So...r-me/td-p/38766

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Sicer verjetno precej očiten nasvet, pa vseeno: tile ssd-ji imajo *lahko* za razliko od klasičnih diskov precej bugov v firmwareu, posledično lahko nadgradnja reši kakšno težavo.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.492
847
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Sicer mogoče ni v kontekstu s temo a vseeno, če ne drugega kot zanimivost, ki morda še komu pride prav. Zadnje čase sem opazil (predvsem na starejših mašinah), ko sem na novo inštaliral XP je kljub "na videz" običajnim procesom zabijalo pomnilnik na 100%. Računalnik je seveda postal slabo odziven. Krivdo sem laično pripisoval emšu računalnika, natančneje utrujenemu hdd, vendar mi je bilo vseeno sumljivo. Še 1x preverim procese kateri tečejo in ni bilo nič nenavadnega. Tako za hec ubijem proces svchost in voila, računalnik dobi pospešek!! Grem gledat in vidim, da je to aktualni MSjev bug, ki ga povzroča wuauclt.exe (AutoUpdate klient ki teče v ozadju). Več o tem:
http://www.infoworld.com/t/mic...-2879017-230733

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
Citat:
Uporabnik roCkY pravi:
off t ampak vseeno
zadnja posodobitev Flasha je v FF katastrofa (dobil sem jo sinoči)
danes se mi je vsaj 15* že sesul

Sicer verjetno zaradi istega vzroka a ob različnih akcijah in na različnih WWW straneh. Z njim predvajam net radio, ki teče v svojem izvodu FF... (WIN 8.1 64 bit)

Ob namestitvi pa na flash strani nekaj trobezljanja o povečani varnosti in še MCAfee-ju je treba preprečit namestitev...
so si lansirali novo luknjo za dostop do sistema?

Ampak brez Flasha mi nekako nikakor ne gre. ??!
poskusi namesto 32bit FF uporabiti še katero od 64bit variant. sam uporabljam Waterfox že kako leto in tudi po zadnji posodobitvi zanekrat nimam problemov, ne s programom, ne s flashem