windows 10 problem

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Oj,

Rabim pomoč vas majstrov.
Pri nadgradnji sedmice v desetko sem po nadgradnji hotel zbrisati še vse stare stvari iz računalnika, da bi imel čisto postavitev.
Sedaj pa winse začne nalagat in se ustavi. Na ekranu je samo kurzor od miške. Ostalo je črno.
Lahko to kako rešim ali moram ponovno naložiti 7 in nato ponovno nadgradnja.
Če moram prvo 7 naložit kako in kje najlažje najti iso (še najraje bi nalagal prek usb ključka). Imam pa ključ od sedmice ( 64 bitna home verzija).
Če kdo pozna rešitev, da ponovno spravim škatlo k življenju bi bil zelo hvaležen.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.457
820
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Meni se je zgodilo enako...sicer nisem ničesar brisal, samo nadgradil direktno iz 7 na 10..rezultat miška na črnem ekranu. Nisem kompliciral, sem iz pašnika prenesel Win 10 pre-aktivirane, naložil na rezervirano particijo za sistem (SSD) in zadeva rešena. Instalacija iz USB 3.0 ključka..hitro učinkvito (še preden bi sicer morebiti zgooglal in se lotil težave).

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Bo treba kar na novo postavit winse.
Sam partis sedaj ne deluje. Upam da kmalu začne.
Imaš kakšen drug naslov kjer najdem sigurno sedmico?

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Težko bo to probal, če vidi samo črn ekran
bonk.gif

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.833
5.933
113
Citat:
Uporabnik Smjs pravi:
getintopc com

osterklin

Zelenc'
29. sep 2009
23
0
1
Gorenjska
Citat:
Uporabnik Smjs pravi:
Tu na Partisu
cheer.gif
maš najboljše

Nazadnje urejeno:

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Sem zrihtu.
Sedmico na čisto gor, sprememba registracije, nadgradnje in na koncu še desetka.
Tukaj me je pa skoraj kap, ker je po nadgradnji bil spet črn ekran z miško.
Sem mal guglu in našel še enega junaka, ki je imel poleg monitorja TV prištekan na računalnik. Je po nadgradnji dal TV za glavni izhod in ekran za drugi. Prižgal TV in 2 klika in ola.

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Imam Win10 Enterprise in trenutno ogromno težav z grafiko, pa tudi z zagonom sistema je precej težav.

Grafika je Intel 965 in gonilniki ki pridejo z Win10 so slabi. S temi gonilniki mi ne dela mi Viber, Stellarium, verjetno se bo našlo še kaj. Če pa naložim neke stare gonilnike iz leta 2009 (ki so dejansko narejeni za Win7), mi pa oba programa delujeta. So pa zato prisotne težave z grafiko ko se računalnik zbudi iz sleep-mode ali pa če ga snamem iz docking postaje. Takrat ekran migota, se ugaša ipd.

Prav tako so težave z zagonom računalnika iz nule. Včasih se računalnik obesi po tem ko se prijavi v sistem in je napol odziven. Pomaga samo hard reset. Včasih moram to ponoviti tudi po 3x preden se končno naloži normalno.

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.172
512
113
kranj
ksz...pa a MORA biti na popolnoma vsakem predpotopnem računalniku/laptopu desetka??? kaj je narobe z sedmico, če DELA? a je to že res fora, da če je nekaj "free", poj pa ajd, windows 95 mašinco sem pa desetko gor. a ne dela? fak, grd in smotan sistem....

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Win 10 je kar konkreten napredek napram win 7.. najbrš je zato želel nadgradnjo..
In bolj user friendly.

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.172
512
113
kranj
saj se strinjam, da je napredek. ampak, če ti zadeva deluje brez težav na sedmici, zakaj bi šel v "neznano" z desetko? glede user friendly pa dvomim...nastavitve na dveh koncih, starta se ne da čisto po željah nastaviti...no ja. kakor za koga.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.283
2.402
113
Zakaj, zato ker nekoč bo treba tako ali drugače. Ali pa padeš v kategorijo, ko imajo nekje še DOS ali Win 3.1.

Starta se tudi prej ni dalo ka jveliko nastavljati. Vedno je bil spodaj levo, vedno je bil pol šare, vedno si bil omejen z max 8 favorite programi pripetimi v quick start itd.. Mislim, da je start menu zdaj bistveno boljši in bolj pregleden in trenutno ni boljše alternative. Kvečjemu mislim, da bodo tudi drugi sledili temu. Ne še zdaj, nekoč pa, tako kot so isto sledili prvotnemu start meniju.

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.397
1.400
113
Citat:
Uporabnik yahel pravi:
Imam Win10 Enterprise in trenutno ogromno težav z grafiko, pa tudi z zagonom sistema je precej težav.

Grafika je Intel 965 in gonilniki ki pridejo z Win10 so slabi. S temi gonilniki mi ne dela mi Viber, Stellarium, verjetno se bo našlo še kaj. Če pa naložim neke stare gonilnike iz leta 2009 (ki so dejansko narejeni za Win7), mi pa oba programa delujeta. So pa zato prisotne težave z grafiko ko se računalnik zbudi iz sleep-mode ali pa če ga snamem iz docking postaje. Takrat ekran migota, se ugaša ipd.

Prav tako so težave z zagonom računalnika iz nule. Včasih se računalnik obesi po tem ko se prijavi v sistem in je napol odziven. Pomaga samo hard reset. Včasih moram to ponoviti tudi po 3x preden se končno naloži normalno.

A si naredil clean install? Ker pri meni je bilo tudi veliko problemov, ko sem 6 let staro instalacijo win 7 nadgradil z win10.Sedaj pa sem naredil clean install in so vsi problemi čudežno izginili:)
Nič več reseta na 20 minut, al pa težav z grafiko (Nvidio)...

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Citat:
Uporabnik ribicija pravi:
Citat:
Uporabnik yahel pravi:

A si naredil clean install? Ker pri meni je bilo tudi veliko problemov, ko sem 6 let staro instalacijo win 7 nadgradil z win10.Sedaj pa sem naredil clean install in so vsi problemi čudežno izginili:)
Nič več reseta na 20 minut, al pa težav z grafiko (Nvidio)...

Clean install je bil ja.

Tole z grafično kartico imam še vedno različne težave, vsake toliko doživim BSOD. Gonilniki za grafične kartice iz družine Intel 965 so bolj slabi, če uporabiš kakšne druge (iz alternative) ti sicer nekako deluje ampak so še vedno težave.

Podobne teme