win8

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.154
113
Videl zadnjič v harvej noramnu, eni notebooku že laufajo na tem sistemu..kako se vam zdi? prvi vtis je malo "čuden" potem ap se verjetno minimalizma kar navadiš.

a je win 8 že tudi uradno izšel? nikjer nisem zasledil.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Ni še. Avgusta bi naj bil RTM, kar v bistvu pomeni, da je končan. Uraden izzid bo pa verjetno enkrat v oktobru.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.176
490
83
Zdaj se bo spet taki hype okoli tega naredil, da bodo vsi govorili, kako je zanič, pa zadeve niti preizkusili ne bodo. Enako je bilo z Visto, pa nisem imel nobenih problemov takrat, ko sem jo uporabljal, ampak je bilo pač splošno znano, da je zanič OS in ta beseda se je širila naprej.

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.141
316
83
Vista je bila zanič. Smo meli dva compa z visto. Stalno problemi z gonilniki, počasno odpiranje datotek, problemi s tiskanjem. Medtem ko z XPji, ter prej win2000 in se prej W NT nikol nobenih problemov.

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Mah... jest sm od 3.0 dalje uporabljal vse verzije winsev. Vključno z NT. Razen Viste. Osmico bom pa očitno tud preskoču. Sem jo par dni žgečkal, ampak to ni za nikamor.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ja, glumijo nekaj, da dojameš, da W8 niso nekaj napačnega, je pa potrebno gledat tako veliko sliko, kot jo marsikdo ni sposoben.

Najmanj, kar lahko mogoče naredite, je to da gledate uno razširjeno predstavitev 1ura ++ dolžine. Tam se lahko samo navdušiš nad nadalnjem razvoju winsov, tako za poslovne/ekspertne uporabnike, kot tudi domače.

Sicer za domače uporabnike je vidno že zdaj marsikaj, tudi delovanje je še boljše kot pri Win7, tako da razloga proti menjavi za moje pojme ni. Metro vmesniku se pa lahko popolnoma izmakneš, vendar je to nesmiselno oz. bo nesmiselno, ker "bomo" verjetno vsi kmalu mel še nek windows tablet.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36

“Unfortunately, my area of expertise is enterprise desktops, and those desktops have a keyboard and a mouse; and as much as this doesn’t make any sense, it seems to me that Microsoft forgot about this when they designed Windows 8.”

Hec je, da imajo budget in schedule. Tako marsikaj ostane nedokončano ali izpuščeno. Recimo že v Visti in 7 je na primer precej dialogov v Control Panel-u redizajniranih, drugi pa so identični kot v XP/2000.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
S to izjavo se strinjam. Zamisli si ti enega enterprise uporabnika, ki v glavnem dela z naborom aplikacij in ni ravno 20 let star (ko že privzeto spremljaš vse tehnologije)... KAko bo navdušen nad Metro vmesnikom, pa tistimi slikicami...
Evo, čez vikend sem imel na testu Samsung SlatePC (tablica z i5 procom, 4GB RAM, 80 GB SSD diskom...) z Win 8. Prvo me je zmotila nizka resolucija zaslona (1368*768), tapi so bili zelo neodzivni (recimo sistemske nastavitve, resize ne dela tam), sam UI pa se mi ni zdel intuitiven (ne glede na Win7 ne glede na Android oz. iOS tablice). Zabila pa me je cena (dobrega tisočaka... Resda bodo tablice z ARM procom in WIN 8 cenejše, ampak, a bo kdo izmed vas dal 100+ U$ za Office iz MS Store? Aplikacije za x86 WIN 8 na ARM ne bodo delale...
Meni osebno je že 15 U$ veliko za aplikacijo na tablici, dvomim pa da bo M$ prodajal po taki ceni Office ali pa celo manj...