Win7 starter inštalacija

map

Guru
6. jul 2008
7.860
1.963
113
najrajš na babi
Pozdravljeni.

Kupujem mini prenosnik oz. netbook ki ima prednaložen Win 7 starter. Zanima me če je potrebno disk sformatirati kako potem naložiti licenčni Win ki si ga kupil zraven naprave, glede na to da nima optične enote.

Hvala

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
WWindowse inštaliraš s pomočjo USBja. Obstaja programček od MS "Windows 7 USB/DVD download tool" s katerim narediš bootable USB.
Al pa uporabiš UltraISO program, ki ti naredi isto.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Zakaj si kupil Win če je že prednaložen ?

Poizkusi za začetek samo serijsko od legalnega vnesti na začetku, če si kupil kaj močnejšega.

map

Guru
6. jul 2008
7.860
1.963
113
najrajš na babi
Sejnisem še kupu. Samo sprašujem kako je s tem če je slučajno potrebno zadevo sformatirati, kako potem ponovno legalne Winse gor spravit.

Nazadnje urejeno:

jest5

Guru
18. avg 2007
26.104
-8.791
113
Zadevo je v vsakem primeru treba sformatirati, ker je na teh originalnih inštalacijah naloženega kupe sranja

map

Guru
6. jul 2008
7.860
1.963
113
najrajš na babi
Zadeva je takšna. Kupujem komp z prednaloženim Winsom. Sprašujem pa zato ker z winsi so včasih problemi, kakšni virusi in podobno. In če je v prihodnosti potrebno disk sformatirat, kako te iste licenčne naložit nazaj na prazen disk. Ko sem kupu laptop sem imel prednaložene Winse XP, zraven pa CD, tako da sem po formatiranju lahko neomejeno nalagal. Netbook pa nima optične enote. Zanima me tudi če licenca na netbooku velja samo dokler ne sformatiraš nato jih pa moraš kupit da jih ponovno gor dobiš? Ali lahko narediš recimo rezervno kopijo na USB in jih nato neomejenokrat nalagaš na ta isti komp, glede na to da so legalno kupljeni skupaj z kompom?

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Lahko legalno reinstaliraš, če se pokvari.
Priklopiš zunajo CD enoto. Ali USB ključek.

Medij(DVD) za to, pa ali dobiš zraven, ali ti ponudi izdelavo, ko prvič startaš PC, ali je naložen v posebnem delu vgrajenega diska. Ali ga posebej naročiš (brezplačno je).