Win7-blue screen

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.442
5.676
113
Mam Win7........po zadnjih update-ih se mi dogaja problem (če roll-back naredim na začetek sistema-brez updateov problem izgine)

Winsi so crackani....WAT removani...tko da lahko bi bil tud nameren "update", ki bi povzročal probleme...

Piše pa:

Session details:
System disc= \device\harddisk 0
Windows directory= E:\windows
Autochk run=0
number of root causes= 1

vmes vsi checki pod successfull & 0x0

Zadnji pa pravi:

Root cause found.......unknown buggcheck
buggcheck 7f
parameters= 0x8, 0x807cb750, 0x0, 0x0

Se komu sanja?

Hvala

hamster

Zelenc'
29. jan 2011
14
0
1
www.spletnet.si
Tole predvidevam, da je report iz Recovery načina. A bi bilo možno, da celoten report shraniš v datoteko in jo objaviš tukaj? Sicer pa, kaj napiše na blue screenu? Bolj na vrhu ponavadi napiše v katerem modulu je prišlo do napake.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.480
449
83
Znebi se tega cracka in uporabi manj intruziven način aktivacije: nadgradnja/modifikacija BIOSa (najboljša možnost, a potencialno rizkantna) ali uporaba loaderja, ki pred W7 naloži nek drug OS in fejka del BIOSa (easy, slabša možnost a še vedno boljša od WAT removerja).

Pomagali bi tudi detajli - znamka in model - o PCju (če gre za brand name) oz. matični plošči (če je sestavljen "doma").

Kamele0N

23. jul 2008
42.442
5.676
113
@hamster išæem program ki mi bo odprl Windows loge.....napopam ko najdem pravega

@blazko mel pred tem win7 loader extreme edition......blo OK pol leta....ebejo ga te tazadnji updejti

hamster

Zelenc'
29. jan 2011
14
0
1
www.spletnet.si
Poženi ta win7loader še enkrat. Tam kjer lahko, klikni deactivate. Potem lahko s tem loaderjem poskusiš narest 'trial reset' in nato spet updataš računalnik. Če po tem deluje normalno, si lahko vsaj prepričan, da je kriv loader in ne kaj drugega. Sicer pa naj bi bila najboljša možnost pri tem loaderju aktivacija s certifikatom.

Kamele0N

23. jul 2008
42.442
5.676
113
zmaga.gif
evo deaktiviral.......teži da pač winsi niso licenčni.........dela (pa vsaj za zdaj) normalno.....oz pride takoj v winse brez da 15 min "roll-backa" sistem....

Kaj pol čakat na novejši loader?

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.480
449
83
Zadnjo verzijo dobiš tukaj.

Ampak boljšo opcijo sem ti podal zgoraj in če mi dogovoriš na vprašanje lahko mogoče prideva do 100% delujočega sistema, enakovrednega tistemu s prednaloženim Windows7.

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
ker bom v kratkem migriral na W7, lahko se za vse ostale razlozis?

zanima me tole z biosom, hp laptop

Kamele0N

23. jul 2008
42.442
5.676
113
Comp je laptop Asus K72jr........matična je ena njihova domača....mi še ni uspel ugotovit čigava ...nisem še odpiral...razne astre32 pa ne povejo dost v tej smeri....

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.057
205
63
Preveri, če si updatal tudi tudi tole:

Update for Windows 7 for x64-based Systems (KB971033)

To ti namreč na crackanih windowsih izbriše aktivacijo (tako kot praviš, je to nameren update, ki povzroča probleme nelegalnim verzijam). Odstrani ta update in po potrebi še enkrat odstrani/namesti WAT remove.

Lahko pa je seveda tudi še kaj drugega.

Kamele0N

23. jul 2008
42.442
5.676
113
Ja sem.......datiran je pa današnji datum........se pravi prej ga ni blo....pa so bli vseen problemi....
sprasujem se.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.480
449
83
Evo BIOS z navodili za flashanje.

Vsebuje SLIC tabelo za samoaktivacijo Oken. Po nadgradnji potrebuješ samo še ustrezno serijsko številko in certifikat za Okna, kar s pomočjo strica Googla najdeš preden rečeš keks, in voila - aktivirano for life
smile-1.gif

Če rabiš pomoč lahko na pm, ker tule ne marajo gusarjev.

aja, nagrdanja BIOSa je seveda at your own risk
smirk-1.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.480
449
83
Citat:
Uporabnik alexx_ pravi:
ker bom v kratkem migriral na W7, lahko se za vse ostale razlozis?

zanima me tole z biosom, hp laptop

Lahko. Okna je potrebno aktivirat preko ustreznega kanala (web, po telefonu, preko corporate strežnika), izjema so tista Okna, ki so že prednaložena na novem računalniku. Ta imajo v BIOSu poseben zapis (t.i. tabela SLIC), ki omogoča samoaktivacijo. Poleg tega potrebuješ še serisjko (key) in certifikat. Slednja dva ni problem dobiti in ju lahko vneseš / spreminjaš tudi na že nameščenem OSu. Problem je s SLIC tabelo v BIOSu.

Možnosti je več - lahko uporabiš loader, ki ti pred Okni naloži kak freedos ali podobno, povozi del pomnilnika kamor se mapira BIOS in doda / spremeni SLIC, nato se naložijo Okna, ki (hopefully) mislijo, da se na računalniku nahaja ustrezen zapis SLIC in zadeva je aktivirana. Če dela, seveda.

Druga možnost je, če je izvedba tvojega modela na tržišču tudi s prednaloženimi W7 - potem obstaja možnost, da z nadgradnjo uradnega BIOSa dobiš tudi ustrezno SLIC tabelo.

Tretja možnost je, da vzameš (ali nekdo drug) BIOS in ga modificiraš tako, da vanj vpišeš SLIC (t.i. BIOS modding)

HP je žal posebna zgodba, zafookano do amena
rolleyes-1.gif
Precej loaderjev na začetku ni delovalo, BIOS modding je bil skarajno zakompliciran, sam nadgradnja BIOSa ni prinesla nič. Nakar se je izkazalo, da lahko s servisnimi programčki nastaviš določene vrednosti na računalniku - ena izmed njih je tudi info o licenciranem prednaloženem OS, ki pri naslednji nadgradnji BIOSa omogoči SLIC. Vsaj tako je bilo na mojem prenosniku.

Toliko na splošno. Sicer pa povej kaj imaš za eno mašino in kater OS je bil prednaložen na disku in bomo lahko rekli kaj več.

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.057
205
63
Ta update je že kar nekaj časa star, tako da si ga lahko imel nameščenega prej, ko pa si dal roll back, pa se ti je izbrisal in danes ponovno namestil, zato ti prikazuje današnji datum.

Kamele0N

23. jul 2008
42.442
5.676
113
Aha.....no sedaj sm ga povozu z loaderjem in za 1x je ok....

Sem pa ugotovu da v XP sem znal posamezne update brisat....tuki pa še nism najdu možnosti za posamezne

hamster

Zelenc'
29. jan 2011
14
0
1
www.spletnet.si
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Aha.....no sedaj sm ga povozu z loaderjem in za 1x je ok....

Sem pa ugotovu da v XP sem znal posamezne update brisat....tuki pa še nism najdu možnosti za posamezne
Control Panel > Programs > View installed updates (moder link spodaj) > izbereš update > Uninstall (zgoraj)