Win XP se ne dvigne na ASUS Eee PC1005 HA

valdo

Fizikalc
31. dec 2008
119
27
28
Zdravo!

Problem
cry12bpy.gif
,
1.) sinoci sem v racunalniku pusti USB-kljucek na katerega sem namescal TRYCRIPT
2.) danes zazenem racunalnik (seveda kljucek je ostal notri) in racunalnik se je ob zagonu obesil, bil je crn ekran in nekaj je pisalo, nisem bral ampak sem ga probal ugasnit z drzanjem tioke za 5 sec, ker ni delovalo sem cuknil kar baterijo ven
3.) sedaj ko ga prizgem se pokaze meni F2 --Setup, TAB BIOS POST MESSAGE , nato se prikaze vec variant zagona WIN (glej sliko-)zadnja se tudi izvede, Win se skoraj ze dvignejo vidi se napis in nato za pol sekunde moder ekran in stvar se ponavlja v nedogled.

Mislim da je glavni problem kljucek ki je sinoci ostal noter in program ki sem ga gor namestil TRYcrypt.
Nebi zelel izgubiti podatkov, kaj predlagate kako se naj en laik iskoplje iz tega sr...

LP,V
1068054-IMG_0018.jpg

Priponke

• 1068054-IMG_0018.jpg
    1068054-IMG_0018.jpg
    38,3 KB · Ogledi: 161

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Linux na en ključ, zagon, kopiranje podatkov na drug ključ (ali preko mreže).

Razen če si jih zakriptiral, pol je problem.

valdo

Fizikalc
31. dec 2008
119
27
28
ne,podatkov nisem kriptiral na racunalniku ampak na kljucu sem poskusal ....
saj pravim pri zagonu WIN so ti le nekaj prebrali s kljucka in sedaj je ... skoraj se dvignejo, ze se vidi napis barvni ob zagonu, potem pa zgleda preberejo neki skript in ... stvar se cikla
Hvala za nasvet pomoc, linux mi je se bolj tuj ... tako da ne vem ... najverjetneje ne bom uporabil tega ker v Linuxu ne obvladam nic,ce bo huda sila se naucim
lahko noc - dobro jutro

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Safe mode od Windows si probal?

PS: Linux nič ni treba "obvladat". Klikneš na ikono ključka, da odpre. Potem klikneš na ikono diska, nato pa ikone fajlov oziroma map povlečeš iz enega okna v drugo.

valdo

Fizikalc
31. dec 2008
119
27
28
Safe mode od Windows si probal?
ja sem, bilo katero od ponujenih 4 ali 5 opcij poskusam je isto
pokaze mi meni z dve izbiri :
- F2 -- Setup
- TAB -- BIOS POST MESSAGE

nato sledi crni ekran (prilozena slika) izbrana zadnja opcija, odsteva se 30 sec in poskusajo se spet dvigniti WIN
in tako se to cikla v nedogled ...
ne vem moram nekaj prebrati več o butanju sistema, mogoče se mi posreči

hvala vseeno

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
uporabi program hirens,drzi obb zagonu f12 in na zaslonu uporabi mini winxp in nato vse prenesi na ključ
drugače pa boš moral format in na novo naloziti win

lp

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik valdo pravi:
Obstaja kak program ki bi naredil kopijo datotek kar iz dosa?
lp

Za (Free)DOS obstajajo ntfs4dos in podobna orodja. Ne razumem sicer zakaj bi kompliciral s tem, reistev z Linuxom je res preprosta (samo klikanje po ikonah) in ucinkovita (deluje - kaj vec bi se zelel ?).

valdo

Fizikalc
31. dec 2008
119
27
28
ok, linux
kak link do linux-a ki se direktno instalira na kljucek, da ga ni treba na dsk (da ne unicim particij, liuxa me je ...
rolleyes-1.gif