Win na Macbook Pro prek zunanjega usb diska

jgfd

Pripravnik
7. sep 2007
348
0
16
ali to deluje in kako?
Ali deluje na PC-ju in kako?
Opravilo zahteva boljsi procesor, in edino kar si lahko brez komplikacij sposodim je macbook pro
hvala

bluub

Fizikalc
9. jan 2008
686
39
28
Bootalo bi se že samo ti bo na disk v Macu naložilo bootloader katerega boš moral potem odstranit. Naredi raje tako da vzameš ven disk iz Maca pa daš noter novi disk na katerega namestiš win 7 (drugega ne uporabljaj). Lahko pa tudi s boot campom probaš ali pa kakšna virtualizacija ala paralles ali wm.

jgfd

Pripravnik
7. sep 2007
348
0
16
Imam licenčni program in bi spet bile komplikacije glede prenosa licence.

Sigurno rabim bootloader? ker kot se mi zdi na PC-ju nastavis priority boot na USB in bi moglo delat, ampak nisem prepričan?
Torej če ze ne gre na Macbooku tako enostavno ali bi šlo na drugem PC-ju? Da ni slučajno USB potem ozko grlo in dela prepočasi vse skup?

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
jaz imam na macbook pro windows 7 in morem reči, da deluje kot strela hitro.

moreš pa v mac os sistemu naredit bootloader in v njemu določih, koliko GB prostora boš namenil windowsu.

sploh ni težko - poglej malo po youtubu posnetke : how to install win on mac os using bootloader.... v tem smislu..

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Kaj točno bi rad naredil? Kako je izhodiščno stanje?

Imaš Windows (katera verzija???) SETUP na zunanjem disku in bi rad na internega instaliral?
Bi rad Windows (z DVD-ja) na zunanji disk instaliral?
Nekaj tretjega?

jgfd

Pripravnik
7. sep 2007
348
0
16
Mojo instalacijo Windowsa (nobeno drugo) bi rad pognal na drugem zmogljivejšem računalniku.
Imam en računalnik, drugega bi si sposodil (najlažje Macbooka), zato odpiranje in vstavljanje mojega diska v sposojen računalnik odpade. Torej bi lahko prek USB kabla kot zunanji disk, kamor dam moj disk z mojo instalacijo windowsa.
seveda sprasujem ce je to mozno in ce dela brez problemov?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Še vedno nisi rekel, katera verzija Windows...
ne-ne-1.gif

To kar opisuješ je zelo "pipavo".

Pa tudi če ti rata, se bo mogoče oni licenčni program pritoževal, če je občutljive narave.

Torej pognati Windows instalacijo v novem PC je zelo zamrdana stvar, posebej če gre za "eksotičen" hardver, kot je Mac.

Probaj poguglat, če je to že kdo naredil (torej na Mac, ne na navaden PC).

jgfd

Pripravnik
7. sep 2007
348
0
16
ja... zato sprašujem ker se mi zdi zelo "pipavo", ce ima ze gdo kaksne izkusnje

ja licenca je pa spet drugo vprašanje

hvala
lp

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
To pa res!
Se noben ni spomnil...
redface-1.gif

Kak se to naredi pa smo imeli temo pred dnevi.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Najlazje je virtualizirati obstojec racunalnik in ga potem zagnati s pomocjo VMWare ali VirtualPC na drugem racunalniku ...

(čeprav glede na to da uporablja OSX, bo najbolje laufalo, če bo vzel Parallels od Appla, coherence mode je tanartabulši način...)

Lp

jgfd

Pripravnik
7. sep 2007
348
0
16
hvala
ce bo nujno bom probal v tej smeri, zaenkrat pa bom probal na svojem par uriiic bo za počakat da zmelje.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.515
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Najlazje je virtualizirati obstojec racunalnik in ga potem zagnati s pomocjo VMWare ali VirtualPC na drugem racunalniku ...

(čeprav glede na to da uporablja OSX, bo najbolje laufalo, če bo vzel Parallels od Appla, coherence mode je tanartabulši način...)

Lp

Sem probal oba... pa se mi VMWare na OS X bolj dopade ... Sploh ce imas recimo Windows namescene preko Bootcamp (dual boot) ga lahko z VMWare uproabljas tudi kot virtualca ...
smile-1.gif
... Nisem se sicer probal tega... imam pa namen v naslednjih dneh to probat ...

20100912-cxnrrg6mdtdmdteebjdgbccbuy.jpg

http://kb.vmware.com/selfservi...ernalId=1014618

20100912-gqt7ywcpw5hc87su8spgithe7.jpg

Tudi po testih je VMWare Fusion hitrejsi od Paralles Desktopa ...

http://lowendmac.com/mac2win/10m2w/vmware-vs-parallels-2010.html

performance-index.jpg

Cenovno sta pa blizu... Oba imata na voljo trial verzije za probat ...