win home server

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
A kdo uporablja tole različico winsev? Rabim za delit datoteke po hiši in backupe delat. A te integrirane rešitve delujejo ali je bolje navadne xp in 3rd party software gor dat?

hvala

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
Mašino že imam, oz. imajo, tko da namenska NAS enota ne pride v poštev. Sem pa včeraj dal gor navadne xp in virtualno posavil freenas in zadeva čist lepo dela.

Pomountal sem par virtualnih diskov za torrent in sharing, postavil smb, ftp in www, pa dela ko sus
smile-1.gif

Studiram pa, ce ni bolj prakticno sedaj, ko imam itak ze XP gor, postavim utorrent in ga preko webgui rihtat. Pa sharing gre tudi brez dodatanega smbja, ftp streznikov je pa tudi morje na izbiro. Ubistvu ne pridobim nič takega, kar bi res rabil...razen da imam na enem mestu vse

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
No, to itak nisem planiral imet. Preko rdp ali radmina se povezujem direktno na mašino od zunaj ali znotraj. Kaj pa vem

A se da FreeNAS tko nastavit, da mountaš fizično particijo, ki je potem uporabna tako v winsih kot v freenasu? Da bi torej imel torrent na freenasu, ampak da bi fajle pobiral preko winsev dol? No, čeprav bi to šlo preko smbja. A se da ftpju nastavit, da uporablja samo eno mapo in ne direktno root od mounta? Imam vmes varnostne kamere, ki preko ftpja nalagajo slike, pa bi rad, da mi jih da v točno določeno mapo, ki je zraven tega tudi root od http serverja, tko da mi zlista te slika v eni js galeriji.

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.236
3
38
Odgovor na vse je da, tudi vgrajen torrent ima, katerega lahko kontroliraš tudi preko web vmesnika iz službe, počitnic,..etc.
Ima sicer manjši bug, vsaj pri meni, kajti če resetiram mašino se scheduler ne ponastavi, ampak sedaj ko je zadeva up and running se itak mašina ne resetira več.