Win 8.1 tips and tricks

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Kako si najbolje organizirati bližnjice?

Kako najhitreje zapreti windowse? Obstaja kak programček?

Kako nainštalirati skener Driver za moj prenosni Canon BJC 55, IS scan? Za printer dela.
smile-1.gif

Z windowsi sem naredil backup na zunanji disk, pa ne vem, kam ga je zapisalo.

Acronis je sicer naredil posnetek diska, ampak mi ni uspelo povrniti stanja. Je še kak drug program, ki bi prepoznal moj disk ATA LITEONIT CMS 32 L? Mislim, da mu je to delalo težave.
smile-1.gif

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Kakšne bližnjice?
Kako misliš "zapreti windowse"? Izklopiti PC? Desni klik na start ikono in "shut down". Ali pa na namizju ALT+F4.
Probja W7 driverje.

Nazadnje urejeno:

kreden1

Pripravnik
5. nov 2010
289
0
16
Odkar sem na W8.1, sem opazil, da skoraj nič več ne uporabljam namizja, imam vse bližnjice na start screenu in v opravilni vrstici.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-380
113
in kakšna je sploh razlika med namizjem in start screena razen da so na start screenu shortcuti lepši in večje ikone?

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.450
426
83
ja glej, uporabniki se pritožujejo, da pogrešajo stvari iz starih verzij... in so jim prisluhnili

kreden1

Pripravnik
5. nov 2010
289
0
16
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
in kakšna je sploh razlika med namizjem in start screena razen da so na start screenu shortcuti lepši in večje ikone?

Ni potrebno minimizirat okna, da prideš do namizja. Preprosto klikneš levo spodaj ali windows gumb in si tam. Funkcija je pa itak identična. Vem, da lahko klikneš tudi desno spodaj v opravilni vrstici, da ti pokaže namizje, ampak imaš pri start screenu dodatne funkcionalnosti, ki vsaj meni pridejo prav (neprebrani maili, koledar, Flipboard, itd.) in veliko bolj pregledno je od namizja.