WIN 7 not genuine

maki3

Pripravnik
14. sep 2007
681
3
18
Pred kakimi dvemi meseci sem zamenjal HDD za SSD in star HDD dal v caddy namesto DVD-ja. Seveda sem na SSD naložil WIN 7 (pobral s partisa) in vpisal mojo OEM serijsko, vse je bilo ok do danes zjutraj, ko je pc začel težit da je "not genuine". Bil sem cca 1h na telefonu z M$ in nismo rešili nič, po besedah helpdeska je narobe nekaj s strani Toshibe, besede tehnika od Toshibe "poskusite naložiti drugi WIN 7 in vpisati isto serijsko", kar se mi zdi malo nesmiselno.

Ima kdo tu kako rešitev problema, da me reši ponovnega nalaganja vsega? Aja, recovery DVD-ja nimam, ker si ga nisem naredil ko je bil čas
bonk.gif

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.216
1.387
113
Imaš pravo verzijo Win 7 ?

Ni mi preveč jasno kako z MS nisi rešil nič, lahko bolj točno opišeš ?

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.083
393
83
OS-i, ki se prodajajo na prenosnikih (za HP vem, da je tako), so včasih namenski in serijske številke ne primejo na običajno verzijo. Očitno boš moral poiskati OS za tvoj prenosnik ali pa ti bodo morali dati na MS novo kodo.

maki3

Pripravnik
14. sep 2007
681
3
18
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Imaš pravo verzijo Win 7 ?

Ni mi preveč jasno kako z MS nisi rešil nič, lahko bolj točno opišeš ?

WIN 7 Home premium imam. Z MS nisem rešil nič, ker pravijo, da je krivda na Toshibi. Na Toshibi pravijo da z WIN 7 niso še imeli problemov pri aktivaciji. Krivec pa naj bi bila (po kodi napake) SLIC tabela, ki se je spremenila zaradi zamenjave HDD/SSD, ampak to ni oz. nebi smel biti razlog za izgubo OEM licence????

Zdaj, verzija je, da poskusim bootat pc iz starega diska, na katerem je še vedno recovery folder in poskusim narediti recovery DVD. To mi je zdaj padlo na pamet, ampak če uspe bo vseeno potreben clean install
bonk.gif

maki3

Pripravnik
14. sep 2007
681
3
18
Danes sem bil precej zaseden, bom jutri še enkrat poskusil telefonsko rešit stvari. Javim kako bo ratalo
smile-1.gif

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.216
1.387
113
Ne vem kaj se toliko ukvarjaš s tem.
Pokliči na MS in reči da po menjavi diska koda za winse več ne deluje.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ksz...
Menjava HDD nima veze. Problem je v namestitvenem viru iz Partisa. Uporabiti bi moral medij proizvajalca. Tista koda spodaj je 'kar nekaj'. Če bi uporabil pravi medij sploh ne bi rabil vpisovati kode in tudi z aktivacijo ne bi bilo problemov, saj so tam winsi že predaktivirani (preveri na osnovi BIOSa).
Tista koda spodaj pa tudi ne prime na non-Toshiba napravah.

13. jul 2011
2.677
626
113
čakaj, a sistem je še na starem disku?

Če je tako, lahko poženeš sistem iz starega diska, in ga preneseš s kakšnim "migrate to SSD" orodjem, ki navadno celo pride zraven SSD-ja.

Lahko pa poizkusiš samo kopirati aktivacijske "žetone"

http://www.mydigitallife.info/...e-on-reinstall/

Meni je tako prvo, kot drugo delalo BP, je pa res, da nimam fabrških winsov ampak tiste iz "volume licencing"

maki3

Pripravnik
14. sep 2007
681
3
18
Pa ti si car
smile-1.gif

Zdaj imam še en problem, igral sem se z nekimi aktivatorji in zdaj se mi hoče "Windows Vista - 7 - 8 - 8.1 KMS Activator Ultimate 2014 v1.6" vsakič ko zaženem sistem, instalirat. Kako ga prepričam, naj tega več ne počne?

maki3

Pripravnik
14. sep 2007
681
3
18
Ha ha ha, če bi to bilo tako enostavno nebi tukaj spraševal. Je uninstallan in ko restartam pc, se hoče spet instalirat

maki3

Pripravnik
14. sep 2007
681
3
18
Ha ha ha, če bi to bilo tako enostavno nebi tukaj spraševal. Je uninstallan in ko restartam pc, se hoče spet instalirat

Nazadnje urejeno:

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Ziher ti je kje ostal,.. v iskalniku v kakem file brovserju poišči pod različnimi stvarmi, kot so kms, activator.

hipnotik

Pripravnik
22. mar 2009
567
0
16
Poskusi ponovno zagnati kms aktivator in v njegovih nastavitvah poglej, če obstaja možnost izklopa ali uninstal.

Poglej v c: \windows\system32\kmservice.exe
ali c: \windows\kmservice.exe

Lahko pa poskusiš s katerim drugim (ta, ki je zdaj nameščen ni uporaben) protivirusnim in antispyware programom pregledati os, če bo kaj našel.