Win 7 in equalizer

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Na mojem prenosniku je SoundMAX zvočna kartica. Če naložim gonilnike za zvok od windowsov potem dobim nekaj več funkcionalnosti za nastavljati (Virtual Surround, Bass amplify ...), ampak vmes ni Equalizerja.
Če naložim gonilnike od SoundMAX pa potem sploh ni nobenih nastavitev.

A obstaja kakšen SW za nastavljanje zvoka po svojih željah?
95% časa poslušam glasbo z youtuba tako da ne uporabljam Winampa in podobnih programov.

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Lenovo t61 imam, ja seveda sem si oboje pointstaliran in v nadzorni plošči kljub temu ne najdem možnosti nastavljanja EQ

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.056
204
63
Citat:
Uporabnik yahel pravi:
Lenovo t61 imam, ja seveda sem si oboje pointstaliran in v nadzorni plošči kljub temu ne najdem možnosti nastavljanja EQ

Ta laptop ima hrošča pri tej zadevi, zato se ti v nadzorni plošči ne prikaže. Če bo tole kaj pomagalo... V mapi C://Drivers še enkrat zaženi setup, pa bi moralo delovati.

Question:

"T61 - No sound - Audio Device on High Definition Audio Bus with yellow exclamation mark Question

One day I realized that my T61 has no audio/sound. I checked the Device Manager and did see the Audio Device on High Definition Audio Bus with yellow (big) question mark with yellow exclamation mark superimposed on it. I downloaded, from Lenovo Support site, the 7ka114ww.exe , hoping to fix it by un-install that device, reboot it, and re-install using the download exe file, but to no avail.

Answer:

After you have installed the driver from the support site, Go to C:/Drivers/... to run the .exe setup file again. The second setup must be run to successfully install the driver.
Once that is done, check Device Manager and see if the yellow exclamation mark is still there. If the mark isn't there anymore but there is still no sound output. Go to Sound in Control Panel and check the Sound audio devices and see if the output is set to speakers.

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
zvočna kartica deluje okej, samo ne prikazuje mi teh funkcij za EQ. Poskusil sem poinstalirati tudi ročno, odstranil tudi z default windows gonilniki, nič od nič. Zdi se mi da mi hardware tega ne omogoča

13.gif

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.056
204
63
Hardware sigurno omogoča, saj vsaka zvočna kartica to omogoča. Problem je v "hrošču". Podobno situacijo sem imel jaz nekaj let nazaj... kupil nov PC, zvočna integrirana na plošči, pa vendar je bil problem z instalacijo gonilnikov in softwareja za zvok. Malo sem pobrskal po netu in potem našel problem, ki ga je imela večina uporabnikov te plošče.

Torej v Goooglu vtipkaj "lenovo t61 sound problem", pa ti bo vrglo cel kup naslovov o tem. Ni hudič, da ne boš našel rešitve... drugi so jo.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Da ne odpiram nove teme....

Kako naj povečam glasnost pri bolj tihih filmih?

Sedaj imam sistemsko do konca, na windows media playerju pa tudi. Obstaja kaj posebnega prav za take primere? Računalnik pa itak je sposoben dosti bolj glasno.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
The KMPlayer avtomatsko prilagodi glasnost filma in tudi pojača tišje dele filma, da ni govor recimo tih, potem pa se streljajo in ti raznese zvočnike
tongue-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
The KMPlayer avtomatsko prilagodi glasnost filma in tudi pojača tišje dele filma, da ni govor recimo tih, potem pa se streljajo in ti raznese zvočnike
tongue-1.gif

ve kdo, če se da tole nastavit v xbmc?