Win 7 - extended desktop (več monitorjev)

peter_nn

Pripravnik
4. okt 2007
509
2
18
Uporabljam dva monitorja - vgrajenega v prenosnik in zunanjega (enega, drugega ali oba).
V primeru da prestavim "Screen resolution" nastavitveno okno (kjer se nastavlja število monitorjev) na zunanji monitor, potem, ko vklopim prenosnik doma ne morem onemogočiti zunanjega monitorja, in mi Win 7 odpira programe na nepriklopljen zunanji monitor (tiste programe, ki so bili ob zadnji uporabi prestavljeni na zunanjega)

Ali obstaja kakšna kombinacija nastavitev (lahko tudi register) za extended desktop, ob kateri ni potrebno dvakrat dnevno spreminjati extended desktop nastavitev?

Lep pozdrav,
Peter

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Uporabi XP.

Ali počakaj , da izdajo SP1.

Zveni bedno vem.

Ampak meni ravno pod XP to lepo dela.
(ko imam zunanji monitor, uporabljam oba, če sem prav razumel, ti tudi)

Torej Windows bi naj zaznal priklopljene monitorje. Včasih celo v živo, brez restarta.

Lahko probaš driverje (in BIOS) na zadnje updatat, če že nimaš.

Sicer pa se monitorji ponavadi preklapljajo na laptopih s kombinacijo tip Fn+nekaj. Nekaj je ponavadi kaka funkcijska tipka, ima gor narisano simbol monitorja.

Nazadnje urejeno:

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Uporabljam enako kombinacijo (eden, drugi ali oba skupaj...uporabljam celo različne zunanje monitorje na različnih lokacijah) in zaenkrat popolnoma brez težav kar se tiče resolucije. Edino HUB na monitorju me malo zafrkava in se včasih ne zbudi in je potreben ročen odklop vse naprav in HUB-a ter ponoven priklop.

Kar pa se resolucij tiče, pa sam zazna priklopljene monitorje in avtomatsko vklopi extended način. Celo zapomni si, kateri monitor je na kateri strani prenosnika (pač kakor sem nastavil postavitev).

Tako morda bi bilo res smiselno nadgradit še gonilnike od grafične.

Moja kombinacija je Lenovo T400s + HP 24'' ali nek prastar AOC 19'' ali Sonyev 32'' LCD TV.