Win 7 & Error 1068 (Smart Card Resource Manager)

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
Imam tezavo.. V eni firmi so nabavili novo masino in windowse je instaliral direktorjev sin (gamez g33k), tako, da poteka instalacije ne vem.
Ker pa se za spletno bancnistvo in branje tahografov uporabljata dva citalnika kartic, nastane problem, ker se servis Smart Card Resource Manager ne zalaufa. Ne samodejno, kakor ne nastavljeno, ne rocno. Dobim "error 1068". Trenutno se za te dve zadevi uporablja stara masina, zelja pa je (logicno) da se vse prenese na novega. Ker mi google ne pove nic pametnega se obracam na vas
smile-1.gif
Ima kdo kaksno idejo? Ce ne bo slo drugace, bodo pa na Micro$oftu pomagali...
Windowsi so Home premium, ampak mislim, da to ne bi smel bit problem.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Sta bila čitalca priklopljena ob namestitvi?
Si pomislil na driverje za čitalce?
Elektronsko bančništvo; si namestil celoten suit skupaj z driverji?
Win7 ti je lahko namestil napačne gonilnike oz. generične. Vem, sem bratrancu nameščal el. bančništvo Banke Koper in sem moral prav na spletni strani proizvajalca čitalca najti gonilnik za Win7, da je delala aplikacija...

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
Citalca sta ob namestitvi prikljucena. Gonilniki so nalozeni. En citalec je malo bolj "special" kjer je kartica nekaksen "dongle", potem pa vstavis kljucek iz tahografa, da ga prebere.
Pri bancnistvu je nalozeno vse. Celo najnovejsi paket s programsko opremo so poslali. Vse deluje, samo ta servis ne tece, zato ne prepozna citalcev...
Bom poskusil najti se kaksne novejse gonilnike za citalec od banke. Samo, ne dela pa noben od njiju, tako, da gonilniki (menda) niso problem.

b_t

Pripravnik
17. okt 2007
310
7
18
In kako veš, da čitalca ne delujeta? Ju s čim preizkusiš ali gledaš smo delovanje spletne banke/tahografa oz. lučke na čitalcu?
Ko se logiraš v Winows, te vpraša nekaj takega: "...vpišite geslo ali vstavite kartico...?
Pa tahograf čitalec sploh deluje na Win7?

Poskusi z deinštalacijo obeh čitalcev in celotnega spletnega bančništva in potem naloži vsako stvar posebej.
Vklopi storitev Smard Card v "services" (kako je točno na Win7 ne vem).
V IE vklopi pod "internetne možnosti" - "vsebina" - "potrdila" - "dodatno" - obkljukaj vse možnosti, če jih še nimaš (kako je točno v Win7 ne vem).
Če uporabljaš Firefox moraš pod "možnosti" - "napredno" - "šifriranje" dodati varnostno napravo (čitalnik).

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
Delujeta 100%, ker so ju Windowsi zaznali, namestili prave gonilnike, ampak zaradi omenjenega servisa ne delujeta. Tahograf deluje na Win7, ker je prisel tip iz "podpore", ampak ko je videl, da da servis ne tece in da mu ga ne uspe zagnati, je obupal. jebeštrga pa taka podpora..
Bancnistvo se ne uporablja v nobenem od brskalnikov, ampak je locen program. Prav tako za tahografe.
Najboljse bo, da si masino za en vikend vzamem domov in v miru naredim.

JustOne

Pripravnik
20. avg 2007
436
24
18
Gorenjska
Sam sem imel podobne probleme z bančnim čitalcem, ki ga je win7 ob priklopu prepoznal in namestil svoje (seveda napačne) gonilnike, ter ga ponujal namesto gesla ob zagonu računalnika ("vstavite kartico......). Rešitev je bila v deinstalaciji oz. izbrisu naprave v Device managerju in ponovna namestitev gonilnilnikov in programja. Procedura je bila celo taka, da si najprej pognal instalacijo Smartcard klienta brez proključenega čitalca, v določenem trenutku je instalacija sama zahtevala priklop čitalca in tudi namestila ustrezne gonilnike.

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
Dobro duso prosim, ce mi lahko senka datoteko "scardsvr.exe", ki se nahaja v c:\windows\system32. Potrebujem od WIN7 (home, 64bit - ampak to mislim da ni pomembno).

_jfk_

Fizikalc
23. jul 2007
162
26
28
Citat:
datoteko "scardsvr.exe", ki se nahaja v c:\windows\system32

te nisem našel, sta pa notri dve .dll s tem imenom. Maš pripeto.

Priponke

• 1011644-SCardSvr.zip
    110,2 KB · Ogledi: 212

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
Heh.. ves, kaj sem naredil... Iz winXP sem prekopiral ta .exe in servis se mi je zagnal. Sedaj potrebujem samo se prave gonilnike za ActivCard.

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
Tole mi bo ocitno pozrlo zivce
frown-1.gif

Na WIN7 ne gre in ne gre.. Vse intalirano na novo, pa ne deluje. Na svoji masini, kjer so winXP sem citalec samo priljucil, nalozil spletno bancnistvo in program Nexus, ki skrbi za certifikate in tam se je kartica takoj pojavila. v Win7 pa to nikakor ne deluje... Izdej pa tudi nimam vec
frown-1.gif

Gonilnika sta v obeh verzija windowsov enaka (ActivCard SCR301 USB Smart Card Reader). Any idea?
confused-1.gif

Group_Therapy

Dvojček št. 2
18. jul 2007
7.339
1
38
Ce gre za proklik sem ga enkrat nalagal na win7 (mislim da slovenska home verzija). Slo je pa brez tezav, tako kot opisujes za winxp.

V pomoc ti verjetno nisem bil
smile-1.gif

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
Podobno - A Banka.

Ze nekje 7 ur, pa nisem nic ugotovil. Format pa trenutno ne pride v postev, ker je nekaj SW-ja, ki potrebuje zunanji support. Bom videl, kaj bo rekla stranka..
Jezen sem, ker nisem sam nalagal sistema in ne vem kako je potekala namestitev.

Group_Therapy

Dvojček št. 2
18. jul 2007
7.339
1
38
Ko se bos navelical nalaganja in brisanja naprave in gonilnikov bi jaz predlagal backup podatkov, potem pa restore, repair, format kar pac pomaga.
Se prej pa klic na banko in pa microsoft.

irCAR81

Majstr
19. mar 2008
1.736
109
63
Oba si namestil in ti ne delata. Kaj pa če je nameščen samo en? Ali pa samo drugi?

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
Eden mi deluje, ampak je napaka v donglu. To mislim, da zdej ne bo vec moj problem, ampak problem supporta programa. Citalec ta bancno kartico pa se vedno ne deluje
frown-1.gif