WiFi

lalan

Pripravnik
12. maj 2008
895
0
16
1. Kako nastaviti, da se avtomatsko povežeš, ko prideš v WiFi območje oziroma domaæe omrežje?
2. Kje poteka prenos podatkov, če imaš vklopljen WiFi in Mobilni prenos na enkrat?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Gre za molzni aparat ali kako drugo napravo?

Nazadnje uredil moderator:

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.712
159
63
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Gre za molzni aparat ali kako drugo napravo?

hysterical-1.gif

Nazadnje uredil moderator:

lalan

Pripravnik
12. maj 2008
895
0
16
Uff, sem mislil, da je za androida povsod enako. Sorči. Xperia Android 4.0.4

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
kot ti je @Jest napisal. Sam se poveže, ko zazna omrežje.
Če imaš vklopljeno oboje, mislim, da ima po defaultu prednost wifi.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
697
113
Ne vem zakaj se ubadate glede naprave/platforme. Njegovi dve vprašanji sta tako splošni, da veljata za vse trenutne mobilne platforme.

1. ko enkrat dodaš wifi omrežje, se nanj sam poveže kadar je le-ta v dometu
2. wifi povezava ima prednost pred mobilnimi povezavami. Če imaš vklopljeno oboje in si na wifi omrežju, bodo podatki šli le preko wifi povezave.

lalan

Pripravnik
12. maj 2008
895
0
16
Ko pridem npr. domov, se mi ne poveže samodejno, čeprav imam WiFi vklopljen? Pa hvala za odgovore.Xperia Android 4.0.4

--------------------------------------------------------------------------------

gr69

Guru
15. dec 2009
11.639
2.690
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Nic ni potrebno nastavljat... Prvic se prijavis s pravimi podatki... in naslednjic, ko prides v to omrezje, bi se moral sam povezat...

Poudarek je na "bi se moral".

Moja tablica se namrec sama poveze na vsa shranjenja razen na domacega doma.
rolleyes-1.gif

gr69

Guru
15. dec 2009
11.639
2.690
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik lalan pravi:
Ko pridem npr. domov, se mi ne poveže samodejno, čeprav imam WiFi vklopljen? Pa hvala za odgovore.Xperia Android 4.0.4

--------------------------------------------------------------------------------

Pa ti menda, medtem ko mene ni, ne hodis k meni domov.
10.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
697
113
Citat:
Uporabnik lalan pravi:

Kako pa potem dosežeš da se ti poveže? Imaš mogoče vklopljen wifi sleep policy? Torej da ko je telefon v standby da se wifi enostavno izklopi - v tem primeru se ti ne bo sam povezal dokler ne vklopiš ekrana (pa še takrat bo rabil en čas, saj ne skenira wifi omrežij non-stop).

Bakki33

Fizikalc
8. dec 2007
426
71
28
Tudi jaz imam enake težave na HTC One X (4.0.4).

Za nekatera omrežja si zapomni geslo, za večino pa moram vpisovat geslo. Tudi doma moram skoraj vsakokrat vpisati geslo WiFi-ja. Ubija. Imam pa še veliko naprav (Samsung Galaxy Mini, Galaxy II, LG Prada 3.0, Galaxy Tab, pa še kakšna igračka), s katerimi nimam te težave. Torej napaka ni na routerju...

Kakšna ideja?!?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
697
113
Imaš vklopljeno zaklepanje telefona (pattern, PIN ali password)? Če ne, poskusi vklopiti in poročaj ali je kaj boljše.

lalan

Pripravnik
12. maj 2008
895
0
16
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Citat:
Uporabnik lalan pravi:

Kako pa potem dosežeš da se ti poveže? Imaš mogoče vklopljen wifi sleep policy? Torej da ko je telefon v standby da se wifi enostavno izklopi - v tem primeru se ti ne bo sam povezal dokler ne vklopiš ekrana (pa še takrat bo rabil en čas, saj ne skenira wifi omrežij non-stop).
Dosežem tako, da WIFI izklopim in ponovno vklopim.