WiFi router...ne prime 192.168.1.1

dotore

Pripravnik
18. avg 2007
438
3
18
Oj,
kupil Asusov N3G router ker sem mislil, da mi stari crknil....Asus dela, vendar ga ne morem konfigurirati - nikakor in je omrežje zdaj nezaščiteno, pa še preimenoval bi ga rad.
Ker sem delal po priloženih navodilih, tudi CDju, pa brskal po netu...in še vedno nič, me zanima, po domače, kaj lahko še naredim, predno začnem brskati po telefonskem imeniku in si nekoga pokličem na dom (da me osramoti v 3 potezah).

thnx

mare92

Pripravnik
17. avg 2007
941
0
16
Ljubljana
Si preveril na katerem naslovu sploh je router?
klikni windows tipko in zraven crko R, napisi CMD, enter, ipconfig, enter in poglej pod default gateway.

Tomas

Pripravnik
6. avg 2007
539
18
18
Izključi iz napajanja, pritisni tipko reset, vključi napajanje, tipko za reset drži cca 10-15 sekund. Počakaj, da se router postavi. Izključi iz napajanja in ga priključi. To bi moralo delovat. Dobil si tovarniške nastavitve.

I

Izbrisan uporabnik #488

Tako je, naj ga resetira.
Pa preveri, da ni IP slučajno 192.168.0.1
smile-1.gif
ker imajo različno

dotore

Pripravnik
18. avg 2007
438
3
18
Evo poročam stanje:
- resetiral po navodilih, dobil 0
- vnesel vse IP naštete varijante, dobil samo obvestilo da je čas povezave potekel, torej spet 0
- ipconfig( mater, a se ta tekst da povečat...sem rabil povečevalo) pokaže IME starega routerja in pa default gateway 89.212.0.1

Iz Plug n Play sem zdaj na Plug n Pray
wink-1.gif

Nasveti dobrodošli.
thnx vsem za trud
lp

dotore

Pripravnik
18. avg 2007
438
3
18
Zvezan je pa na modem prek kabla, oba sta oddaljena 15cm medseboj. Glede na trenutno stanje routerja, delam raje na kabel prek računalnika, skratka ne uporabljam odprtega WiFija.

dotore

Pripravnik
18. avg 2007
438
3
18
Zdajle skeniram, sam mi je zbral range skeniranja in sicer od 89.212.0.1 do tam 89.212.255.255...nimam pojma o tem, delam in vidim prvič:)
Kako interpretirati rezultate?
lp

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.199
3.824
113
Črke se da povečat: v tistem oknu klikneš na ikono v zgornjem levem kotu, izbereš properties in nato font size,

Glede ostalega: saj imaš nastavljeno da ti avtomatsko dobi ip? Stari router je izklopljen?

Pojdi v "network and sharing center" pa na "adapter properties", izberi kartico ki jo uporabljaš, desni klik in "properties", izberi "tcp-ip v4" in nato spet properties. Obe izbiri (ip in dns) morata biti na automatic. Nato greš nazaj na mrežno kartico, desno klik in "disconnect" ter če par sekund "connect". Ko se poveže, desno klik in "status" in "details". Tam preveriš gateway naslov, preko katerga nato konfiguriraš router. Če je naslov še vedno kak čuden (ni 192.168.xxx.xxx), potem nekaj ni ok z routerjem ali kablom.

Zgornje se da tudi iz cmd okna, a začetnikom ponavadi svetujem raje zgornji postopek.

Če si imel slučajno še vedno v omrežju stari router, potem je jasno da ti ne dela. V tem primeru jetreba odstraniti stari router in resetirati novega ter ponoviti zgornjo proveduro.

netko

Guru
25. jul 2007
6.978
2.256
113
Dej ti se enkrat povej kaj in kako imas povezano trenutno od modema naprej proti racunalniku

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.406
487
83
::1/128
Napiši še točen model usmerjevalnika in kako je vse skupaj priklopljeno. Pod Asus N3G na netu najdem le WL-330N3G, ki je kot vidim nek prenosni usmerjevalnik namenjen predvsem deljenju mobilnega neta, tako da se gor priklopi 3G modem na USB. Je to res to ali gre za neko tretjo škatlo s podobnim imenom? Če prav razumem, govorimo o žičnem netu ali imaš gor res priklopljen nek 3G modem?

Zdaj če ti net deluje (da niso nastavitve ostale od prej na PCju), potem si naslov IP dobil od T-2jevega DHCP strežnika. Privzeti prehod 89.212.0.1, ki si ga omenil, je namreč od T-2. V tem primeru imaš javno omrežje priklopljeno v lokalno mrežo, kjer je tudi PC, namesto na "WAN" del usmerjevalnika.

Zdaj če imaš res ta WL-330N3G in si modem priklopil v edini Ethernet priključek, ki ga ima, je to vrjetno normalno (odvisno v katerem načinu delovanja je privzeto, podpira jih namreč več. V router načinu je ethernet priključek namenjen povezavi "v svet", sicer pa je vrjetno del lokalne mreže). Priklopi PC direktno na kabel ali za začetek vsaj odklopi modem iz usmerjevalnika. Potem bi moral dobiti IP od internega strežnika DHCP in boš lahko prišel tudi do managment vmesnika.

Vrjetno bo najbolje, če najprej res napišeš, kaj imaš zaeno škatlo :D

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.070
6.917
113
pri taščici
Pa od kje kak kabel pride in potem od kje kam gre. Ker sem precej "trd" v teh vodah, vem da se da tudi kable narobe vstekati.
Hvala pa vsem za zgornje objave. Se moram enkrat malo naučiti ta "network" in iti po zgornji objavah po mojem omrezju raziskovat.

peter_nn

Pripravnik
4. okt 2007
509
2
18
Resetiraj router, počakaj par minut in ga ugasni. Ugasni modem.

Modem vključi v WAN port routerja.
Računalnik vključi v LAN port routerja. Če boš uporabil WiFi počakaj da se stvari zbootajo.

Vklopi modem, počakaj minuto dve. Vklopi router, počakaj minuto ali dve.

Na računalniku V CMD okno vpiši "ipconfig /all", brez narekovajev. Izpisati ti mora DHCP enabled Yes, IPv4 Address nekako 192.168.0ali1.X, Subnet Mask 255.255.255.0, Default Gateway mora biti enak internemu IPju routerja, se pravi 192.168.0ali1.0ali1.

DHCP Enabled mora biti Yes, v nasprotnem primeru lahko ročno vpisuješ IP naslove in upaš da boš zadel VLAN...
Ob resetu se bo router povezal z modemom (dobil bo zunanjji IP ala 89.212....), aktiven bo DHCP server, interni IP bo 192.168.0ali1.0ali1.

Flash

Pripravnik
5. dec 2009
575
2
18
Probaj pa se tacas, da bos skonfiguriral router, izklopit firewall v Windowsu. Ne vem zakaj, ampak meni je to pomagalo, ko sem imel podoben problem in se mi ni hotelo prvic povezat na router...

damirj

Guru
9. maj 2012
5.324
2.425
113
Če je vključil LAN priključek na routerju na LAN priključek na modemu, potem je prišlo do konflikta dveh DHCP servisov, vsaka od teh naprav ima svojega, na isti mreži pa ne sme biti več kot eden. Pravilno bi bilo modem priključit preko LAN priključka na WAN prključek na routerju.

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.406
487
83
::1/128
Kot pravim, če gre res za Asus WL-330N3G, potem ni LAN in WAN priključka, ampak zgolj en priključek, njegova vloga pa je odvisna od nastavljenega načina delovanja. Zato pravim, da bo najboljše, če za začetek napiše točen model routerja. V primeru tega Asusa, bo treba vrjetno odklopit modem, drugače bosta na mreži oba DHCPja (interni in od T-2), tako da bo naslov IP dobil pač od enega (v njegovem primeru očitno od T-2), ali pa nastavit IP ročno vsaj za ta čas, da se nastavi ustrezen način delovanja (router mode, kjer je ethernet priključek v vlogi vmesnika WAN).

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.968
3.623
113
Ta 3G usmerjevalnik imam tudi sam in dela povsem OK.

Tukaj si lahko iz Asusove strani potegneš program za Windows za ta usmerjevalnik, ki mislim, da vsebuje tudi orodje za odkrivanje routerja.

https://www.asus.com/Networking/WL330N3G/HelpDesk_Download/

Bi ti pa priporočal, da greš po naslednjih korakih:

Najprej ga odklopi od vsega, razen od elektrike seveda...

Pritisni restore gumb za 5 (ali več sekund), dokler Power lučka ne prične utripati. S tem ga boš resetiral na tovarniške nastavitve.
Po tem bi se moralo pojaviti WIFI omrežje ASUS na katerega se povežeš in potem poskusiš z 192.168.1.1

Ko ga nastaviš v določen način delovanja pa se ponavadi preseli na 192.168.220.1

Če ne bo šlo drugače pa ga lahko tudi poskusiš priklopiti direktno na računalnik z mrežnim kablom. Odvisno v katerem načinu je trenutno.

Nazadnje urejeno:

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.921
5.991
113
Daj prilepi izpis iz ipconfig.

Za večji tekst v cmd : klikneš zgoraj levo, properties, zavitek font, da imaš večje okno -> zavitek layout -> window size.

i0.jpg

i1.jpg

i2.jpg