Wifi prenos TV signala

B81

22. jul 2007
36.900
10.465
113
'dan!

1. Naslednji petek nam pridejo od Triere 'montirat' dig. trojček, paket L+ (hotel sem XL+, pa mi je predlagala L+, ker verjetno ne bom mogel izkoristit 24 MB internetne linije).

Nisem vedel, da novejši TV-ji ranga 500 eur nimajo vgrajenega CONAX modula, tako mi je rekla...

Zdaj pa meni nekaj ni jasno:
Če ima TV CI (Common interface) režo, lahko v tole vtakneš tole kartico ali ne? Sklepal sem, da je tale vhod na TV Conax modul, ker se vanj vtakne kartica.

Do zdaj sem sklepal, da mi potrebujemo TV z DVB-C sprejemnikom in CI režo za kartico.
(kateri conax modul kupiti za TV, ki tega nima?)

2. Kako se reče zadevi, ki bi tv signal spravil po zraku do TV-ja in kaj vse za to potrebuješ?

Hvala!

B81

22. jul 2007
36.900
10.465
113
Ja, tale modul... to je tista ploščata zadeva, ki jo imajo novi TV-ji vgrajeno, ko piše pri karakteristikah: CI reža?

Pod 2 sem mislil, če lahko kako spravim tv signal v drugo sobo brez kablov...in še od računalnika, tudi brez kablov.

Hvala, 5*

DognerDJ

Fizikalc
10. sep 2009
1.329
0
36
Maribor
Obišči stran
Noben TV nima vgrajenega dekriptirnega modula - ima samo režo, v katero ta modul + naročniško kartico vstaviš !

Vgrajenega pa TV tega nima zato, ker obstaja več različnih kriptirnih sistemov ( pri nas pač uporabljamo Conax sistem kriptiranja ).

Priporočam pa ti, da nabaviš Technisat-ov modul.

Nazadnje urejeno: