WI-FI zanimiva situacija - težava

dotore

Pripravnik
18. avg 2007
438
3
18
Pozdravljeni,
zgodilo se mi je sledeče: na XPjih sem naredil WI-FI. Od takrat dalje se mi računalnik, po vžigu, ne poveže več na net ( preko VDSL-a ), niti preko WI-FI, čeprav vse kaže, da deluje.
Ko pridem zraven z drugim računalnikom, le ta mrežo takoj prepozna, se poveže, z njim lahko delam. Ko ta zlaufa, potem se na mrežo in na net, tudi brez WI-FI, poveže ta prvi računalnik.
V čem je trik in kako to popravim?
hvala
lp

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Pojdi na Start -> Run -> vpisi "cmd" (brez narekovajev) in pritisni ENTER -> vpisi "ipconfig /all" (brez narekovajev" in pritisni ENTER, potem pa izpis prilepi na forum (kot tekst ga lahko kopiras z opcijami v meniju desno zgoraj, ce bos dal kot sliko, pa daj v PNG formatu).

Napisi kako imas sploh urejen priklop v Internet - torej ali je router med VDSL in racunalnikom in o kateri "mrezi" govoris (ali ima router WiFi ?).

dotore

Pripravnik
18. avg 2007
438
3
18
Zdravo,
tale moj comp mi ne dovoli, da bi tekst skopiral.
kako se naredi print screen v tem primeru? ( zakaj mi ne dovoli? dovoli mi : označi, drsenje, prevedi, poišči itd... )
Je pa netgear vezan med VDSL in prenosnikom.
lp

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Škoda časa.
Ukaz vpiši netsh int ip reset

(če teži, dodaj še na konec ukaza c:\dnevnik.txt)

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Print screen se naredi tako, da postavis fokus v okno, ki te zanima (torej da postane zgornja vrstica modre barve), potem pritisnes tipki Alt+PrintScreen, potem odpres Paint (Slikarja) in tam sliko prilepis ter shranis kot PNG. Potem jo das na forum.

Kar se kopiranja teksta tice: ce si ga uspesno oznacil, potem pritisni ENTER, pa se bo znasel v clipboardu, od koder ga lahko takoj prilepis na forum (Ctrl+V). Ce ga nisi oznacil, potem, izberi iz menija desno zgoraj opcijo za oznacevanje (Edit -> Mark).

tejc007

Pripravnik
6. jun 2008
451
2
18
Imel sem isti problem, rešilo ga je tole:

Got this from http://www.techsupportforum.co...nnot-found.html

I hope this work for you:

Click Start =>Run, type in CMD, press OK.
Copy and paste this into the Command prompt:
netsh winsock reset catalog
Press Enter
Then copy and paste this in:
netsh int ip reset reset.log
Press Enter.
When finished restart your computer.

dotore

Pripravnik
18. avg 2007
438
3
18
Tejc, tvoja rešitev je bila najlažja in dovolj učinkovita za rešitev moje situacije.
hvala tudi ostalim.
grem zdej zvedzice podelitev.
lp