wi-fi router in zapiranje pipce za qtorrent

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
trenutno imam nek najcenejši belkinov router za 20€ zanima pa me ali obstaja kakšen, ki bi v realnem času zaprl prenose na qtorrentu in omogočil celotno pasovno širino ( mislim da se tako pravilno reče) katerikoli drugi aplikaciji. Torej po domače rečeno najprej delo potem zabava. Za začetek bi bil zadovoljen tudi z programom, ki bi mi to urejal . Prosim če mi kdo lahko svetuje.

MAKY_

Fizikalc
10. nov 2007
1.199
2
38
Obišči stran
emmm saj to lahko narediš v sami torrent aplikaciji.... omejiš na 1kb natančno koilko želiš imeti hitrost uploada in downloada...

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.713
159
63
Pozdravljen!

Da se tako uredit, vendar samo za upload. In sicer potrebuješ QOS. Sicer ne bo zaprl do konca, ampak toliko, kot aplikacija potrebuje. QOS je pravzaprav sistem prioritet. Za nastavit QOS pa potrebuješ nekaj znanja, ni nič posebnega. Tudi opisano je na internetu.

Nekako najceneje in najbolje je router WRT54GL s Victek tomato firmware-jem. QOS s tem firmware-jem deluje odlično.

To je ta firmware:
http://victek.is-a-geek.com/Repositorios/TomatoRAF/Tomato_RAF_1.28.121006a.zip

LP

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
vem da lahko omejim ... samo potem bo skoz omejeno dokler ne bom to zopet spremenil. Maksimalna hitrost downloada je pri meni cca 115kB/ s, če si v tem času zaželim ogleda posnetka na you tubu mi bo posnetek štekal zato moram ko gledam posnetek za tisti čas vklopit "premor vseh torentov", samo potem se zgodi da pozabiš izklopit premor in zvečer ko pride lubica ugotoviš da njenega najljubšega HD filma še ni na disku
crazy1.gif
Naj mi to dela avtomatika, če je le možno softversko.

Aha pa še to... ostalim v vednost: q torent ima možnost v nastavitvah/ pasovna širina ...ustavi prenose ob uporabniški interakciji.
Torej ko klikaš po računalniku ne prenaša ničesar, žal ta varijanta ni dovolj če gledaš internetne posnetke... pri katerih si večinoma nedejaven z miško ali tipkovnico

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Upload v uTorrent-u omeji tam na 80% kapacitete (najprej pusti brez omejitve, potem pa daj 80% od dosežene hitrosti - izjema je seveda, če ti noben ne vleče...).

To popravi večino problemov.

Nazadnje urejeno:

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.713
159
63
Mislim, da je 80 % preveč, saj se nad 60 % ping skokovito poveča. Tako da 60 % je maksimum za moje pojme. Ravno zato je dobra zadeva QOS, ki vse to lepo reguilira in s tem vpliva tudi na download. Kadar nisi na računalniku pa da upload skoraj na 100 %.

QOS ima tudi nastavitve prav za youtube. Ampak seveda Če downloadaš s polno hitrostjo, pol bo youtube še vedno štekal. Bilo pa bi seveda bistveno bolje

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
Gre se mi za download na polni hitrosti, ki jo je moja linija zmožna.

Downloadal sem si program Netlimiter, ki naj bi omogočal razne nastavitve samo ne znam nastavit, kako naredit da bi pogojeval npr aktivnost Firefoxa in qtorrenta