wi-fi konflikt dveh naprav?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Imam probleme z Boxee Box predvajalnikom in Netgear 3500L routerjem. Vse dela super, dokler ne prižgem Boxee Box in poskušam browsat po laptopu preko wifi. Ko se vklopi Boxee, mi povezava laptop-router pade dol. Kot da bi bil nek konflikt.
confused-1.gif

Ne vem kje začeti reševati zadevo in v čem bi bil problem. Router, laptop, boxee... Po kakem restartu boxee-ja/routerja končno začne delat. Včasih pa tudi to ne pomaga. Moram izklopit Boxee, da mi net na laptopu spet dela.

mam MAcbook pro.

Ima kdo kakšno idejo?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Gledam v status od routerja.

Macbooku je na 192.168.1.4

Boxee box je dalo na 192.168.1.3, to sem še videl....in potem mi je net z mac-a dol vrglo. Nič jasno.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Probaj za foro na routerju vklopiti funkcionalnost "Wireless Isolation" (ali nekaj s podobnim imenom). S tem preprečiš direktno komunikacijo med vsemi WIFI odjemalci na routerju.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
BOm pogledal.

Zdaj sem za foro probal izklopit router, izklopit boxee iz omrežja, vklopit router in ko se je vse vzpostavilo, vklopit še boxee. Zaenkrat dela vse.

To se mi je začelo pojavljat, ko sem montiral vse naprave v TV omarco in sem vse mrežne kable izklapljal iz naprav in nazaj vklopil. Res nadležno, vsakič ko hočem gledat kak film, nadaljevanko..., se drkam pol ure.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Router ima posodobljen firmware? Enako vprašanje tudi glede Boxee, v kolikor je nadgradnja sploh mogoča.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Vse je posodobljeno. Pred tem je vse OK delalo brez problema.

Imam pa original FW na routerju, ker mi DD-WRT ni spustil zadosti hitrosti čez na 100MB liniji. Original gre cca 90M, DD-WRT pa 65M.

Frenckie

Pripravnik
20. jun 2011
638
3
18
Problem je v avtomatskem dodeljevanju IP-jev.
Na routerju spremeni njegov IP - predzadnjo ali zadnjo številko, tako da se odmakneš od IP-ja Boxee box.
A imaš vse naprave v TV omarici in to še naložene ena na drugo - to močno vpliva in ustvarja motnje v delovanju naprav.

Nazadnje urejeno:

Frenckie

Pripravnik
20. jun 2011
638
3
18
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
V omarici imam receiver, router in boxee. Vse troje povezano s kabli.

A jih imaš zložene eno poleg druge ali eno na drugo - to drugo je najslapša izvedba in ustvarja motnje v delovanju naprav.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Človek, zadeve so povezane s kabli. Lahko jih zložiš kakor hočeš pa ne more bit nič krivo. Tudi IP konflikt dvomim da je, saj imata laptop in Boxee različne IPje (.3 in .4).

Da bi pa "IP odmaknil" pa je spet bedarija. Dokler nimata dve napravi istega IPja je čisto vseeno ali so sosednji IPji ali pa so za XY naslovov narazen.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Kaj pa če vseeno Boxee "drži" kak ip? Ali pa router ali karkoli že? Tele moderne "pametne" mrežne zadeve ga znajo kdaj kar srat. Saj vem da je čisto druga situacija, samo na firmi ima problem, ko mi "pametni" switch včasih po preklopu kablov (for so telefoni in se pač kdaj kaj zamenja) še kar drži prejšnji ip na portu. Takrat je treba resetirati switch in potem še enkrat spustiti telefon skozi dhcp. Govorim sicer zelo na pamet ker teha zadev več od zgoraj napisanega ne poznam, pa tudi v zgornjem primeru je situacija druga, saj gre za eno ožičeno in eno brezžično napravo. Ruter si verjetno resetiral (ali celo dal na tovarniške nastavitve, saj zna samo izklop iz elektirke tudi kaj "preživeti")? Lahko pa za foro daš adress pool recimo nad 100 in bodo vsi dobili nove ip-je.

Saj naprave imajo vse dinamični ip? Si se kaj igral z MAC adresami (če gre za kabelski net)?

Frenckie

Pripravnik
20. jun 2011
638
3
18
Glede zlaganja ne bodi prepričan v svoji trditvi.
Jaz imam drugačne izkušnje. Doma sem imel probleme z modemom. Tehnik od ISP-ja je prišel zamenjat modem in switch. Ker me ni bilo doma, je naprave zložil eno na drugo (modem, switch, STB in moj router) in vse je bilo povezano z UTP kablom. Imel sem velike probleme z internetom in močnem kockanju na TV. ISP se zgovarjal, da je vse vredu. Naslednji dan sem naprave razporedil po svoje in primerno uporabi. ''Čudežno'' so vse motnje izginile.
Glede IP-ja sem imel tudi konflikt dveh naprav. Po spremembi IP-ja na routerju ni več prihajalo do konflikta dveh naprav. Naj preveri, kakšni IP-ji se mu dodeljujejo ob konfliktu.
Ne vem, zakaj se tolko razburjaš. Pišem samo o tem, kaj sem jaz doživel in kako sem uredil.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
En update. Še vedno zajebava, sem pa ugotovil, da ni konflikt Boxee-Macbook pro, ampak ko prižgem Boxee, mi nobena wifi naprava več ne dela. Probal 3 laptope in 2 telefona.

Očitno Boxee nekako zmede router.
confused-1.gif

V istem trenutku, ko ugasnem boxee, se mi vzpostavi internet na laptopu (wifi).

Nazadnje urejeno:

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Ima boxe mogoče kako funkcijo, da oddaja kak multicast stream na wifi? Edinkrat, ko sem videl take simptome, ko sem poskušal spraviti sioltv v lokalno mrežo, se je wifi sesul.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
En update. Še vedno zajebava, sem pa ugotovil, da ni konflikt Boxee-Macbook pro, ampak ko prižgem Boxee, mi nobena wifi naprava več ne dela. Probal 3 laptope in 2 telefona.

Očitno Boxee nekako zmede router.
confused-1.gif

V istem trenutku, ko ugasnem boxee, se mi vzpostavi internet na laptopu (wifi).

boxee nastavi na fiksni IP in je to to...nebo vec konflikta, ocitno te nekaj DHCP zajebava

mihagr

Pripravnik
25. avg 2007
394
23
18
Ljubljana
jaz sem po enomesečnem pregledovanju nabavil tegale:
"http://www.enaa.com/oddelki/racunalnistvo/izd_3259_ac92netras033_brezzicni_usmerjevalnik_asus_rt-n56u_gigabit_4"