Wi-Fi Bridge med dvema WRT54GL routerjema

podmornik

Pripravnik
28. mar 2008
55
0
6
blizu Nanosa
To je WDS povezovanje, ki ga v originalnem firmware ni in je potrebno naložiti kakšen DD-WRT ali tomato...

Skratka med brezžičnimi nastavitvami je zavihek za WDS, kjer v routerjih izmenjamo MAC brezžične naslove in delujejo kot enotno omrežje.

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
nisem nikoli tega uporabljal, pa me zanima, če deluje v kombinaciji:

- prvi WRT54GL priklopljen na net
- drugi WRT54GL oddaljen 300m in med prvim in drugim WDS povezava.
- prenosnik preko wirellesa priklopljen na drugi WRT54GL in dostopa do neta preko prvega? (da ga lahko priklopim na kabel mi je jasno)

?

bobrock

Pripravnik
15. sep 2008
124
0
16
V takem primeru sem za router 3 uporabil Access point WAP54G, ga nastavil kot repetitor in vse deluje tako kot je treba.

typhoon7

Pripravnik
4. sep 2007
48
0
6
44
Stari trg pri Ložu ; Ograde
Hvala za odgovor, vendar mi nikakor ne rata da bi brezžično uspostavil povezavo med routerjem 2 in 3.
Če lahko, bi prosil za nastavitve v routerju 2 in za nastavitve v routerju 3. Na vseh routerjih je tomato firmware,

bobrock

Pripravnik
15. sep 2008
124
0
16
- Dva kosa WRT54, brez možnosti WDS povezave, verjetno ne bo šlo.
- WRT54 v povezavi z WAP54G pa deluje brez težav. Nastavitve router-ja pustiš pr miru, v WAP54 nastaviš, da deluje kot repetitor, vpisati mu moraš samo MAC naslov od router-ja WRT54.

typhoon7

Pripravnik
4. sep 2007
48
0
6
44
Ravnokar mi je uspelo
smile-1.gif
. Problem je bil tomato firmware in malo mojega neznanja. Poklicou sem kolega , ki je tole ze delal in mi dal par napotkov.

-Router sem upgradal na dd-wrt v24 sp1,
-dolocil drug IP Range
-Pod wireless survy site sem nasel obstojece omrezje oz router 2 ga dodal kot SSID
-V routerju sem dal na Repeat Brige in dodal novo omrezje.
-vpisal geslo WPA2 od obstojecega omrezja in zadeva laufa.

hvala vsem za pomoc

lp

igorduska

Pripravnik
27. jan 2008
337
0
16
Ptuj
www.ptuj-on.net
Da ne odpiram nove teme! Že dva dni se trudim, da bi vzpostavil bridge med orginalnim Siol-ovim routerjem in Jahtt WA-4054er acces point-om! Kot že rečeno mi nikakor ne rata! Ima kdo kakšno idejo kaj naj naredim, da bo zadeva laufala?

P.S.:če je kdo iz okolice Ptuja in zna zadevo poštimat, se priporočam, pir je že na hladnem!!!

igorduska

Pripravnik
27. jan 2008
337
0
16
Ptuj
www.ptuj-on.net
Meni kot možnosti ponudi Bridge Point to Point, Bridge Point to Multi-Point, ter Bridge WDS, vendar mi WDS ne koristi, ker je primarni router Siol-ov n tega ne podpira. Katera opcija je prava?

typhoon7

Pripravnik
4. sep 2007
48
0
6
44
verjetno s siolovim routerjem ne bos mogel naresti povezave. Kakor sem seznanjen naj bi router podpiral bridge,wds... da se lahko AP priklopi gor. Mal raziskuj, drgace pa pocakaj da se najde kaksen ki te zadeve bolje pozna.

gaso

Zelenc'
24. nov 2009
1
0
1
Zdravo. Jaz imam prav tako WRT54GL in WAP54G. Pri konfiguraciji sem nastavil WAP kot repetitor in vpisal wireless MAC od WRT-ja. SSID je pri obeh nastavljen identično, kanal isti. Brez wireless security-ja deluje OK. Ko pa nastavim WEP enkripcijo ( delala naj bi samo ta) na obeh enako, se mi računalnik ne logira na router. Kot da ni pravo geslo. V čem bi lahko bil še problem?

Dr1m

Pripravnik
20. mar 2009
111
1
18
Goriška primorska
Obišči stran
Citat:
Uporabnik igorduska pravi:
Meni kot možnosti ponudi Bridge Point to Point, Bridge Point to Multi-Point, ter Bridge WDS, vendar mi WDS ne koristi, ker je primarni router Siol-ov n tega ne podpira. Katera opcija je prava?
Kot ti je že bilo omenjeno ne bo z Bridge-om nič. Poskušaj se povezat kot Client repetitor (nekaj takega mislim da je). Ne vem pa če ti bo po-tem delovala tudi Wireles povezava na PC. Zagotovo pa se boš lahko povezal prek LAN-a.

Nazadnje urejeno: