WD my book napajanje

majoneza

Pripravnik
8. jan 2008
312
6
18
Pozdravljeni!
verjetno nisem edini, ki mu gre močno na živce power management od zunanjega diska WD mybook. Sam imam 500GB varjanto in me zelo moti da se disk vedno ugasne po določenem času neaktivnosti. Je kakšen način da se gizmo ne ugasnjuje in je vedno prižgan? razen seveda da napišem skript, ki vsako minuto nekaj sčekira na disku?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
WD:
"This is a permanent feature of the external hard drives and cannot be disabled."
Vir : Do Western Digital external hard drives spin down after a certain amount of inactivity time? How can I disable this feature?

Vrži skozi okno in uporabljaj disk, ki nima psihoz.

Sem sicer našel tudi to :
Overclockers Forums > Hardware > Storage > disable mybook sleep mode?
"i finally called tech support and the guy told me you have to install a wd app. called "button manager" which apparently keeps the drive awake. seems to work so far, but really lame fix."

Mogoče pomaga.

Nazadnje urejeno:

majoneza

Pripravnik
8. jan 2008
312
6
18
Aha, potem je to "this is a feature, not a bug" varjanta
redface-1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Tudi meni gre to na živce.

MyPassport ima isto, ampak se precej hitro zbudi iz spanja in ni moteče... na MyBooku je pa prav zoprno. Pa še ta timeout je nastavljen na ene 5 minut.

Tale "Button manager" očitno ne dela nič drugega, kot vsake 4:59 minute popraska po disku. Krneki.

Mirror

Pripravnik
29. okt 2007
273
0
16
Danes mi je skurilo napajalnik za My Book. A je kdo kje pri nas zasledil originalne napajalnike?

Group_Therapy

Dvojček št. 2
18. jul 2007
7.339
1
38
Citat:
Uporabnik Mirror pravi:
Danes mi je skurilo napajalnik za My Book. A je kdo kje pri nas zasledil originalne napajalnike?

Meni ga je skurlo prvi dan po nakupu. Popravljali oz menjali so ga pa na Izid d.o.o. tako da tam bi ga mogli imet.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.450
9.739
113
EU
No fantje, sedaj sem že v skrbeh zaradi teh "brand name".
Moj Medion zunanji disk kupljen pri Hoferju, pa dela OK
13.gif