WC kotliček za vodo Gala

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

sasa2012

Zelenc'
11. feb 2012
2
0
1
Pozdravljeni,
imam težavo. Pokvaril se je namreč mehanizem v wc kotličku za vodo znamke Gala, ki ga ne delajo več. Ker je kotliček pritrjen na wc školjko, bom morala zamenjati vse kompletno, če ne najdem tega polomljenega dela.
Morda kdo ve, kje bi se to dalo kupit?
Hvala že vnaprej,
Saša

Caps lock se tudi v naslovu ne uporablja !!! lp sevlje

Nazadnje uredil moderator:

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Živjo,

sedaj prebral ZS. Zadeve nisem menjal, saj sem s pomočjo alterja ugotovil, da večina problema ni pri meni ampak par štukov višje.

Poglej v Termotehniki nasproti Merkurja na Viču. Tam imajo kar nekaj tega, čeprav za Galo dvomim, saj so ravno tam meni rekli da tega modela ni v proizvodnji že par let.

Mogoče paše kakšen drug mehanizem. Starega vzemi s seboj pa poglej. Prodajalci so ustrežljivi in kooperativni.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik sasa2012 pravi:
Pozdravljeni,
imam težavo. Pokvaril se je namreč mehanizem v wc kotličku za vodo znamke Gala, ki ga ne delajo več. Ker je kotliček pritrjen na wc školjko, bom morala zamenjati vse kompletno, če ne najdem tega polomljenega dela.
Morda kdo ve, kje bi se to dalo kupit?
Hvala že vnaprej,
Saša

Caps lock se tudi v naslovu ne uporablja !!! lp sevlje

jap, ker je kotljiček pritrjen na WC školjko, moraš tudi keramiko zamenjat, na novo vodovod potegnit, ..... če se nove ploščice ne ujemajo s tistimi v dnevni sobi, je potrebno zamenjati tudi te.........itd.
hysterical-1.gif

sory, .... ampak nisem zdržal....
Mehanizma v kotljičku sta DVA!!!!!! Eden za pritok vode....drugi za odtok vode oz. spiranje. Kter je v q...????
Komplet kotliček stane nekje okol 17.999 € in je potrebno naročiti na inštitutu Jožef Štefan študijo kako se lahko sploh zamenja, če se lahko.
grims-1.gif

Drugače pa..... v pol ure ga zamenja vsak, ki vsaj približno ve kaj dela.

PS. A nimaš nobenga okol, ki pivo pije in se hval, kaj vse zna nardit.... ?
smirk-1.gif

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
daj ti ta mehanizem ven ga poslikaj pa bomo videli kakšen je .Pri večini takih kotličkov paše Geberitov mehanizem ,sem jih že par menjal neglede na tip wc-ja
wink-1.gif

pozdrav.gif

sasa2012

Zelenc'
11. feb 2012
2
0
1
Lanos, vidim, da ste tukaj na alterju celo zabavni
smile-1.gif

Sicer je pa odletel plastični del, s katerim se voda "potegne".

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
brez zamere- Sej se samo hecam.
nahrung002.gif

Kar se tiče pa "pitje piva" ...očitno se redko kdaj polomi kakšen "plastični" del, da se ne splača imet potrošnika piva.
Ene so takšne, da vse polomijo, kar dobijo v roke. Tak da jim je kišta piva najcenejše.
No, a si zdej dobila mojstra..... kotliček laufa...služi svijemu namenu??
(jaz ne morem, ker bi se ta kišta piva prej pokvarila, preden bi jo spil. )

PS. aloo... poziv alter-jevcem.... kdo bo zrihtu naši "dečvi" WC kotliček??

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik jurga pravi:
ja pa naj se oglasi !!!

pozdrav.gif
a si se to ti javil??
grims-1.gif

(lahko grem pa s tabo, da tisti čas, ko se boš ukvarjal s kotličkom jaz spijem to pivo s "šefico"
nahrung002.gif
)
smile-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Kolk si se duval, je zgledalo da boš ti uletel in poštimal zadevo...ker iz tvojih ust zgleda čist enostavna zadeva
wink-1.gif
.

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
kolko se nas bo še duvalo pa nebo iz tega pol nič
grin1.gif

boljše da sem tiho pa da vidim kaj se bo iz tega vse izcimilo pa še ne vem od kod je "šefica "
če je bilzu mene doma ni problem ,če pa je ki iz LJ pa je huduč iz MB-LJ se pelat za pol ure dela
bomo videli kaj bo rekla
confused-1.gif

pozdrav.gif

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
jap.... duvalo se duvalo....pa tud zadeva je bolj enostavna, kot pa zakomplicirana
Sej sem se ponudil Jurgi, da grem zraven.... on kot strokovna oseba, jaz pa kot podpora oz. odnesel bi mu orodje so delovišča.
Viličasti ključ, ene klešče papagajke, in faznbrifer......
write.gif

Šefici pa kot moralna podpora, ker po moje bo Jurga tist odlomlen kos plastike v kanto za smeti vrgo, pa treba šefico potolažit,
da druge izbire ni. Je pač preveč vlekla, in je stvar popustila
tongue-1.gif

lahko da je iz LJ..... zakaj že?!

PS Pred kratkim sem doma menjal mehanizem. Imam še enega novega doma, ki nikakor ne zapira vode (dotok)
In res mi ni blo jasno, zakaj piše na škatli "hidravlični mehanizem za WC kotljiček" al nekaj takega. Ima pa neko iglico tam, kjer imajo vsi ostali gumice. Kupil drugega 7€ in stvar dela

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Jurga, zgleda da boš brez posla ostal, jaz pa brez piva.... šefica sasa2012 se ne oglas.... al je pa drugega mlajšega našla.... ki pije redbull.
Jaz sem pa vse preračunal doma in prešraufal moje kotličke, da ti bom kaj v pomoč.
Od sile potega, do pritiskov, do odtiskov, napetosti elektrike, trdote plastike, nateznosti vrvice, kak se materiali širijo in krčijo...
celo ploščice sem že gledal, katere bi pasale na Gala kotliček... če bi jih slučajno preveč razbila, pri strokovnem popravilu elektronskega mehanizma za poteg vode v WC školjko, ki ga je razvilo podjetje XXX v sodelovanju z inštitutom Jožef Štefan.
write.gif

tongue-1.gif

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
ja, bo moglo pa tako biti. Žejna že ne boma.... letos je kvaliteto obrodilo... tak da....
grims-1.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.