WC kotliček s tipko na levi

frisk

Pripravnik
25. sep 2007
735
18
18
Domžale
A je še kje možno dobiti nadometni kotliček s tipko oz. ročico za splakovanje na levi strani? Pregledal merkur, baubaue in top dom, povsod prodajajo le take s tipko na desni strani. Zaradi specifične situacije v wc-ju tak ne pride v poštev. Klical sem tudi v Liv, kjer so naredili starega, ki sedaj pušča, pa so se mi režali, da že xy let ne delajo več takih.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.132
113
Obrneš pokrov z gumbom in pa popraviš mehanizem na levo?!
tongue-1.gif

Sem razmisljal sedaj kako bi to zgledalo in nisem ziher da bi znal vodo potegnit, tako da očitno jih z namenom ne delajo več!
grin1.gif

frisk

Pripravnik
25. sep 2007
735
18
18
Domžale
Zamenjat se da ventil za dovod vode, tipke pa ne. Sem tudi jaz pametoval prodajalcu, dokler nisva snela par "deklnov" s kotličkov tam v salonu in se pri nobenem ni dalo.

Sato_Leone

Pripravnik
18. feb 2011
230
10
18
Sierra
Pušča ti verjetno zapiralni ventil. Kaj, če bi samo menjal tesnilo na njem?
oz poglej kakšen je ta ventil, mogoče so še vedno isti, ker neke znanosti tukaj ni.
Načeloma bi se ga pa dalo itak predelat.

Nazadnje urejeno:

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.132
113
Citat:
Uporabnik frisk pravi:
Zamenjat se da ventil za dovod vode, tipke pa ne. Sem tudi jaz pametoval prodajalcu, dokler nisva snela par "deklnov" s kotličkov tam v salonu in se pri nobenem ni dalo.

Pa če cel kotliček obrneš, pač nosilec malce pobrusiš, prebarvaš in je rešeno!
cheer.gif

frisk

Pripravnik
25. sep 2007
735
18
18
Domžale
Tole mora bit pa zasukana fotka, ker bi prisegel, da sem takega gledal v baumaxu pa je imel na desni tipko. Edino če ima ta dejansko zamenljivo tipko, pa sem mel že preveč poln kufr teh kotličkov, da bi preveril
crazy1.gif

Bom poklical, thx

frisk

Pripravnik
25. sep 2007
735
18
18
Domžale
Se mi je zdelo, da je zasukana slika katalog

@patriot: ne, mora biti na levi strani,ker kotliček pride montiran na steno, levo od školjke, za vrati od omare, ki je za školjko. Ta vrata imajo izvrtano luknjo, skozi katero štrli ročica starega kotlička. Komplicirano
smile-1.gif
. Očitno bo treba narest en nosilec in zasukano montirati kotliček z desno tipko.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.397
5.669
113
Citat:
Uporabnik Sato_Leone pravi:
Pušča ti verjetno zapiralni ventil. Kaj, če bi samo menjal tesnilo na njem?
oz poglej kakšen je ta ventil, mogoče so še vedno isti, ker neke znanosti tukaj ni.
Načeloma bi se ga pa dalo itak predelat.

Ponavad samo spucaš....vodni kamen in kak pesek od soseda ki je šravfal vodovod naredita svoje

frisk

Pripravnik
25. sep 2007
735
18
18
Domžale
Aja, ne gre za tesnilo ali ventil, pleh je prežrlo tam pri grlu, kjer se odtočna cev privije. Govorimo o kotličku letnik 198*
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

nacek

Guru
13. okt 2012
2.958
605
113
In ta kotliček je se železne izvedbe ,katere dimenzij pač ni več.
Tko da predelava.

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Citat:
Uporabnik frisk pravi:
Aja, ne gre za tesnilo ali ventil, pleh je prežrlo tam pri grlu, kjer se odtočna cev privije. Govorimo o kotličku letnik 198*
smile-1.gif

Mogoče pa bi ga dal komu popravit?

Ga razstaviš, pa samo s plehom do kakega majstra, po mnenje, če se ga da kako porihtat.