Wap (visokotlačni čistilec)

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Včeraj ob poskusu pranja avtomobila (kar je sicer ravno 1x na leto po dopustu
evil.gif
), sem opazil, da stvar ne deluje ok. Prikljucim vodo in elektriko, obrnem gumb za vklop in stvar zacne takoj "delat", ceprav se nisem zacel spricati. Pritiska na izhodu pa ni pravega oz. pomoje ga je samo toliko, kolikor ga je iz pipe.
Je Kärcher, star ze kar nekaj let. Predvidevam, da je v notranjosti sla kaksna cevka in vlece noter zrak. Je mozno? Odpiral se nisem, ker so torx vijaki in se mi jih ni dalo iskat
rolleyes-1.gif

onlyme

Fizikalc
5. apr 2010
869
63
28
Verjetno imaš v cevi za vodo zrak. Špricaj eno 10 sekund, da se napolni z vodo, pa bi moralo normalno delat.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
jst imam na koncu pištole/cevi možnost regulirat pretok.
- če potegnem konec pištole/cevi v eno smer lahko normalno točim vodo v vedro
- če pa potegnem v drug konec, pa šprica s pravim pritiskom za prat

bi blo za probat, ker je to taka skrita funkcija, če ne prebereš navodil;)

cat

Fizikalc
3. sep 2007
903
53
28
Zaradi istega razloga sem že dolgo nazaj moral upokojiti kakih 5 leta starega Kärcherja, s tem da so bile razpoke že kar makro. Ko sem kupoval nadomestek mi je bilo edino vodilo kovinska visokotlačna črpalka. In četudi je čisti noname, za razliko od omenjenega deluje BP že kar nekaj let več kot prvi.

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Ravno spoznam se ne, ampak en del crpalke je kovinski. Del za dovod vode in VT del pa sta plasticna. Kakorkoli.. do drugega leta moram pocakati na kaksno pametno akcijo, najraje kaksen Hofer ali Lidl zaradi garancije :D

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Tole se videl, ampak ne vem, ce ni "overkill" zame, ker za svoj avto ga uporabljam max 3x letno, zena pa mogoce 5x. Je pa fino, da je nekaj pri hisi..

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Jaz sem zadnjič nabavil Lavor za 80 e v Merkurju..več kot dovolj za občasno uporabo. kerherji in podobno so dražji samo zaradi imena.