W7 64B in Proklik 15.0.0.0. nezdružljiva?

dotore

Pripravnik
18. avg 2007
438
3
18
Pozdravljeni,
situacija je sledeča:
netbook Aspiire 1410, original W7 64B Home Premium in Proklik zadnja verzija, ActivCard reader V3 očitno ne delujejo.
Znaki: po inštalacija vedno javi, da ni povezave med kartico in čitalcem oz da ga ni v USB reži.
Halcom pravi, da omenjeni čitalec ima ustrezne gonilnike za 64B W7.
Proklik support mi ponuja prehod na USB ključek.
Serviser pravi, da mogoče, da program Nexus ni kompatibilen z W7, lahko pa tudi, da USB porti ne dobijo dovolj napajanja in jih zato ne zazna.
Dejstvo pa je tudi, da kadarkoli zaženem čitalec, kartico in proklik na XPjih, dela vse vedno od prve in kot mora.
Vprašanje: ali je res problem v nezdružljivosti programske opreme al kaj?
prosim hvala za pomoč

martin

Pripravnik
9. avg 2007
132
0
16
Imaš zadnjo verzijo nexusa?
Jaz se ravnokar to počel, sicer w7 32bit, ampak so bili simptomi enaki, dokler nisem inštaliral zadnje verzije nexusa.
Tudi s staro pa sem vseeno čez nexusov karkoli-že-manager lahko videl kartico, certifikate...
Tlele je dl:
http://pomoc.halcom.si

lp m

Accord

Pripravnik
2. sep 2007
960
22
18
w7 64b Pro, Nexus Personal 4.9.0, Proklik 15.0.0.0., ActivCard USB Reader v2.0 - dela brez problemov!

Pa tudi z USB ključkom mi dela!

lp

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Meni pa še na visti ne dela od enega zadnjega updejta naprej, kreteni so nekaj pokvarili in ne morem na novo pisati položnic. Rešitev ? Počakajte na novo verzijo. Gee thanks!

dotore

Pripravnik
18. avg 2007
438
3
18
Tako nekak so meni svetovali, oz vmes še USB ključek - kot da bi to rešilo težavo.
Hmmm, iz postov vidim, da je edina razlika še v tem, da uporabljate V2 verzijo čitaca in pa zadnjo verzijo nexusa.
Bom poskusil z updatom nexusa.
Poročam, če bom uspešen.
hvala vsem
lp

dotore

Pripravnik
18. avg 2007
438
3
18
Zadeva REŠENA:)
Poklical Help desk od Halcoma, mi je šel v W7, vtipkal besedo services v iskalnik, pregledal in ugotovil, da mi pod rubriko PAMETNA KARTICA ne zažene oz je bilo nastavljeno na disable.
Je spremenil na automatic, pa je zadeva takoj začela delovati.
Zgleda, da je bil nek SW konflikt v preteklosti.
No, važno da dela.
Pa da bi rešitev še komu prav prišla.
hvala vsem udeleženim.
thnx