Vzorec na fasadi

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.715
68
48
Živjo,

prosim če mi lahko nekdo pove kako se pride do takega vzorca na fasadi kot je na priloženi sliki. Danes želim s siporeksom zapreti ta vrata ampak ne vem koliko naj bo odmik noter od roba, da se bo potem lahko ometalo in naredilo tak vzorec, pa bo še vedno stena v liniji. Da ne bi kaj na ven štrlelo kjer so nekoč bila vrata. Tako da najprej me zanima: koliko moram na noter premakniti siporeks ko delam stenco? Centimeter? Pol?

Hvala!

tega naklona vsaj dokončno ne boš rešil s siporeksom. Jaz bi najprej namornitral okovje vrat in potem vse naokog zaprl reže, podaj (sitsti naklom) pa malo cemena. Če rabš sa dvignt od tal daš spporex, ampak pofiniširaš pa s cemenotm

če pa češ da vrat azgledajo vbočeno, lahk okolico s stiroporjem in gibs plato obdelaš pa bo

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.715
68
48
Ne kapiram čist kaj misliš. Jaz hočem to luknjo zapret. Z vrati namontiranimi, pač bodo zadaj. Luknjo za vrati sem že zazidal.

Samo ne vem koliko naj na noter dam siporeks da bom lahko ometal z bavalitom in naredil tak vzorec kot je že na fasadi. V tehničenm listu za bavalit sem zasledil da naj bi bila debelina bavalita 2.5mm oz " v debelini, ki je enaka premeru najdebelejšega peščenega zrna".

Tako da bom za nekje toliko zamaknil siporeks na noter ko bom delal stenco.