Vzorci s Kitajske

matt

yeeeehaaaaw
20. jul 2007
866
0
16
Torej,

Na Alibabi sem našel proizvajalca enih RFid kartic. Preden karkoli naročam imam par vprašanj, ki jih najprej zastavljam tukaj.

- Vzorci: so brezplačni, plačam samo stroške poštnine (Palypal- tukaj reskiram, da me nategnejo, samo tako je...). Ali mi znajo na Carini kaj zakomplicirat za te vzorce (par kosov teh RFid kartic).
- Naročilo bo vsebovalo 50 kartic, vrednost par 10 EUR. Kakšne zaplete lahko pričakuje na Carini takrat? Bom moral predložiti kakšne certifikate (Rohs ali podobno)?? Proizvajalec že posluje z evropskimi partnerji.

Mi lahko kdo poda kakšen kontaktni naslov iz CU, da se še tam pozanimam.
Zanimajo me predvsem primeri iz prakse, ne nasveti v smislu "rekla kazala".

Hvala in LPM;

Nazadnje urejeno:

Compomania

Pripravnik
Izključen uporabnik
8. jan 2008
53
0
6
Jaz sem na Alibabi naročil že cca. 50 - krat in vedno je prišlo brez problemov. Če gre za sample bo carina bolj pozorna kot ne.
Osebno sem moral za vsa naročila (razen sample) poslati na njihov mail račun oz. kar kopijo plačila preko paypal.

Drugače so mi pa skoraj vse pošiljke odprli, pregledali in nazaj zapakirali. Pa nima veze kaj je blo notri. Rokavice, usb ključi, podloge za masažo...

Tko da naroči (preveri, če je prodajalec vsaj Verified Supplier) in v nekaj dneh dobiš brez problemov.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Pazi, če je za te kartice tudi predviden CE certifikat. Če je in ga kartice nimajo, ne bodo prišle čez carino.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik matt pravi:
Zanimajo me predvsem primeri iz prakse, ne nasveti v smislu "rekla kazala".

Jaz imam eno izkušnjo - roba v vrednosti cca. 300 EUR je kot vzorec prišla čez carino brez vseh stroškov zame.

Je pa dejansko šlo za vzorce, ki so bili za prodajo neuporabni.
smile-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.191
9.819
113
Pošteno. Lahko si pa imel zgolj srečo. Meni je pri ene 500 nakupih šlo parkrat čez brez plačila. Pač, carinik imel dober dan, bil len, whatever. Sicer poberejo svoje od vsega.