VW: Ropot ko spustim plin

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.665
9
38
Ljubljana- okolica
Problem je sledeč:
Ko pospešim na določeno hitrost(npr v 5 prestavi prav tako tudi v drugih), ter nato spustim gas začne nekaj ropotati.
Če stistnem sklopko ropota malo manj glasno. Prestavlja se normalno brez zatikanja.
Mogoče ve kaj bi bil to zaen problem?
lp x5x

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.199
3.824
113
Lahko da je vztrajnik. VW so imeli nekaj časa kar precej težav z tem (išči teme "dvomasni vztrajnik").

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
težko je ugibat ker si na pol razložil kaj in kje je problem....

ali ropota zgolj med vožnjo..ali samo pri stisjeni sklopki ali tudi ko je stisjena, ali jese spreminja z višanjem hitrosti, ali z višanjem prestave ali z višanjem vrtljajev....

malo se potrudi...ker ljudje se pogosto pritožujejo češ da so jim na servisu zamenjali pol avta..seveda so, ko pa pride tja in reče..nekaj spredaj ropota..onipa veselo na delo pa 'ugibajo' z menjavo delov...vemo pa kdo na koncu plača.

x5x

22. avg 2007
2.665
9
38
Ljubljana- okolica
Katalizator definitivnmo ni.
Ko spustim gas in se peljem z nizkimi obrati(v prestavi) mi ropota. Ko nimam v prestavi ropota ampak malo manj močno(seveda če se peljem).

Po pogovoru z mehankarjem je šel ležaj na menjalniku( že drugič, ta je bil sicer rabljen z xy kilometri) tako da se bo menjalnik odprlo
pogledalo ali se zadeva da porihtat(če ni večje škode).

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
...če že menjaš ležaj, zamenjaj vse ležaje, da ne boš čez par kilometrov spet razdiral. Pa če imaš sklopko že na koncu, menjaj še to...če je že ravno dol vzet menjalnik.
lp
s

x5x

22. avg 2007
2.665
9
38
Ljubljana- okolica
Ja smo se zmenila da menjamo vse. Mi je žal ker nismo takrat ko smo menjali menjalnik(takrat mi ga je dobesedno odprlo) menjali še ležajev.. Bi bilo manj dela.
Sklopka je po občutku vredu, bomo pa potem videli kakšna je ko bo dol.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Problem identificiran, sedaj pa ***** zvezdic...hvala !
grin1.gif