VW Passat

o0o0ki

Pripravnik
21. apr 2008
323
0
16
Ljubljana
Dober dan!

Premišljujem o nakupu "novega" avtomobila. Trenutno najbolj gledam za passati, saj jih tastar zelo hvali. V njegovi službi imajo več passatov 1.9 tdi, s katerimi nimajo nikakršnih težav, kljub temu, da jih vozi veliko sodelavcev. Poraba pa je tudi majhna. Ker pa o teh avtomobilih še vedno ne vem veliko, bi se najprej rad pozanimal tukaj.

Torej, gledam za passati od 2002 do 2004 za ceno cca 7.000€, lahko tut kakšen 1k€ več ali manj.

Katere mašine so najbolj kvalitetne in varčne?
- 2.5 V6 TDI, 110 kW (150KM)
- 1.9 TDI, 96kW (131KM)
- 1.9 TDI, 74kW (101KM)
- ...

Zelo me moti, da ima večina teh passatov po cca 170-180.000 prevoženih km. Večina mi pravi, da za ta avto to ni tako veliko, da jih zdrži mnogo več, kako pa je v sami praksi?

V čem pa je razlika med opremami:
- Highline
- Trendline
- Basis
- Comfortline
- Bussines
- ...

Upam, da mi bo kdo od vas znal pomagat
zmaga.gif

scott

Pripravnik
1. sep 2007
405
1
18
Citat:
Katere mašine so najbolj kvalitetne in varčne?
Za nezahtevnega 1.9 TDI, 74kW, najnižja poraba in stroški, kavalov pa tudi zadovoljivo

Citat:
V čem pa je razlika med opremami:
sledijo po vrstnem redu:
basis (spoznaš po nekromiranih obrobah okoli oken)
trendline
confortline
highline

Kaj je v posamezni opremi je odvisno tudi od modelnega leta in od trga za katerega je bil narejen (SLO/D...).

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.366
159
63
37
Ne boš zgrešil z nakupom Passata, edino če te moti, da jih je že tolko na cestah.
smirk-1.gif

Sam imam 130KM verzijo. Poraba je okro 7,5 kombinirane vožnje. Če grem 100 km relacijo, pade pod 6. Performansi so za moje pojme dobri. Glede 150KM mašin je znanega več slabega kot dobrega. Šestaki s 163KM so pa baje že vredu.
Glede oprem je pa zlo čudno. Vse je pomešano. Jaz imam kao exclusive (Highline z dodatki). Pa imam leder/blago, samozatemnitveno ogledalo, gretje sedežev spredaj/zadaj, xenon, radio/navi (raje nebi imel). Nimam pa recmo teh žmigavcev, ko enkrat klikneš in trikrat utripnejo. To naj bi highline modeli imeli. Zato pa pravim, da je vse pomešano!
grin1.gif

Glede kilometrov je pa tako. Jaz sem ga kupil z 227000 (nova turbina, vsi računi servisov,...) , pa je znotraj lepše ohranjen kot nekateri s 150000. Glej, da dobiš zraven čimveč računov s servisov, servisno knjižico,...
lp

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.244
4.803
113
Sem imel model 2001 z faceliftom, 130km, prestav, highline, moram rečt da res dober avto, osebno nebi jemal
švohnejšega z 5prestavami, razen če res ni denarja za registracijo. Se pa pozna pri občutku v avto če je boljša
oprema, naj bo vsaj trendline ( usnjen volan, naslonjalo za roko, avto-klima)....

moj je imel 220kkm ko sem ga dobil iz Italije, nič olja pil, poraba okrog 7,5 litra (krajše relacije) lega na cesti super
tud na račun gum 17"/225/45, glede gum, 16" so bolj racionalne za kupit.
Res avto za kupit če je ohranjen kot treba...

Samo eno napako imajo, lastniki še vedno hočejo preveč denarja zanj
smile-1.gif

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
Citat:
Uporabnik FuriousG pravi:
Ne boš zgrešil z nakupom Passata, edino če te moti, da jih je že tolko na cestah.
smirk-1.gif

Sam imam 130KM verzijo. Poraba je okro 7,5 kombinirane vožnje. Če grem 100 km relacijo, pade pod 6. Performansi so za moje pojme dobri. Glede 150KM mašin je znanega več slabega kot dobrega. Šestaki s 163KM so pa baje že vredu.
Glede oprem je pa zlo čudno. Vse je pomešano. Jaz imam kao exclusive (Highline z dodatki). Pa imam leder/blago, samozatemnitveno ogledalo, gretje sedežev spredaj/zadaj, xenon, radio/navi (raje nebi imel). Nimam pa recmo teh žmigavcev, ko enkrat klikneš in trikrat utripnejo. To naj bi highline modeli imeli. Zato pa pravim, da je vse pomešano!
grin1.gif

Glede kilometrov je pa tako. Jaz sem ga kupil z 227000 (nova turbina, vsi računi servisov,...) , pa je znotraj lepše ohranjen kot nekateri s 150000. Glej, da dobiš zraven čimveč računov s servisov, servisno knjižico,...
lp

do koliko kilometrov naj bi sli ti motorji s 130 konji? je pol milijona kilometrov optimisticna zelja ali realnost?

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.328
301
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik ericks pravi:
Citat:
Uporabnik FuriousG pravi:
smirk-1.gif

grin1.gif

lp

do koliko kilometrov naj bi sli ti motorji s 130 konji? je pol milijona kilometrov optimisticna zelja ali realnost?

734kkm
cheer.gif

BigPoppa

Majstr
19. jul 2007
1.291
357
83
Upam da si doma kje izven mesta ali pa imaš vsaj garažo. Kolegu so v začetku februarja ukradli 1.9 tdi karavana, eno leto prej pa njegovemu fotru iz 2.5 tdi vse airbage. Pol leta nazaj so hoteli odpeljati celega, pa jih je pomoje presenetil V6 pod havbo (pomoje prinesejo s seboj motorni računalnik z odklenjeno zaščito ključa).
Samo kot opomnik, stara kripa pa še vedno zanimiva za nepridiprave. Super voz drugače

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Tale na zgornjem linku je 3.400,00€.

Ne se pritoževat, čez par mesecev bo pri nas ta isti avto od 1.lastnika - 180.000km za 7.500,00€
crazy1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
letnik 2002...180k km....90% vseh primerkov iz uvoza...tebe pa moti da ima "dosti" kilometrov? kaj pa če ti povem kruto resnico da jih ima večina sigurno 300k km?
hysterical-1.gif

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Uffff, 7.5 je že kar poraba
smile-1.gif

Pri našem 2001 130km, poraba ne preseže 6.4l/100km.. Vozi se ga nekje do 140 na AC. Super zadevca.

@o0o0ki Od kolega fotr se vozi na cca. 3-4 dni v Bosno. Passat jih ma že neki čez 550k km, pa še zdej laufa. To so motorji, ko so ob rednem vzdrževanju presenetljivo zanesljivi.. Rers pa je, kot je Steve (se mi zdi) reku.. 3/4 teh passatov ima že preko 250k km..Realno, naš, pri 9 letih jih ima cca. 230k. In ko je raja pogruntala, da je to avto ranga `tankaj in vozi` vrjemi, da jih ima marsikateri več kot 180k. Vzemi dobrega mehankarja, pa naj avto pregleda v 0.

Aja, pa če boš jemal, vzemi 130km. Pri 100km ti bo žal, da nimaš kakega kavala več, 2.5 je pa najvišji rang in bo registracija kar dobra
frown-1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
KSZ

Ne razumem zakaj takšno jamBranje pri passatu s 180kkm. Tam je motor šele dobro ulaufan. 500 jurjev za ta motor ni nič. Pri tej kilometrini pa je edino v notranjosti bolj bogi. Sicer pa itak ne verjet, da imajo 8, 9 let stari passati tako malo km. Če je meni uspelo s cliotom v manj kot 4 letih 130 jurjev nabrat, pa se mu kaj dosti ne pozna (razen na parih točkah v notranjosti, ker so obupno zanič materjali), bi se kar zamislil kaj se pri nas kupuje. Trg si želi "kot novih" par let starih avtomobilov za petino cene in to tudi dobi. Že razmišljam, da bo moj clio čez 2 leti naprodaj točno takšen, lepo zglancan, z običajno malo prevoženimi km.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
po slovenskem ustnem izročilu je avto pri 200k km za na odpad. zato pa tudi 15 letni primerki redko dosežejo 200k km v oglasih

o0o0ki

Pripravnik
21. apr 2008
323
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik sonick pravi:
Tu vprašaj..... KLIK KLIK .....boš dobil bol konkreten odgovor.......

Bom se včlanil na vw forum, ko se vsaj 80% odločim za passata oz katerega drugega vw. Zaenkrat pa gledam še malo accorde, mazde 6, saj mi vsi govorijo (tudi tukaj), da ima večina passatov 250.000km ali več
smile-1.gif

Citat:
Uporabnik BigPoppa pravi:
Upam da si doma kje izven mesta ali pa imaš vsaj garažo. Kolegu so v začetku februarja ukradli 1.9 tdi karavana, eno leto prej pa njegovemu fotru iz 2.5 tdi vse airbage. Pol leta nazaj so hoteli odpeljati celega, pa jih je pomoje presenetil V6 pod havbo (pomoje prinesejo s seboj motorni računalnik z odklenjeno zaščito ključa).
Samo kot opomnik, stara kripa pa še vedno zanimiva za nepridiprave. Super voz drugače

Imam garažo, tako da s tem ne bo problema. So pa znanki pravtako ukradli passata 2004 letnik.
crazy1.gif

Gledam večinoma passate s 130 KM, opremo Highline in da je avto slovenskega porekla. Upam, da mi uspe najt pravega
zmaga.gif

Hvala vsem za pomoč!
zmaga.gif

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Včasih se da tudi dobit lepega z malo kilometri ......... še pod 150, pa da je več ko 10 let star.....ampak to so redke izjeme.....