VW Golf+ xenon

kacajdr

Pripravnik
2. okt 2007
158
0
16
Kranj
Kako deluje avtomatsko nastavljanje naklona xenon luči pri ww Golf+?
Verjetno je nekje nek senzor, ki zaznava nagib avtomobila in primerno zakrmili servote v luči.
Namreč, pri pol leta starem golfu+so začele (iz ljubega miru) xenonke svetit nekam visoko (ljudje nasproti mi blendajo).
Ko sem po telefonu govoril s servisom (Paulus Šk.Loka) je pa nebuloze spuščal v slušalko (v smislu "veste, xenonke so močne pa nasproti vozeče motijo").
Skratka, rad bi to peljajl zrihtat k nekomu, ki se na to spozna in bo odpravil vzrok težav, ne pa poskušal, če mu slučajno uspe.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Muca pol leta starega Golfa imaš pa tukaj sprašuješ? Marš na servis pa ti naj pod garancijo nastavijo
smile-1.gif
Na servisu ti bodo pred avtomobil dali tisto napravo za merit višino ter ti bodo mehansko nastavli višino žarometov. Tisto nima z avtomatsko nastavitvijo nobene veze. Tisto se nastavlja pri neoteženem vozilu, in ko tista nastavitev štima pride avtomatska nastavitev komaj do izraza. Torej po domače, v osnovi ti morjo luči prvo pravilno z izvijačem mehansko nastavit, potem pridejo senzorji do izraza...

Lp

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
in ko boš že tam pred štelmašino naj se dva ornk desca usedeta na stranico odprtega kuferauma, da se avto zadaj posede, xenon mora prilagodit višino pronto
smile-1.gif

kacajdr

Pripravnik
2. okt 2007
158
0
16
Kranj
Zakaj muca? Jest sm desc.

Predno grem na servis se želim oborožit z znanjem, kako stvari sploh delujejo.
Do nekje novembra so luči svetile tako, kot je treba, potem pa kar naenkrat previsoko.
In ne, vmes nisem avta nikamor "prislonil"
Na mehansko nastavljanje žarometov pa ne pristajam, ker tam ni bilo nič zmaknjeno. Problem je po mojem nekje drugje.
In na AMZS bom šel šele potem, ko na pooblaščenem ne bom nič opravil.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Pusti zdaj muco, ne kapiraš... Grema dalje... ti ne pristajaš na mehansko nastavitev luči? Pa kdo te bo sploh kaj vprašal duša ljuba?
smile-1.gif

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.358
307
83
39
Ljubljana
a kva se ti sikiraš čuveni?

sej ma garancijo golfiæ, ga bo lepo tja zapelu (nadomestnega ne bo dobu?), mu bojo razšraufal pol avta in to bo to

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Heheh a si ti na glavo pado? A res misliš da mu bodo šli stvari menjavat v garanciji? Te zadeve se mehansko poštelajo, kalibrirajo in je zadeva za na cesto
wink-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Vidim ja da mu nikak ne gre v račun kak se to samo ne nastavi. Jaz bi tut bil živčn če bi 20+ jurjev dal za Golfa pa bi mi xenonke po 6 mesecih previsoko svetle
evil.gif

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.358
307
83
39
Ljubljana
sej, moja je pa dala 17keur za isto novga golfiæa 1.6 tdi, zdej ma 17kkm, avto pa bil že 2x na servisu zaradi DPF filtra
grin1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Walda če se samo po mestu vozaka če je nikamor ne pustiš pol pa logično da ga zabije
evil.gif

kacajdr

Pripravnik
2. okt 2007
158
0
16
Kranj
Ja, točno tako. Nimajo kaj xenonke same od sebe začet po pol leta previsoko svetit. Sploh ne za ta denar.
Skratka, kot vidim tukaj nihče ne ve zagotovo, kako je s senzorjem nagiba avta za tale xenon. Ali se motim?
Je pa res, da je stvar postala problematična potem, ko je bilo prvič res mraz, se pravi pod -10°C.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Imamo pojma brez skrbi dost dost dost pojma samo tebi se določenih stvari ne da dopovedat. Če bi pozorno bral bi našel odgovor torej še 1x, ko boš šel na pooblaščenca ti bodo avtomobil priklopili na računalnik, v kolikor ne bo pokazalo napake ne bodo tam okoli nič šarili, luči ti bodo avtomatsko nastavili... Če je težava s katerim od obeh senzorjev ponavadi luči a) ne dviguje ali b) jih meče v tla (ne dobesedno) ampak leče se spustijo v najnižjo pozicijo in vidiš ravno 1m pred avtomobilom. Torej idi prvo na računalnik da vidiš če ti lahko tam kaj kalibrirajo...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Aja to še, velika glupost da si govoril po telefonu s servisom. Kako ti lahko nekaj trdijo na pamet če avtomobila niso vidli?
bonk.gif

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.358
307
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik kacajdr pravi:
Skratka, kot vidim tukaj nihče ne ve zagotovo, kako je s senzorjem nagiba avta za tale xenon. Ali se motim?

no no, poba

če bi bilo kaj narobe s senzorjem nagiba vozila za xenon luči, mislm da sta 2 senzorja, eden spredaj, drugi zadaj, bi ti že izpisalo napako na računalniku, vsaj meni je na 6 let stari vectri izpisalo, napako na zadnjem senzorju je rešil samo električar.