vw eos

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
Počasi bo prišlo do menjave vozila in odločitev je padla, da se kupi eos.
V igri je tdi motor 103kW.
No in tu me zanimajo predvsem vzdržljivost in kvarljivost vozila. Eosi za evropo so menda narejeni na Portugalskem, tako da kvaliteta verjetno ni vprašljiva.
Ima kdo mogoče izkušnje z omenjenim vozilom? Pomagale bi tudi kakšne informacije iz servisa, predvsem v smislu najpogostejših napak in problemov.
Vozilo bo staro nekje do max. 2 leti in pripeljano iz D, tako da je v očke padel model z opremo edition 2009 in motorjem z izpustom co2 148 g/km .
Še tole: kako je z naknadno montažo multifunkcijskega volana v voz?

lp in hvala.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Kabri z dizlom? Da si ropotaš in smradiš pod nos?
Sorry, ampak to je popolnoma mimo. Resno, ne počni tega, žal ti bo.
Poišči si 122 konjski TSI Blue Motion ... Ali pa navaden TSI ...

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
Ko veter piha okrog kepe ne slišiš motorja, po AC pa ne bom vozil zgoraj brez.
Za smrad pa: saj ne bom sedel pod uspuhom.

Resno: motor mora biti varčen, pa bencinarja sta dva pri hiši in en je zrel za menjavo. Njegov naslednik bo dizel. Če je to kabrio je še dodatni plus.

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
S TSI Blue Motion imaš lahko zelo lepo porabo, pa ti ni treba penzijonistično vozt po AC
zmaga.gif

Magari ga predelaš še na plin, pa se ti cenovno lahko samo še smeji...
wink-1.gif

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
jaz sem za dizle, samo eosa pa verjetno raje nebi imel kot pa da bi vohal dizelski izspuh. Se posebej ce nima DPFa

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Sem se vozil 14 dni z 2.0 TDI Eosom.
Motor se krepko, krepko sliši. In ko stojiš na mestu, ga lepo vohaš.
In zakaj ne bi po Ac s streho dol vozil? Se dam pri 140, 150 še vedno s spopotnikom pogovarjat in ne piha preveč.
In resno: TSI 122 BlueMotion ti ne bo žrl prkatično nič več kot dizel, CO2 je pa sloh manj (in po novem DMV tudi) ...

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.473
357
83
34
Poznam eno z 2.0 tdi, o smrdenju sicer ni govorila. Je pa avto še pol leta v garanciji in je bilo že toliko problemov, da je bilo zamenjano za pol vrednosti avta. (streha zamaka, črički..) So rekli, da če bo šlo tako naprej, bo dobila kar nov avto, ker je strošek počasi že prevelik.

sad

Guru
24. avg 2007
21.171
9.808
113
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
Magari ga predelaš še na plin, pa se ti cenovno lahko samo še smeji...
wink-1.gif
TSI ima direkten vbrizg in kolikor vem plinski sistemi še niso zelo v uporabi za te zadeve.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.126
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Sem se vozil 14 dni z 2.0 TDI Eosom.
Motor se krepko, krepko sliši. In ko stojiš na mestu, ga lepo vohaš.
In zakaj ne bi po Ac s streho dol vozil? Se dam pri 140, 150 še vedno s spopotnikom pogovarjat in ne piha preveč.
In resno: TSI 122 BlueMotion ti ne bo žrl prkatično nič več kot dizel, CO2 je pa sloh manj (in po novem DMV tudi) ...

Sory ko že primerjaš kako se sliši TDI .. moje osebne izkušnje z TSI so da ropota v idlu ko stari dizel (ko znamenit ljudski PD dizel), prav slišiš tisto visokotlačno črpalko al kaj je že. Vsaj 1.4 je tak ... (domnevam da se 1.8 in 2.0 sliši še bolj ker je pač večji)

Je pa nekaj res, za tak avto je 2.0 TDI karakterno povsem zgrešena odločitev .. nekako v stilu čefujev, meu bi hud avto za benz pa nimam (in se potem v BMW 5 tanka cviček)! Moje mnenje pač!
evil.gif

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik klemen_ pravi:
Poznam eno z 2.0 tdi, o smrdenju sicer ni govorila. Je pa avto še pol leta v garanciji in je bilo že toliko problemov, da je bilo zamenjano za pol vrednosti avta. (streha zamaka, črički..) So rekli, da če bo šlo tako naprej, bo dobila kar nov avto, ker je strošek počasi že prevelik.

Jaz sem isto slišal od kolegice. Baje so ji na servisu celo rekli, da je rahlo zamakanje strehe nekaj normalenga in da nimajo kaj veliko naredit. Čričkov v strehi tudi niso odpravili. Tako da glede na slišano se jst ne bi odločil za eos-a...

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
Zakaj bi bil dizelski motor zgrešen v takem avtu?
Tudi konkurenca ima v ponudbi dizle.

Čefurski je pa beli voz z 18+ colami gor, pa pri 0 s steho brez,to pa ja.

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
Dizel ne paše v kabrioleta ravno tako kot V12 TDI v R8 ne, čeprav omenjena kombinacija obstaja.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
V ponudbi jih imajo samo zato, ker ima vsa konkurenca dizle, da si ne bi kdo odrezal prevelik kos pogače. Tudi za moje pojme dizel ne spada v cabrio. Pa tudi bencinski motor mora biti vsaj 6 cilinderski, za pravo zvočno kuliso. Ni lepšega užitka, kot ob spuščeni strehi polahko "kruzat" in poslušat "nizki bas" motorja.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
...pa, da se ne bo kdo obesil na teh "vsaj 6 cilindrov" - sam se štejem pod "cabrio entuziaste/hedoñiste", tako, da zame je pravi cabrio le tisti, ki ima platneno streho. Nekako preziram te C+C izpeljanke. Opažam pa, da folk kupuje cabrie le zato, da se pokažejo, furajo eno sezono (večinoma C+C), potem pa presedlajo nazaj na klasiko. To ni to.